یک‌شنبه 4 آذر 1403

افتتاح و کلنگ زنی همزمان 71 پروژه سرمایه گذاری، صنعتی و عمرانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
افتتاح و کلنگ زنی همزمان 71 پروژه سرمایه گذاری، صنعتی و عمرانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور

با دستور معاون اول رئیس جمهور 71 پروژه سرمایه گذاری، صنعتی و عمرانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به طور همزمان افتتاح و کلنگ زنی شد.

مراسم افتتاح 51 پروژه با ارزش بیش از 63 هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی 17 هزار نفری و همچنین آغاز عملیات اجرایی 20 پروژه با ارزش بیش از 1،117.000 میلیارد ریالی و اشتغالزایی 5 هزار نفری در چهار منطقه آزاد تجاری و صنعتی کیش، اروند، ارس و انزلی و 5 منطقه ویژه اقتصادی سهلان، انرژی پارس، ارگ جدید بم، پتروشیمی و لرستان با دستور معاون اول رئیس جمهور و به صورت ارتباط ویدئو کنفرانسی برگزار شد.

محمد مخبر ظهر امروز (پنج شنبه) در این مراسم با تاکید بر اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید موتور پیشران صادرات، تولید و اشتغالزایی در کشور باشند، تصریح کرد: این مناطق مرکز پشتیبانی فعالیت‌های اقتصادی در کشور هستند.

معاون اول رئیس جمهور در این مراسم که با حضور وزیر اقتصاد و نیز دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برگزار شد، با اشاره به تلاش‌های مدیران این مناطق در یک سال گذشته برای افزایش سرمایه گذاری و اشتغالزایی خاطرنشان کرد: در دهه‌های گذشته مناطق آزاد نتوانستند نسبت به اهداف از پیش تعیین شده خود موفقیت چندانی داشته باشند و به جای اینکه مرکزی برای صادرات کالا‌ها و خدمات ایرانی باشند به محل واردات در کشور تبدیل شدند.

وی با اشاره به گزارش دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در خصوص اجرای "طرح تحول" در مناطق قدیم و جدید در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در دولت سیزدهم تصریح کرد: برنامه ریزی‌ها و اقدامات خوبی در دولت در چند ماه گذشته در این مناطق انجام شده که البته نباید به همین دستاورد‌ها بسنده کرد و با توجه به امکانات و اختیارات مناطق آزاد می‌توان دستاورد‌های بزرگ اقتصادی و سرمایه گذاری برای کشور ایجاد کرد.

محمد مخبر با بیان اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ایران در مقایسه با سایر کشور‌های جهان به لحاظ جغرافیا و منابع طبیعی و ظرفیت‌های خدادادی از موقعیت‌های بسیار بالاتری برخوردار هستند، گفت: مشکلات سرمایه گذاری و تولیدی کشور به راحتی از طریق این مناطق حل شدنی است.

وی تصریح کرد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی می‌تواند نماد جدی تحقق شعار سال یعنی "تولید، اشتغالزایی و دانش بنیان" باشد که ضروری است وزارت اقتصاد و شورای عالی مناطق آزاد با همکاری و کمک یکدیگر امکان یک جهش بزرگ اقتصادی در این منطقه را ساماندهی کنند.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد بهترین نمونه الگویی و کوچک برای تحقق دولت الکترونیک هستند، افزود: ساماندهی حداقل 15 شهر هوشمند در مناطق آزاد ضروری است که این مهم می‌تواند به عنوان یک دستاورد بزرگ دولت سیزدهم محسوب شود.

وی بر ضرورت بسترسازی و ایجاد امکانات لازم برای ارتباطات بین المللی به ویژه در بخش‌های بانکی، بیمه‌ای و سرمایه گذاری در مناطق آزاد تاکید کرد و گفت: باید نحوه تعاملات بین المللی با کمک وزارت اقتصاد در مناطق آزاد هرچه سریعتر پایه ریزی شود، البته باید در سال‌های گذشته اینگونه اقدامات در مناطق آزاد بدون توجه به تحریم‌ها پیگیری می‌شد، اما دولت سیزدهم به دنبال آن است تا بستر‌های سرمایه گذاری و توسعه در حوزه صادرات، مسائل مالی، بانکی و بیمه‌ای را ایجاد کند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت توسعه دیپلماسی اقتصادی در مناطق آزاد گفت: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی می‌توانند با همسایگان خارجی هم مرز خود ارتباطات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را به عنوان یک فرصت طلایی در بخش‌های پیمان‌های پولی، ارتباطات مالی گسترده، افزایش صادرات و واردات هدفمند پیگیری کنند. محمد مخبر همچنین در این جلسه بر لزوم بسترسازی و ایجاد امکانات برای تحقق اقتصاد دانش بنیان، تسهیل در ثبت شرکت‌ها در مناطق آزاد، سرمایه گذاری مشترک با کشور‌های همسایه و شرکت‌های خارجی و ایجاد مشوق‌های لازم تاکید کرد.

احسان خاندوزی وزیر اقتصاد نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه ایجاد روش‌های نوین سرمایه گذاری حداقل انتظار از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است تاکید کرد: باید در سال دوم فعالیت دولت سیزدهم تلاش شود تا به هدف برون گرایی به عنوان یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی در مناطق آزاد برسیم.

وی همچنین ایجاد سرمایه گذاری و تولیدات مشترک با طرف‌های خارجی با انگیزه صادرات و بازار‌های هدف را یک حرکت فعالانه اقتصادی و ارزآور در مناطق آزاد دانست وگفت: با ایجاد امکانات و مدیریت و سرمایه گذاری می‌توان اداره و رشد اقتصادی کشور را به راحتی بر عهده مناطق آزاد گذاشت و علیرغم دشواری‌ها و فشار‌های بین المللی اهداف برونگرایی اقتصاد مقاومتی محقق شود.

سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه مناطق آزاد در سال‌های گذشته به اهداف تعیین شده در راستای تولید، سرمایه گذاری و ارزآوری نرسیده اند گفت: دبیرخانه شورای عالی در دولت سیزدهم با یک طرح تحول در مناطق قدیم و جدید در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تغییر ریل بزرگی را آغاز کرده است و خوشبختانه در طی یک سال گذشته شاخص‌های اقتصادی در این مناطق بهبود یافته اند.

وی افزایش 27 درصدی صادرات، کاهش 2 درصدی واردات، هدفمند کردن واردات، تراز مثبت 35 میلیون دلاری تجاری، افزایش سرمایه گذاری در مناطق آزاد به میزان 58 درصد و افزایش 86 درصدی صدور جواز تأسیس در این مناطق را از جمله دستاورد‌های دبیرخانه شورای عالی در دولت سیزدهم برشمرد و گفت: در حوزه مناطق ویژه نیز افزایش سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی، افزایش گردشگران داخلی تا 5 میلیون نفر در نوروز سال جاری، اعطای مجوز برای فعالیت 500 شرکت دانش بنیان و توانمندسازی و محرومیت زایی در این مناطق از جمله فعالیت‌های در یک سال گذشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت