افزایش نگرانیها از رعایت مسایل بهداشتی در کشتارگاه قدیمی تربت حیدریه / نهادهای مسئول پاسکاری میکنند
تربت حیدریه یکی از سه مرکز بزرگ خرید و فروش دام شرق کشور محسوب شده و دام این شهرستان حتی به کشورهای هم جوار نیز صادر میشود و با توجه به تعداد بالای ذبح دام در کشتارگاه سنتی تربت حیدریه، رعایت بهداشت فردی و محیطی در این کشتارگاه ضروری به نظر میرسد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ تربت حیدریه یکی از سه مرکز بزرگ خرید و فروش دام شرق کشور محسوب و دام این شهرستان حتی به کشورهای هم جوار نیز صادر می شود، از طرفی این شهر اصلی ترین تامین کننده گوشت قرمز شهر مشهد و شهرستان های اطراف بوده و هم اکنون روزانه حدود 200 راس دام سبک و در سال های گذشته در روزهای خاص تا 700 راس دام سبک و سنگین در کشتارگاه سنتی آن ذبح و به بازار عرضه شده است.
با توجه به تعداد بالای ذبح دام در کشتارگاه سنتی تربت حیدریه رعایت بهداشت فردی و محیطی در این کشتارگاه الزامی است.
کشتارگاه صنعتی تربت حیدریه که حدود پنج سال است از ساخت آن میگذرد و خبری از افتتاح آن نیست، می تواند نگرانی ها را در حوزه بهداشت گوشت عرضه شده کمتر کند.
به گفته فرماندار تربت حیدریه، ساخت کشتارگاه صنعتی در تربت حیدریه با توجه به ظرفیت بالای منطقه و برخورداری از چندین واحد دامپروری بزرگ یکی از نیازهای ضروری منطقه بوده و باید امیدوار باشیم تا با تعامل سهامداران بتوان کشتارگاه نیمه صنعتی دام را راه اندازی کرد.
علی رستمی در دی ماه سال گذشته گفته بود که کشتارگاه سنتی دام این شهرستان برخی مشکلات و کمبودها در گذشته داشته که با تلاش مسئولان مربوط و تجهیز مکان، این کمبودها تا زمان تکمیل ساخت کشتارگاه جدید کاملا رفع شده و ذبح دام در همان محل قبل انجام میشود.
هم اکنون در کشتارگاه سنتی تربت حیدریه روزانه 200 راس دام سبک کشتار میشود و تربت حیدریه دارای 295 هزار راس دام سبک و 13 هزار و 100 راس دام سنگین است.
براساس مشاهدات خبرنگارما، نبود ماسک و دستکش برای شاغلان در کشتارگاه و ریخته شدن فاضلاب کشتارگاه یا پسماند که حاوی آب خون و مواردی از این قبیل است در فضای سبز اطراف کشتارگاه و بوی نامطبوع محیط جزو مشکلات فعلی این کشتارگاه است.
پیمانکار کشتارگاه زیرمجموعه شهرداری است
دکتر سید علی سیدین، رئیس دام پزشکی تربت حیدریه در خصوص وضعیت کشتارگاه تربت حیدریه می افزاید: ما بر آن جا نظارت داریم اما پیمانکار کشتارگاه زیر مجموعه شهرداری است و روزانه علاوه بر مامور بخش خصوصی نیروهای دولتی هم بازرسی میکنند اما حالا نمی شود در این وضعیت گفت که کمبود ماسک و دستکش وجود ندارد، مثلا خود بنده در این روزها نمی توانم برای خودم ماسکی پیدا کنم.
وی اظهار کرد: قبل از به وجود آمدن این وضعیت همه چیز در آن جا خوب بوده و غیر از تیر ماه امسال که یکی دو مورد تب کریمه در آن جا داشته ایم موارد خاصی نبوده و گزارش ها حاکی از وضعیت طبیعی آن جاست، البته میدانید که رعایت بهداشت افراد شاغل در محیط کشتارگاه به عهده بهداشت محیط شبکه بهداشت علوم پزشکی است و تلاش خواهیم کرد تا بحث ضدعفونی محیط کشتارگاه بیشتر از گذشته در این روزها انجام شود.
