دوشنبه 5 آذر 1403

افزایش آمار مهاجرت پزشکان در کشور نگران کننده است

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
افزایش آمار مهاجرت پزشکان در کشور نگران کننده است

رییس سازمان نظام پزشکی اردبیل گفت: کشور‌های همسایه به دنبال جذب پزشکان کشور هستند و افزایش آمار مهاجرت پزشکان که از عوامل متعددی سرچشمه می‌گیرد نگران‌کننده است.

به گزارش فارس، منصور جعفری عصر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش نگران‌کننده آمار مهاجرت پزشکان خبر داد و اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های مهمی که جامعه پزشکی مطرح است افزایش روزافزون مهاجرت پزشکان رشته‌های مختلف پزشکی است که نتایج متعددی از جمله نرخ تعرفه، امنیت و... است و باعث شده پزشکانی که با میلیارد‌ها تومان سرمایه کشور آموزش دیده و تربیت شده‌اند متمایل به حضور در کشور‌های همسایه بوده و جذب این کشورها شوند و در حال حاضر آمار مربوط به افرایش مهاجرت پزشکان در کشور نگران‌کننده است.

وی افزود: پزشکان کشور از لحاظ سطح علمی و کیفیت و کمیت ارائه خدمات پزشکی حرف اول را در منطقه می‌زنند با این حال جامعه پزشکان با مشکلات و ناملایماتی روبرو هستند از جمله تعیین نرخ تعرفه که طبق قانون باید متناسب قیمت تمام شده، تورم، استهلاک وسایل باشد تا منجر به ارائه خدمت مطلوب گردد که متاسفانه عدم توجه به نرخ‌گذاری متناسب با قیمت تمام شده و تورم موجب نارسایی‌هایی می‌شود ولی جامعه پزشکی با حداکثر تلاش اجازه نداده‌اند که این عوامل از کیفیت خدمات بکاهد.

رییس سازمان نظام پزشکی اردبیل تصریح کرد: جامعه پزشکان از ابتدای انقلاب تاکنون در دوران‌ها و بحران‌های مختلف از جمله جنگ هشت ساله تحمیلی و یا وقوع بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله و اخیرا شیوع بیماری کرونا نقش مهمی برعهده داشته اند و بیش از چند صد نفر در این شهید و جان خود را از دست داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین مورد در هر شغلی رعایت اخلاق حرفه‌ای است گفت: بزرگترین افتخار ما اعتماد بیمار و جامعه به پزشکان است که باید در حفظ این موضوع با رعایت اصول و اخلاق حرفه‌ای بیش از پیش کوشید و تلاش کرد و در صیانت از موضوع نقش رسانه‌ها را نباید نادیده گرفت و از پتانسیلی که رسانه می‌تواند در اطلاع‌رسانی عملکرد پزشکان داشته باشد بهره برد.

جعفری با اعلام اینکه سلامت مردم از سوی مداخله‌گران غیرمجاز در امور پزشکی تهدید می‌شود، تاکید کرد: افرادی به واسطه برخی تبلیغات در فضای مجازی به مراکز غیرمجاز مراجعه می‌کنند که گاها منجر به آسیب و صدمه‌های شدید می‌شود که نظام پزشکی در این خصوص نقش اطلاع‌رسانی دارد و برخورد با مداخله‌گران غیرمجاز در امور پزشکی توسط دادستان و علوم پزشکی انجام می‌گیرد.

وی تشکیل ستاد کرونا را یکی از اصلی‌ترین اقدامات دانست و گفت: خدمات ارزنده‌ای در این ستاد ارائه شد که اهدای بیش از 3 هزار دز واکسن، اهدای وسایل به بیمارستان‌ها از جمله دستگاه دیالیز، ونیتلاتور و تهیه ماسک به مبلغ بیش از 150 میلیون تومان و ارائه به مردم و... از اهم اقدامات این ستاد است.

رییس سازمان نظام پزشکی اردبیل با بیان اینکه در اوایل انقلاب تعداد پزشکان متخصص مستقر در اردبیل کمتر از تعداد انگشت‌های دست بود بیان کرد: امروز 993 نفر پزشک عمومی، 295 نفر دندان‌پزشک عمومی، 60 نفر دندان‌پزشک متخصص، 211 نفر داروساز و 950 نفر کارشناس مامایی در اردبیل حضور دارد که در مقایسه با گذشته چشم‌گیر است.

وی کوتاهی سازمان‌های بیمه‌ای در ارائه تعهدات را یادآور شد و گفت: این موضوع باعث شده تا برخی اختلافات در هزینه درمان ایجاد شود که نیازمند بازنگری در قوانین میان ارائه دهنده خدمات و گیرنده خدمات است و میزان پوشش خدمات است.