شنبه 3 آذر 1403

افتتاح محور ترانزیتی «پاتاوه - دهدشت» با حضور رئیسی

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
افتتاح محور ترانزیتی «پاتاوه - دهدشت» با حضور رئیسی

رئیس جمهور در آیین افتتاح از جاده اصلی پاتاوه - دهدشت گفت: اقتصاد 400 روستای واقع شده در این مسیر با افزایش عبور و مرور خودروها فعال شده و رونق می گیرد.

به گزارش مشرق، آیت الله سید ابراهیم رییسی روز سه شنبه در حاشیه مراسم بهره برداری از جاده پاتاوه - دهدشت در گفت و گو با رسانه ها افزود: روستاهای زیادی در طول این جاده از مواهب آن بهره مند می شود چرا که با وجود این راه ارتباطی اقتصاد آنها فعال و شکوفا می شود.

آیت الله رئیسی افزود: خارج کردن شهر "دهدشت" از بن بست از دیگر کارکردهای این جاده ارتباطی است که نقش اساسی در توسعه و رونق منطقه دارد.

وی ادامه داد: این جاده راهبردی برای منطقه مزیت های زیادی دارد چرا که ارتباط با مرکز کشور و اتصال به دریا از ویژگی های این جاده است.

رئیس جمهور اضافه کرد: میزان تونل های این راه ارتباطی 10 کیلومتر است و احداث پل ها و تونل های زیاد در این مسیر نشان از سخت بودن فعالیت ها دارد.

جاده ملی پاتاوه به دهدشت سال 74 کلنگ زنی شد و در این سال ها در سایه کم مهری ها و کمبود منابع کمر خم کرد تا اینکه در دولت سیزدهم با رویکرد تکمیل طرح های نیمه تمام مورد توجه قرار گرفت و با اقدامی جهادی و تزریق اعتبار لازم، طی 2سال گذشته تکمیل و آماده بهره برداری شد.

این جاده ترانزیتی جزو یکی از پروژه های اولویت دار در دولت سیزدهم تعیین شده بود و در سفر نخست رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در مهرماه سال 1400 حدود 500 میلیارد تومان به تکمیل آن تخصیص یافت.

کوتاه‌تر شدن مسیر اصفهان به بنادر جنوبی کشور و بهره‌مندی ساکنان بیش از 400 روستای محروم در 2 شهرستان بویراحمد و کهگیلویه با جمعیتی افزون بر 100 هزار نفر از نعمت راه مناسب از جمله مزیت های این جاده ملی بشمار می رود.

13 تونل به طول هشت هزار و 200 متر و 18 دستگاه پل بزرگ بالای دهانه 16 متری در این جاده طراحی شده است و ارتباط استان‌های جنوب کشور از جمله خوزستان را به استان های مرکزی ایران برقرار می کند و نقطه ثقل و میانبر بین استانهای قرارگرفته در کریدور شمال به جنوب کشور به حساب می‌آید.

به گفته وزیر راه و شهرسازی محور به دهدشت به طول 136 کیلومتر که از مصوبات سفر سال 1373مقام معظم رهبری به استان کهگیلویه و بویراحمد بوده جزو یکی از 12 پروژه اولویت دار کشور محسوب شده و نقش مهمی در تسهیل ارتباط جاده ای بین استانهای مرکزی کشور دارد.

عملیات اجرایی این جاده ملی در سال 74 آغاز شد و برای سهولت کار به چهار قطعه تقسیم شد که طول قطعه های اول و سوم آن به ترتیب 28 و 26 کیلومتر و قطعه های دوم و چهارم آن نیز به ترتیب 18 و 63 کیلومتر است.

رییس جمهور و اعضای هیات دولت در ششمین مقصد از دور دوم سفر های استانی به منظور انجام سفری 2 روزه، صبح دوشنبه (26 تیر) وارد استان کهگیلویه و بویراحمد شدند.

همزمان با دومین سفر2 روزه (26 و 27 تیر) رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد پروژه‌های مهمی در حوزه اقتصادی، عمرانی صنعتی، تولیدی و سرمایه‌گذاری پیش بینی شده که تحول عظیمی در عمران و آبادانی و بهبود معیشت مردم ایجاد می کند. طرح های مهم عمرانی از جمله سد چم شیر، کارخانه پتروشیمی گچساران، احیای کارخانه قند یاسوج و جاده پاتاوه به دهدشت و بیمارستان بهمئی با حضور رئیس جمهور و هیات همراه افتتاح شده و یا در حال بهره برداری است.

در سفر نخست رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد در مهر 1400، تعداد 217 طرح زیربنایی، زیرساختی و توسعه‌محور در بخش‌های مختلف اعم از گردشگری، راه، آب، نفت و گاز، پتروشیمی، گیاهان دارویی، صنعت و کشاورزی برای عبور از محرومیت‌ها و شتاب‌بخشی به روند توسعه‌ای این استان به تصویب رسید.