تامین وسایل بهداشتی وظیفه پیمانکار است
مجتهدی، شهردار تربت حیدریه نیز بیان کرد: تا حالا به من گزارشی در خصوص کمبود ماسک و دستکش نرسیده و کار دست پیمانکار است و تامین ماسک و دستکش شاغلان در کشتارگاه نیز وظیفه پیمانکار است اما کشتارگاه برخی مشکلات اساسی و زیر ساختی دارد که با توجه به قدمت حدود صد ساله آن و از طرفی کشتارگاه صنعتی که در حال ساخت است، هزینه کردن شهرداری در آن جا ما را به شرایط استاندارد و مطلوب کامل نخواهد رساند.
وی افزود: باید تلاش کنیم تا هر چه سریع تر کشتارگاه صنعتی راه اندازی شود و این راه منطقی تر است، اصلاح برخی موارد در کشتارگاه فعلی کاری مقطعی بوده و ممکن است هر بار جایی دچار نقص شود.
شهردار تربت حیدریه در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر تغییر پیمانکار میگوید: به تازگی آگهی جذب پیمانکار برای کشتارگاه را منتشر کرده ایم و به دلیل پایان دوره قرارداد پیمانکار فعلی به رغم رضایت نسبی علوم پزشکی، دام پزشکی و محیط زیست از پیمانکار اما به دلیل تمایل نداشتن به همکاری مجدد این اقدام را انجام داده ایم.
وی بیان داشت: رضایت نسبی بر اساس عملکرد پیمانکاران قبلی است نه این که الان وضعیت کاملا بدون نقص باشد.
نامه درخواست دادهام کسی پاسخ گو نیست!
کاویانی پیمانکار کشتارگاه در پاسخ به وضعیت غیربهداشتی محیط و کمبود ماسک و دستکش شاغلان میافزاید: در خصوص نداشتن ماسک و دستکش کارگران در روزهای اخیر من دو نامه به دامپزشکی و مرکز بهداشت ارسال کردهام و تقاضای دریافت آن را داشته ام اما هنوز هیچ پاسخی به من نداده اند.
وی خاطر نشان کرد: با هر قیمتی حاضر است این اقلام را برای حفظ بهداشت شاغلان کشتارگاه خریداری کند اما هر چه تلاش کرده است نتوانسته ماسک و دستکش در بازار پیدا کند.
پیمانکار کشتارگاه تربت حیدریه موضوع راه افتادن آب خون حاصل از ذبح را در محیط اطراف کشتارگاه تایید می کند اما تقصیر را گردن شهرداری می اندازد.
وی خاطر نشان می کند: شهرداری کانالی در ورودی کشتارگاه دارد که انتهای آن مسدود شده و قبلا مسیری برای دفع این آب ها وجود داشته اما تابستان امسال با نشست کانال و مسدود شدن آن، آب به داخل کشتارگاه میآید.
کاویانی گفت: در مراجعه حضوری چند مرتبه با آقای شهردار این مشکل را در میان گذاشتم اما بعد از آن با چند لودر مسیر را کنده اند ولی کار اساسی انجام نشده و مجدد با پر شدن کانال آب سر ریز شده و به اطراف کشتارگاه ریخته می شود.
کاویانی بارندگی های اخیر را هم عاملی برای زود پرشدن مخزن و بالا آمدن آب خون ها می داند.
وی بیان کرد: باید کارشناسان با حضور در این محل بررسی های دقیقی انجام دهند.
از قبل مخالف فعالیت پیمانکار بودهایم
الهام بهره مند، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه می افزاید: ما و محیط زیست دو مخالف اصلی تمدید فعالیت پیمانکار فعلی به دلیل رعایت نکردن بهداشت محیط و بهداشت فردی بوده ایم اما تعهدی داده اند که این مسائل رعایت شود و حالا پیمانکار وظیفه داشته موارد مربوط به تهیه دستکش یا ماسک را از قبل فراهم و ذخیره کند.
وی افزود: ما در تامین این اقلام برای پرسنل و کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی با کمبود رو به رو هستیم و نمی توانیم وسایل بخش خصوصی را تامین کنیم.
او می افزاید: ما برای تامین ماسک پزشکان و افراد نمونه گیر، دانهای به آن ها تحویل می دهیم و در وضعیت کنونی توان تهیه ماسک و دستکش برای کشتارگاه را نداریم.
بهره مند اظهار داشت: ناظر اول کشتارگاه دام پزشکی است و علوم پزشکی و محیط زیست به عنوان ناظران عالی مسئولیت دارند که کارشناس ما فصلی یک بار به آن جا سر میزند و اوضاع را بررسی می کند و حالا باید دامپزشکی با رایزنی بتواند توسط آقای فرماندار از استانداری اقلام مربوطه را تامین کند.
انتهای پیام /