شنبه 3 آذر 1403

افزایش تولید ماهانه اوپک / عراق عرضه نفت را محدود کرد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
افزایش تولید ماهانه اوپک / عراق عرضه نفت را محدود کرد

گزارشات نشان می دهد که عراق عرضه نفت را محدود کرده است.

شنیده ها نشان می دهد که عراق باتوجه به وضعیت منطقه و همچنین تصمیات اوپک پلاس، عرضه نفت را محدود کرده است.

اوپک با وجود توافق محدودیت داوطلبانه عرضه، نفت بیشتری در فوریه تولید کرد.

نظرسنجی بلومبرگ نشان داد تولید نفت اوپک در فوریه، به میزان 110 هزار بشکه در روز افزایش یافته و به 26.68 میلیون بشکه در روز رسید.

عراق، عرضه خود را اندکی محدود کرد اما به همراه امارات عربی متحده، همچنان تولید بالاتر از سهمیه تعیین شده در ابتدای سال داشت.

اوپک و متحدانش، متعهد شده‌اند محدودیت تولید جدیدی را در سه ماهه اول سال 2024 اجرا کنند تا مانع از ایجاد مازاد عرضه شده و قیمت‌ها را تقویت کنند. این اقدامات با افزایش تولید در آمریکا، تا حدودی خنثی شده و همزمان، کندی رشد تقاضای جهانی برای نفت، نگرانی‌های عرضه را تا اندازه ای برطرف کرده است.

چندین نماینده اوپک پیش‌بینی کردند اوپک پلاس، محدودیت عرضه فعلی را در سه ماهه دوم تمدید خواهد کرد و تحلیلگران می‌گویند تصمیم در این باره تا چند روز آینده اعلام خواهد شد. شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرد این تدابیر می‌توانند قطعا تمدید شوند. با این حال، این گروه ابتدا باید اجرای این توافق را بهبود دهد.

طبق یافته‌های نظرسنجی بلومبرگ، عراق و امارات عربی متحده جمعا 400 هزار بشکه در روز بالاتر از سقف توافق شده، نفت در فوریه تولید کردند. بغداد به دنبال بازسازی اقتصاد خود بوده و در کوتاهی به اجرای تعهداتش، سابقه طولانی دارد.

در گروه اوپک پلاس، قزاقستان هم فراتر از سهمیه تعیین شده، نفت تولید کرد در حالی که روسیه به کاهش عرضه مورد وعده خود که ترکیبی از تولید و صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی است، عمل کرد.

عراق و قزاقستان قول داده اند عملکرد خود را بهبود دهند و حتی، تولید اضافی اولیه را با محدودیت عرضه بیشتر، جبران کنند.

تولید لیبی به میزان 120 هزار بشکه در روز در فوریه افزایش یافت و به 1.14 میلیون بشکه در روز رسید. تولید عراق به میزان 40 هزار بشکه در روز افزایش یافت و به 4.16 میلیون بشکه در روز رسید. تولید امارات، ثابت بود و در 3.14 میلیون بشکه در روز ایستاد.

نظرسنجی بلومبرگ بر مبنای آمار رصد کشتی، اطلاعات مقامات و برآورد شرکت‌های مشاوره شامل کپلر، راپیدان انرژی و ریستاد انرژی است.

حیان عبدالغنی عبدالزهرا در نشست فوق‌العاده وزارتی ویژه برگزاری هفتمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در الجزایر اظهار کرد: اقتصاد کشورهای عضو جی‌ئی‌سی‌اف با چالش‌هایی روبه‌روست از این رو به رایزنی‌های بیشتر و سرمایه‌گذاری‌های مشترک نیاز دارد.

وی با اشاره به اینکه منابع هیدروکربنی 80 درصد از ترکیب انرژی جهانی را تشکیل می‌دهد و سهم آن در سال 2050 میلادی به 60 درصد خواهد رسید، افزود: در عراق تلاش کردیم با افزایش تولید نفت، یکی از بازیگران اصلی در بازارهای جهانی باشیم.

وزیر نفت عراق با تأکید بر اینکه گاز به عنوان یک مؤلفه اصلی دوره گذار است و عراق هم به‌دنبال ایفای نقشی در این دوره است، گفت: پنج دوره سرمایه‌گذاری در صنعت گاز انجام دادیم و پیشرفتی مستمر را شاهد بودیم.

عبدالغنی ادامه داد: پنج مجوز برای توسعه 33 میدان هیدروکربوری صادر شده است و به دنبال ایجاد ظرفیت صادرات نفت برای عراق هستیم.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در این حوزه را می‌پذیریم و گاز مؤلفه‌ای مهم برای توسعه صنعت پتروشیمی است، تصریح کرد: عراق خواهان سرمایه‌گذاری در انرژی‌های پاک و گاز است.