شنبه 3 آذر 1403

افتتاح 2 نیروگاه خورشیدی در غرب تهران

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
افتتاح 2 نیروگاه خورشیدی در غرب تهران

نیروگاه خورشیدی در غرب تهران در قالب نود و هفتمین پویش امید و افتخار به بهره‌برداری رسید.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در قالب نود‌و‌هفتمین پویش امید و افتخار، آیین رونمایی از بسته محیط زیست شهرداری تهران، مدیریت انرژی و منابع تجدیدپذیر با رویکرد مدیریت انرژی و منابع تجدیدپذیر با حضور حسین نظری؛ معاون خدمات شهری شهرداری تهران، محمدنژاد؛ مدیرکل نیروگاه‌های کوچک مقیاس وزارت نیرو، مهدی بابایی؛ رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران، حلیا سادات حسینی؛ مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، محمدمهدی میرزایی قمی؛ مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودرو، مرتضوی؛ شهردار منطقه 9 و پوریانفر؛ شهردار منطقه 21 برگزار شد.

مرتضوی؛ شهردار منطقه 9 با اشاره به اهمیت مدیریت منابع و انرژی در راستای اصلاح الگوی مصرف و نیل به اهداف توسعه پایدار، منطقه 9 را از جمله مناطق پیشرو در این امر دانست و افزود: ما موظف هستیم سالانه 20 کیلو وات انرژی برق طبق نقشه راه انرژی شهرداری تهران از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ساختمان‌های شهرداری این منطقه تامین کنیم. به همین منظور نیروگاه خورشیدی 15 کیلوواتی پایگاه ویژه ستاد مدیریت بحران منطقه 9 به صورت آنگیرید (متصل به شبکه سراسری) متشکل از 28 پنل خورشیدی 550 واتی احداث و بهره‌بردای شد.

وی گفت: این نیروگاه با ظرفیت 15 کیلو وات قادر به تولید 22500 کیلووات ساعت برق در سال و کاهش 17 تن میزان گاز گلخانه ای co2 خواهد بود که این میزان می‌تواند در کاهش انتشار الایند‌ه‌های محیط زیستی و بحران آلودگی هوای شهر تهران نقش بسزایی داشته است.

به گزارش تسنیم، پوریانفر؛ شهردار منطقه 21 نیز به بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی در ساختمان شهرداری ناحیه این منطقه اشاره کرد و گفت: این نیروگاه سالانه 15 هزار کیلووات انرژی برق تولید می‌کند. این نیروگاه دارای 22 پلن 450 واتی است.

وی نیز در آیین افتتاحیه نیروگاه خورشیدی ساختمان شماره 2 این منطقه، ضرورت توجه به منابع تجدید پذیر را بیان کرد و گفت: هدف از نصب و راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی، تولید برق مصرفی دستگاه های اجرایی از منابع تجدیدپذیر است.

پوریانفر تصریح کرد: انرژی خورشیدی به عنوان منبع پاک و تجدیدپذیر، یکی از بهترین و در دسترس ترین منابع انرژی در آینده است و از آنجایی که روزهای آفتابی زیادی را در کشور روبرو هستیم. جزء بهترین کشورهای جهان برای تولید انرژی خورشیدی هستیم.

پوریافر اظهار کرد: با توجه به کاهش ذخایر سوخت های فسیلی در جهان و به واسطه پایان پذیر بودن این ذخایر و مصرف بی رویه آن، شاهد افزایش دمای کره زمین هستیم که بخش عمده این افزایش به سبب استفاده از سوخت های فسیلی است.

وی توجه به استفاده از منابع تجدیدپذیر را در سال های اخیر، کاهش هزینه برق مصرفی، استفاده از منابع تجدیدپذیر و کاهش میزان گازهای گلخانه ای، استفاده از منابع انرژی قابل اطمینان، کاهش مصرف آب در تولید برق صنعتی، کاهش آلودگی هوا، دستیابی به کاهش مصرف انرژی سالانه به میزان 10 درصد، حرکت در راستای توسعه پایدار شهری دانست.

شهردار منطقه 21 گفت: با توجه به اینکه میزان ساعات آفتابی در طول سال در محدوده منطقه، برابر با 2 هزار و 496 ساعت است، احداث نیروگاه خورشیدی و استفاده از آن در مصرف برق ساختمان مذکور قابل توجیه است.

وی اعلام کرد: اولین نیروگاه منطقه به ظرفیت 5 کیلووات در ساختمان ناحیه 3 منطقه 21 در سال 1394 احداث شد و درحال بهره‌برداری است. دومین نیروگاه با ظرفیت 10 کیلووات، با هزینه احداث 370 میلیون تومان که در برگیرنده 22 پنل 455 وات برند Longi و اینوتر دارای نمایشگر برند Goodwe است، در بام ساختمان شماره 2 احداث و امروز به بهره برداری رسید.

پوریافر فعالیت این نیروگاه که را به صرفه و صلاح منطقه بیان کرد و گفت: این نیروگاه می‌تواند سالیانه حدود 15 هزار کیلووات ساعت برق تولید کند که سبب کاهش گاز co2 به میزان 11 تن در سال می شود. همچنین سبب صرفه‌جویی آب به میزان 3 هزار و 300 لیتر در سال و معادل کاشت 56 اصله درخت با عمر متوسط 10 سال است.

وی از پیش‌بینی اقدامات شهرداری منطقه 21 در حوزه توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر در سال 1403، احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 50 کیلووات در بوستان نرگس و احداث نیروگاه هیبریدی (بادی خورشیدی) در بوستان حضرت خدیجه (س) به عنوان اولین نیروگاه هیبریدی در مناطق 22 گانه بیان کرد.

براساس این گزارش، در مرکز معاینه فنی الغدیر هم نیروگاه خورشیدی با ظرفیت سالانه 12 هزار کیلو وات انرژی برق به بهره‌برداری رسید.