اعلام جزئیات طرح خوداتکایی پنبه / تخصیص ارز واردات روغن
اعلام جزئیات طرح خوداتکایی پنبه از سوی وزارت جهاد کشاورزی، تخصیص ارز واردات روغن نباتی و تصویب قیمت آرد از جمله مهم ترین اخبار حوزه کشاورزی در هفته جاری بود.
اعلام جزئیات طرح خوداتکایی پنبه از سوی وزارت جهاد کشاورزی، تخصیص ارز واردات روغن نباتی و تصویب قیمت آرد از جمله مهم ترین اخبار حوزه کشاورزی در هفته جاری بود.
به گزارش خبرنگار مهر، اعلام جزئیات طرح خوداتکایی پنبه از سوی وزارت جهاد کشاورزی، تخصیص ارز واردات روغن نباتی و تصویب قیمت آرد از جمله مهم ترین اخبار حوزه کشاورزی در هفته جاری بود.
در همین زمینه ابراهیم هزار جریبی مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت طرح خوداتکایی پنبه که سال 1394 در قالب 8 طرح اقتصاد مقاومتی تدوین شده بود، با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه نیز برای پنبه افقی تدوین شده بود، گفت: ارقامی که در برنامه ششم توسعه عنوان شده بود ارقام بزرگی بود که در زمان ابلاغ نیز وزارت جهاد کشاورزی مکاتباتی با مسئولان امر انجام داد تا این رقمها متعادل شود.
وی با اشاره به اینکه بر این اساس قرار بود در سال 1400، 327 هزار تن وش پنبه در کشور تولید شود، گفت: پیش بینی وزارت جهاد کشاورزی ارقامی کمتر از این میزان بود.
هزار جریبی با بیان اینکه در طرح اقتصاد مقاومتی اعداد در نظر گرفته شده نسبت به برنامه ششم توسعه متعادلتر بود گفت: در این طرح پیش بینی ما برای تولید وش رقمی حدود 300 هزار تن بود.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در ابتدای دهه 90 وضعیت تولید پنبه در کشور اصلاً مناسب نبود گفت: در سالهای پیک تولید از جمله سال 75 سطح زیر کشت پنبه در کشور بیش از 300 هزار هکتار و تولید وش حدود 600 هزار هکتار اما در سال 93 و 94 سطح زیر کشت این محصول فقط 50 هزار هکتار بود.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ضریب خوداتکایی پنبه در سال 94 به کمتر از 40 درصد رسیده بود، گفت: از سال 98 رشد ما در این زمینه شروع شد به طوری که در سال 99 ضریب خوداتکایی به بیش از 50 درصد رسید و ما موفق شدیم 270 هزار تن وش پنبه در کشور تولید کنیم.
هزارجریبی اضافه کرد: پیش بینی ما این بود در سال 1400 حتی بتوانیم به اهداف برنامه ششم نیز برسیم چرا که انگیزه کشاورزان برای کشت پنبه بسیار زیاد بود اما به دلیل خشکسالی شدید قحطی برق در مناطق تولید و خشکیدن چاههای آب این امر محقق نشد و در نهایت توانستیم 250 هزار تن وش پنبه در کشور تولید کنیم.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی میزان نیاز کشور به پنبه محلوج را تا حدود سه سال قبل 120 هزار تن عنوان کرد و افزود: در سالهای اخیر که صنعت نساجی رشد کرده میزان نیاز به پنبه محلوج افزایش یافته و مجموع تولید و واردات ما به 150 هزار تن رسیده ضمن اینکه پیش بینی صنعت نساجی برای میزان نیاز 180 هزار تن پنبه محلوج است.
هزارجریبی با اشاره به اینکه بنابراین به سه برابر این رقم (180 هزار تن پنبه) باید وش پنبه داشته باشیم، افزود: برای خودکفایی در این زمینه باید میزان تولید وش پنبه به 540 هزار تن برسد تا بتوانیم 180 هزار تن پنبه محلوج از آن استحصال کنیم.
کشت پنبه جایگزین برنج و صیفی جات میشود
مجری طرح پنبه وزارت کشاورزی در پاسخ به این پرسش که آیا چنین ظرفیتی در کشور ما وجود دارد و منابع آب و خاک جوابگوی تولید این میزان پنبه است، گفت: قرار است کشت پنبه را جایگزین محصولات دیگر از جمله سبزی و صیفی و برنج کنیم، ضمن اینکه توسعه کشت پنبه بیشتر در مناطق شمالی از جمله گلستان، مازندران و همچنین استان خراسان شمالی و اردبیل قرار است انجام شود. البته توسعه کمی نیست در استان آذربایجان شرقی اتفاق خواهد افتاد. ضمن اینکه مناطق جدیدی در جنوب و غرب کشور که اخیراً در آنجا سدسازی انجام شده و یا انتقال آب به این مناطق صورت گرفته است از جمله مکانهای مورد نظر برای توسعه کشت پنبه هستند.
هزارجریبی تصریح کرد: پنبه محصول کم آبی نیست اما مقاومت بسیار بالا و سازگاری خوبی با کم آبی دارد همچنین در سالهای اخیر اقدام به تولید و واردات بذرهای گواهی شده کردهایم که طول دوره رشد این محصول را کمتر میکند و این ارقام زودرس تر هستند و نسبت به سایر بذور دو آبیاری کمتر نیاز دارند. (اینجا بخوانید)
از دیگر اخبار مهم حوزه کشاورزی رسیدن خرید گندم به مرز 500 هزار تن بود در این راستا براساس اعلام شرکت بازرگانی دولتی ایران، خرید تضمینی گندم که از چهارم فروردین ماه در استانهای جنوبی کشور آغاز شده بود، به 436 هزار تن رسید. ارزش گندمهای خریداری شده 45 هزار و 367 میلیارد ریال است. (اینجا بخوانید)
قیمت آرد 16 هزار و 900 تومان تصویب شد
تعیین قیمت آرد از جمله مهم ترین اخبار حوزه کشاورزی بود که در این راستا خبرنگار مهر از یک منبع مطلع کسب اطلاع کرد که قیمت جدید آرد 16 هزار و 900 تومان است و این قیمت روز سه شنبه در سازمان حمایت تصویب شده است.
به گفته این منبع آگاه قیمت مذکور برای آرد 27 درصد تصویب شده و برای آرد 23 درصد، قیمت 1,000 تومان کمتر از این میزان (15 هزار و 900 تومان) و برای آرد 21 درصد نیز 2,000 تومان کمتر از آن (14 هزار و 900 تومان) تصویب شده است.
براین اساس قیمت ماکارونی با احتساب ارزش افزوده برای مصرف کننده در هر کیلوگرم 37 هزار تومان است. (اینجا بخوانید)
دولت ارز روغن های وارداتی بخش خصوصی را تخصیص داد
در این راستا انجمن روغن نباتی اعلام کرد که ارز مورد نیاز 66 هزار تن روغن خام وارداتی بخش خصوصی در بنادر کشور از سوی دولت تخصیص یافت. (اینجا بخوانید)