پنج‌شنبه 8 آذر 1403

افتتاح پروژه بزرگ آبخیزداری روستای «کسرینه» شهرستان کاشمر

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
افتتاح پروژه بزرگ آبخیزداری روستای «کسرینه» شهرستان کاشمر

کاشمر رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشمر از بهره‌برداری پروژه بزرگ آبخیزداری در حوزه آبخیز روستای کسرینه این شهرستان خبر داد.

کاشمر رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشمر از بهره‌برداری پروژه بزرگ آبخیزداری در حوزه آبخیز روستای کسرینه این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، میثم روشنی صبح یکشنبه در مراسم افتتاح چند طرح آبخیزداری که با حضور نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، معاون عمرانی فرماندار، مدیر جهاد کشاورزی و مسئولین برگزار شد، اظهار کرد: با پیگیری‌های مستمر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و مساعدت نماینده محترم منطقه در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و مسئولین شهرستان و استان، اعتبارات مناسبی در سال جاری از محل منابع ملی احیا و تعادل بخشی منابع آب به پروژه‌های آبخیزداری در حوزه آبخیز کسرینه (غرب کاشمر) اختصاص یافت که این پروژه در هفته منابع طبیعی با حضور مسئولین استانی و شهرستان، به بهره برداری رسید.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشمر تصریح کرد: در سالهای گذشته سه سازه شامل یکبند خاکی با حجم 18 هزار مترمکعب و سرریز سنگ ملات با حجم 350 مترمکعب و یکبند سنگ و ملات با حجم هزار مترمکعب در بالادست کلاته روحانی و یک سازه گابیونی با حجم 700 مترمکعب نیز اجرا شده است.

وی ادامه داد: دشت کاشمر بین دو دشت ازغند و دشت بردسکن تا محل رودخانه شش طراز واقع شده و یکی از بحرانی‌ترین دشت‌های ایران است.

روشنی با بیان این‌که بیش از 95 درصد تغذیه سفره آب زیرزمینی دشت کاشمر از حوزه‌های آبخیز شمالی که شامل ارتفاعات صخره‌ای و منطقه کوهستانی است، انجام می‌گیرد؛ گفت: از ابتدای دهه 70، مطالعه، بررسی و اجرای پروژه‌های آبخیزداری بر روی این حوزه‌های آبخیز شروع شده که نتیجه آن مطالعات کامل آبخیزداری در حوزه آبخیز آبخوان بهاریه با سطح حدود 20 هزار هکتار، حوزه شهری کاشمر (شرق سیدمرتضی) با وسعت شش هزار هکتار، حوزه آبخیز سنگ نصوح با وسعت 5 هزار هکتار و حوزه کسرینه (غرب کاشمر) به وسعت 7 هزار هکتار انجام شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کاشمر با بیان این‌که حوزه‌های آبخیز کوچک‌تری مانند آبخیز فرشه و آبریز قوچپلنگ نیز به صورت موردی بررسی و عملیات کنترل سیلاب در آن انجام شده است؛ تصریح کرد: با پیگیری‌های انجام شده و اعتباراتی که در سالهای گذشته تخصیص داده شده، عملیات کنترل سیل پخش و نفوذ سیلاب در 80 درصد این منطقه به خصوص منطقه شمال شرق شهرستان کاشمر به سرانجام رسیده است.

وی گفت: با اقدامات کنترلی انجام گرفته علاوه بر حفاظت شهر و روستاهای دشت کاشمر، اراضی کشاورزی و باغات، راه‌ها و تأسیسات پاییندست از تهدید سیل، هرساله میلیونها مترمکعب از سیلاب رودخانه‌های شمال دشت کاشمر مهار و به سفره آب زیرزمینی منطقه تزریق می‌شود.

روشنی عنوان کرد: در سال 1401 با اعتباری بالغ بر 50 میلیارد ریال فاز یک پخش سیلاب در قالب احداث یک تورکینست با حجم عملیات خاکی 37 هزار مترمکعب و حجم سریز سنگ ملات حدود 400 متر مکعب در بالا در سطح روستاهای زنده‌جان، کسرینه و حاجی آباد و بند خاکی محمدیه که در بالادست روستای محمدیه واقع که حجم عملیات خاکریزی آن 17 هزار متر مکعب و حجم عملیات سنگ ملات سرریز آن بالغ بر 400 متر مکعب و بند ترکیبی گابیون ملاتی با حجم بیش از 1200 متر مکعب سنگ ملات و گابیون اجرا شد.