افزایش ماندگاری محصولات غذایی با پوششهای زیستی نانویی
متخصصان یک شرکت دانشبنیان علاوه بر ارائه خدمات تست و آزمون در زمینه ارزیابی کیفی فرآوردههای پلیمری با تولید پوششهای خوراکی، زمینه را برای ماندگاری محصولات غذایی فراهم کردند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ارتقای کیفیت محصولات پلیمری به ویژه بستهبندی، نیازمند تجهیزات و روشهای پیشرفته و فناورانه آزمایشگاهی است که متخصصان شرکت دانشبنیان خاتم پلیمر، توانستهاند با پیادهسازی روشهای روزآمد منطبق با استانداردهای جهانی و با تکیه به تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته در این مسیر قدم بردارند.
عبدالرسول ارومیهای؛ رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت دانشبنیان خاتم پلیمر با اشاره به فعالیت این شرکت دانشبنیان در زمینه شناسایی و کنترل کیفی و کمی و ارائه تاییدیه مطابقت کالا گفت: مجموعهای از خدمات دانشبنیان ارزیابی و کیفیتسنجی برای همه مواد اولیه پلیمری، افزودنیها و محصولات بستهبندی پلیمری تولیدی شرکتهای داخلی و خارجی ارائه میشود. در قالب این خدمات، محصولات یاد شده از نظر ایمنی غذایی و سلامتی و گرید بهداشتی و غذایی، مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی اتحادیه اروپا، سازمان غذا و دارو آمریکا و اتحادیه گمرکی اوراسیا ارزیابی میشوند و زمینه برای ارتقای کیفیتشان فراهم میشود.
این فعال فناور با اشاره به توسعه فناوری در زمینه تولید فرآوردههای پلیمری عنوان کرد: ارائه دانش فنی تولید پلاستیک، چوب و بازیافت ضایعات پلاستیکی و پلیمری از دستاوردهای فعالان این مجموعه دانشبنیان به شمار میرود.
محافظت از "کلیه" در برابر آلومینیوم با عصاره گیاهی نانوییارومیهای، به تولید و توسعه فناوری پوشش خوراکی بیوپروتکت برای فرآوردههای غذایی اشاره کرد و افزود: در این فناوری از مواد طبیعی برای بستهبندی محصولات خوراکی نیازمند به ماندگاری بالا از جمله آجیل و خشکبار استفاده میشود. همچنین خدمات مشاوره و ارائه محصول متناسب با تقاضای مشتری برای استفاده از این محصول در بسته بندی محصولات غذایی ارائه میشود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به استفاده از فناوری نانو در تولید پوششهای خوراکی زیستی، افزود: تولید محلول پوشش خوراکی نانوئی و آنتی باکتریال برای آجیل و خشکبار، ضمن دریافت تاییدیهها و مجوزهای لازم در مرحله تولید نیمه صنعتی است.
ارومیهای ادامه داد: این محصول یک پوشش خوراکی از مواد صد درصد طبیعی جهت محافظت انواع آجیل و خشکبار از آلودگیهای زیست محیطی و افزایش ماندگاری محصول است که به جای پلاستیکهای سنتزی مورد استفاده قرار میگیرد. تحقیق و توسعه فناوری پوششهای خوراکی زیستی برای بسته بندی گوشت، مرغ و میوه جات نیز در مسیر تجاریسازی قرار دارد.
وی با اشاره به تجهیزات تست و آزمونهای پیشرفته بر روی محصولات پلیمری عنوان کرد: ارائه آزمونهایی مانند اندازهگیری میزان مهاجرت کل برای انواع پلاستیکهای بستهبندی، آزمون اندازهگیری حداکثر جزء قابل استخراج از پلی اتیلن و پلی پروپیلن در حلال زایلن و نرمال هگزان، اندازهگیری سرعت انتقال بخار آب، سختی سنجی پلیمرها، لاستیک و پلاستیک اندازهگیری میزان جذب آب، اندازهگیری مواد فرار و اندازهگیری دانسیته (چگالی) پلیمرها، پلاستیکها و لاستیکها صرفاً بخشی از خدمات آنالیزی است که توسط این مجموعه دانشبنیان به صنایع ارائه میشود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان پلیمر با تأکید بر اینکه ارتقای کیفیت محصولات پلیمری، زمینهساز ارتقای سلامت جامعه خواهد بود، عنوان کرد: آشنایی بیشتر جامعه نسبت به انواع بسته بندیهای پلاستیکی مواد غذایی، داروئی و بهداشتی و شناخت خواص، کاربرد و مصارف صحیح آنها امری ضروری است و عدم آگاهی مردم از موارد استفاده آنها که بعضاً منجر به استفاده نادرست از ظروف بسته بندی میشود، اثرات زیان باری را به دنبال می آورد. تلاش کردیم با تولید محصول بستهبندی سالم، کمک به ارتقای محصولات تولیدکنندگان و ارزیابی محصولات موجود، ضمن آموزش و آگاهیبخشی به کارشناسان، به سلامت بیشتر جامعه و محیط زیست از یک سو و ورود محصولات ساخت داخل به بازارهای بینالمللی از سوی دیگر کمک کنیم.
این فعال فناور با تأکید بر اینکه ایجاد ارتباط موثر میان پژوهش و محصول نیازمند فهم عمیق از بازار و الزامات کاربردی، در کنار دانش فنی و تواناییهای تخصصی آزمایشگاهی است، عنوان کرد: همکاری نزدیک میان پژوهشگران، مهندسان، و کارکنان آزمایشگاهی ضروری است تا محصولات توسعهیافته نهتنها علمی بلکه کاملاً کاربردی و متناسب با نیازهای مشتریان باشند.