افزایش تقلبهای علمی و پژوهشی بعد از کرونا
مصوبات ستاد کرونا، قانون محسوب نمیشوند. ولی دانشگاه میتواند پروتکلهایی برای برای تزریق دوز یادآور ارایه کنند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با اشاره به افزایش تقلبهای علمی و پژوهشی بعد از تعطیلیهای کرونا، ادامه داد: باتوجه به برگزاری آزمونهای غیر حضوری پیش بینی میشود، شاهد افزایش تقلبهای علمی و پژوهشی باشیم. باید از ظرفیت کمیتههای اخلاق و کمیتههای انضباطی و هیئتهای تخلفات استفاده شود. همچنین استفاده از ظرفیتهای قانون پیشگیری و مقابله با تخلف، مورد تاکید است. ما به شدت درگیر افزایش مطالبات عمومی در خصوص تخلفات هستیم.
به گزارش ایسنا، دکتر مرتضی فرخی در روز دوم اجلاس رؤسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری سراسر کشور که امروز؛ یازدهم شهریور، در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد، در خصوص مسائل حقوقی قبل و بعد از بازگشایی دانشگاهها، ظرفیتهای حقوقی و برخی مسائل دانشگاهها، توضیحاتی ارائه کرد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم در مورد بحث واکسیناسیون دانشجویان که یکی از مباحث کلیدی در بازگشایی دانشگاهها است، گفت: با توجه به مصوبات ستاد کرونا و رسیدن به حد نصاب مورد نظر در دوزهای اول و دوم، تزریق دوز یادآور منتفی است. ولی دانشگاههایی که میخواهند دانشجویانشان از خوابگاهها یا فضای جمعی دانشگاهها استفاده کنند، میتواند الزامی را برای تزریق دوز یادآور ایجاد کنند. البته این الزامات از جنس حقوقی نباشند.
وی در ادامه گفت: مصوبات ستاد کرونا، قانون محسوب نمیشوند. ولی دانشگاه میتواند پروتکلهایی برای برای تزریق دوز یادآور ارایه کنند.
فرخی در مورد قراردادهای دانشگاهها گفت: با توجه به اینکه وضعیت کرونا نامشخص است، دانشگاهها باید قراردادها را با شرایط سیال تنظیم کنند تا وقتی شرایط پاندمی کرونا تغییر کرد، بتوانند قرارداد را فسخ کنند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با اشاره به افزایش تقلبهای علمی و پژوهشی بعد از تعطیلیهای کرونا، ادامه داد: باتوجه به برگزاری آزمونهای غیر حضوری پیش بینی میشود، شاهد افزایش تقلبهای علمی و پژوهشی باشیم. دراین زمینه باید از ظرفیت کمیتههای اخلاق و کمیتههای انضباطی و هیئتهای تخلفات استفاده شود. همچنین استفاده از ظرفیتهای قانون پیشگیری و مقابله با تخلف، مورد تاکید است. ما به شدت درگیر افزایش مطالبات عمومی در خصوص تخلفات هستیم.
فرخی با بیان اهمیت افزایش سعه صدر با هدف حفظ سرمایه انسانی گفت: برخی اساتید دانشگاه در دوران کرونا به خارج از کشور رفتند. میتوان بر اساس آییننامه خیلی سریع و خشک برای آنها احکامی صادر کنیم، ولی به توجه به اینکه دو سال شرایط غیر طبیعی بوده و با مشورت به وزیر علوم، قرار شد روسای دانشگاه از خود سعه صدر نشان دهند و دلایل آنها برای عدم حضور در محل مأموریت را بپذیرند. این به معنای آنارشی و بی نظمی نیست. اگر کسی قصد برگشت دارد، چون از سرمایههای علمی محسوب میشوند و هزینههای زیادی صرف آنها شده، توصیه ما این است که سعه صدر داشته باشیم.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم ضمنا بیان اینکه دو سال تعطیلی دانشگاهها، انباشتی از مطالبات دانشجویی را به همراه داشته است، گفت: نیاز است روسای دانشگاهها فضایی به منظور سوپاپ اطمینان و اینکه این بار منفی در فضای دانشگاهی تخلیه شود، ایجاد کنند.
وی ادامه داد: روسای دانشگاهها در مواجهه با دانشجویان سعه صدر داشته باشند و از ورود دستگاههای قضایی جلوگیری شود. این مسایل و پرهیز از ارجاع پرونده دانشجویان به هیئت تخلفات باعث میشود، از پیک ترم اول عبور نداریم و از تجمیع پرونده ها جلوگیری کنیم
فرخی در این اجلاس به استفاده از ظرفیت حقوقی و تقویت دفاتر حقوقی دانشگاهها تاکید کرد و گفت: در بعضی دانشگاهها، حتی در تهران یک کارشناس حقوقی وجود ندارد. باید از ظرفیت اساتید حقوق، استفاده شود و مدیریت های حقوقی تقویت شود.
تماشاخانه