دوشنبه 1 بهمن 1403

افزایش قیمت نفت ایران / بازار جهانی به نفع ما می چرخد؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
افزایش قیمت نفت ایران / بازار جهانی به نفع ما می چرخد؟

گزارشات جدید اوپک پلاس نشان می دهد که قیمت نفت سنگین ایران افزایش پیدا کرده است.

بازار نفت جهانی، متقاضیان بسیاری دارد و عمده کسانی که در این بازار و تجارت جهانی حضور دارند، کشورهای وارد کننده قوی مانند چین هستند. ایران نیز یکی از کشورهایتولید کننده نفت است که در زمینه صادرات حرفی برای گفتن دارد. گزارشات اخیر نشان می دهد که قیمت نفت سنگین ایران با افزایش همراه بوده است.

جدیدترین گزارش ماهانه اوپک نشان داد قیمت نفت سنگین ایران پس از سه ماه کاهش متوالی، در ژانویه افزایش یافت.

جدیدترین گزارش بازار نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) نشان داد قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در ژانویه، به 80 دلار و 14 سنت رسید که یک دلار و 8 سنت معادل 1.4 درصد در مقایسه با قیمت 79 دلار و 6 سنت در دسامبر، افزایش داشت. قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال 2024 تاکنون، به 80 دلار و 14 سنت در مقایسه با میانگین 81 دلار و 56 سنت در مدت مشابه سال 2023 رسید.

ارزش سبد نفتی اوپک در ژانویه به 80 دلار و 4 سنت در هر بشکه رسید که در مقایسه با دسامبر، یک دلار و 4 سنت معادل 1.3 درصد افزایش داشت. میانگین ارزش سبد نفتی اوپک از ابتدای سال 2024 تاکنون، به 80 دلار و 4 سنت در هر بشکه رسید که در مقایسه با میانگین قیمت 81 دلار و 62 سنت در سال پیش از آن، یک دلار و 58 سنت معادل 1.9 درصد کاهش نشان می‌دهد.

طبق آمار منابع ثانویه اوپک، مجموع تولید نفت اوپک که متشکل از 12 کشور عضو است، در ژانویه، به 26.34 میلیون بشکه در روز رسید که بر مبنای ماه به ماه، 350 هزار بشکه در روز کاهش داشت. تولید نفت عمدتا در امارات عربی متحده، عربستان سعودی و ونزوئلا افزایش پیدا کرد اما در لیبی، کویت و عراق کاهش یافت.

تولید نفت ایران با 5000 بشکه در روز کاهش، در 3.163 میلیون بشکه در روز ایستاد.

آرگوس با استناد به داده‌های صادراتی و منابع صنعتی، گزارش کرد ایران برای تضمین تقاضا برای نفت خود در بحبوحه تحریم‌ها، به شبکه‌ای از پالایشگاه‌های خارجی متکی است.

آمار شرکت ورتکسا نشان داد تولید نفت ایران در سال میلادی گذشته، به میزان 650 هزار بشکه در روز افزایش یافت که تا حد زیادی، به دلیل بهبود روزانه صادرات بود که به حدود 1.3 میلیون بشکه رسید. این رقم بالاتر از میانگین صادرات روزانه 1.05 میلیون بشکه در روز برای کل سال 2023 و بیش از 800 هزار بشکه در روز برای سال 2022 بود.

مانند سال‌های قبل، بخش عمده صادرات روزانه نفت ایران، به پالایشگاه‌های چینی انجام شد که مشتری نفت ایران هستند و به این ترتیب، تقاضای پایدار برای آن را تضمین کرده اند. اما ایران به پالایشگاه‌هایی در کشورهای سوریه و ونزوئلا هم نفت صادر کرد و خوراک پالایشگاه بانیاس سوریه به ظرفیت 140 هزار بشکه در روز و پالایشگاه ال پالیتوی ونزوئلا با ظرفیت پالایش مشابه را تامین کرد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، یکی از مقامات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به آرگوس گفت: بزرگترین مزیت چنین پالایشگاه‌هایی، تضمین بازارهایی برای فروش باثبات نفت ما است.

طبق گزارش آرگوس، ایران به دنبال تعهدات بلندمدت است که دست کشیدن از نفت ایران به هر دلیلی را برای خریداران، دشوار می‌کند. چنین خریدارانی محدود هستند اما به نظر می‌رسد از آنچه خریداران، پذیرش آن را دارند، به خوبی استفاده می‌کند.