افزایش چشمگیر «اضطراب ملی»
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: میتوان گفت در دو سال اخیر هر 85 میلیون نفر جمعیت ایران تحت فشار روانی بودند. حدود 30 ماه از ورود این ویروس به کشور میگذرد و این ویروس در کوتاهترین زمان تبدیل به یک بحران شد و بر روان مردم اثرات منفی بر جای گذاشت.
محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه با توجه به شرایط پاندمی کووید19 در دو سال اخیر، در حال حاضر اضطراب ملی نسبت به سال 98 افزایش چشمگیری دارد که امری طبیعی است، گفت: در حال حاضر تنهایی و افسردگی در رأس آسیبهای روانی ناشی از پاندمی کووید19 در کشور قرار دارند.
به گزارش ایسنا، نتایج این همایش را در اختیار وزارت بهداشت قرار میدهیم و نهایتا این وزارت بهداشت است که باید وضعیت کمی آسیبهای روانی حاصل از کووید19 را ارائه دهد، اما به طور کلی میتوان گفت تنهایی و افسردگی در رأس این آسیبها قرار دارد و پس از آن اختلالاتی نظیر اضطراب، استرس و وسواس دربرگیری زیادی دارند.
او با بیان اینکه در حال حاضر فردگرایی «بیداد» میکند، توضیح داد: نقشپذیری اجتماعی از بین رفته است و دانشآموزانی که طی دو سال قرنطینه مدرسه را تجربه نکردهاند، دچار تأخیر در رشد جسمی، روانی و اجتماعی هستند و بعضا هویت تأخیری دارند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با یادآوری اینکه این سازمان دارای چهارهزارو 200 روانشناس آماده کار است و 700 روانشناس نیز در دوران پاندمی کووید19 به صورت شبانهروزی از طریق سامانه 4030 به سؤالات روانشناختی مردم پاسخ میدادند، خاطرنشان کرد: نظام سلامت ما درمانمحور است، اما واقعیت این است که پیشگیری مقدم بر درمان است و آسیبهای روانشناختی یادشده باید واکاوی، رصد و تبیین شوند. تمرکز همایش برگزارشده نیز بر روی پیشگیری و آموزش مهارتها بود. در بیانیه اختتامیه این همایش نیز اعلام کردیم که باید پیشگیری در سه سطح دنبال شود و این امر را پیگیری خواهیم کرد.
به گفته حاتمی، همایش ملی «آسیبشناسی روانی کرونا و مداخلات روانی اجتماعی»، به منظور تجربهنگاری بر اساس پژوهشهای داخلی و جهانی مربوط به سلامت روان در دوران پاندمی کووید19 برگزار شد.
حاتمی «آسیبشناسی روانی پاندمی کووید19» را ازجمله مهمترین اهداف همایش یادشده عنوان کرد و افزود: میتوان گفت در دو سال اخیر هر 85 میلیون نفر جمعیت ایران تحت فشار روانی بودند. حدود 30 ماه از ورود این ویروس به کشور میگذرد و این ویروس در کوتاهترین زمان تبدیل به یک بحران شد و بر روان مردم اثرات منفی بر جای گذاشت. در این مدت مردم ترسهای غیرمنطقی، استرس، افسردگی، تنهایی، وسواس و اضطراب را تجربه کردند و میبایست سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور به عنوان متولی روانشناسی کشور چنین همایشی را برگزار میکرد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور همچنین این را هم گفت که حدود 350 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این بین 219 مقاله واجد ارائه در همایش شدند.
حاتمی با بیان اینکه در حال بررسی برای تدوین سند مقابله با عوارض روانی اجتماعی کرونا مطابق با دادههای جمعآوریشده از مقالات همایش یادشده هستیم، ادامه داد: در این کنگره عنوان شد که باید غربالگری و تدوین شناسنامه سلامت روان بهویژه برای دانشآموزان انجام شود. همچنین ما باید در راستای افزایش سواد سلامت روان مردم آموزشهای لازم را به آنها بدهیم. این آموزشها باید از دوران مدرسه آغاز شوند. همچنین مهارتهایی نظیر کنترل خشم، کنترل استرس، مهارتهای ارتباطی و... را به دانشآموزان و مردم آموزش دهیم.
از میان اخبار