چهارشنبه 7 آذر 1403

افزایش 46 درصدی صادرات محصولات کشاورزی از آذربایجان‌شرقی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افزایش 46 درصدی صادرات محصولات کشاورزی از آذربایجان‌شرقی

تبریز - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی استان از صادرات 310 میلیون دلاری محصولات کشاورزی از استان در 10 ماهه سالجاری خبر داد و گفت: میزان صادرات محصولات کشاورزی استان در طول سالجاری نسبت به سال 97 از افزایش 46 درصدی برخوردار است.

اکبر فتحی روز شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سهم صادرات محصولات کشاورزی از کل صادرات غیر نفتی آذربایجان شرقی 13 درصد می باشد، ادامه داد: عمده اقلام صادراتی استان شامل کشمش، لبنیات (پنیر، دوغ، خامه)، جوجه یک روزه، رب گوجه فرنگی، آب سیب، پیاز، خیار، کاهو و کلم است.

رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: عمده محصولاتی که صادرات آنها در سال جاری نسبت به سال قبل افزایش داشته اند، شامل محصولات گلخانه ای نظیر گوجه فرنگی، قارچ، گل های زینتی است.

وی با اشاره به اینکه نزدیک به 21 درصد اشتغال استان آذربایجان شرقی در بخش کشاورزی ایجاد شده است؛ خاطرنشان کرد: این در حالی است که میانگین اشتغال زایی بخش کشاورزی در کشور در حدود 19 درصد است.

فتحی ادامه داد: اگر بخش کشاورزی بخواهد به طرف مکانیزاسیون پیش رفته و بهره وری افزایش یابد، باید اشتغال در این بخش کاهش یابد.

فتحی اظهار کرد: بخش کشاورزی موتور محرکه ای برای صنایع غذایی محسوب می شود و 90 درصد تولیدات کشاورزی در سایر صنایع از جمله صنایع غذایی مانند تولید ماکارونی و صنعت شکلات سازی استفاده می شود.

وی، اظهار کرد: نوسانات ارزی در دو سال اخیر که در سطح کشور اتفاق افتاد، اعتماد به نفس مضاعفی به بخش کشاورزی استان و کشور بخشید بطوریکه میزان سرمایه گذاری های انجام شده در بخش کشاورزی و افزایش تولیدات کشاورزی موید این مهم است که بخش کشاورزی به خوبی توانسته سرپا بایستد و به فعالیت های خود ادامه دهد.

سرمایه گذاری 3 هزار میلیارد تومانی در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی

فتحی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری های انجام شده در بخش کشاورزی شامل سرمایه گذاری های دولتی و بخش خصوصی می باشد، افزود: در سال 98 نزدیک به 3000 میلیارد تومان انواع پروژه های کشاورزی طی دو مرحله سفر جناب آقای دکتر روحانی رییس جمهوری محترم، یک مرحله در بزرگداشت هفته جهادکشاورزی، یک مرحله در هفته دولت و یک مرحله در ایام مبارک دهه فجر در سطح استان افتتاح و یا عملیات اجرایی آن آغاز شد.

وی با بیان اینکه در سالهای اخیر سرمایه گذاری های انجام شده در بخش کشاورزی استان در قالب زنجیره تولید انجام می شود، اظهار کرد: در زنجیره تولید تولیدکننده پس از تولید محصولات هیچ دغدغه ای بابت فروش و بازار مصرف نداشته و متحمل ضرر و زیان نخواهد شد.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده در بخش کشاورزی استان، فرآیند طولانی صدور مجوزها بود که موجب کاهش تولیدات کشاورزی و به تبع آن عدم رونق تولید در این بخش می شد، گفت: سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در قالب کارگروه تخصصی نسبت به حذف استعلام های زائد و کوتاه کردن فرآیند صدور مجوزها اقدام کرد و در حال حاضر هرگونه مجوز قانونی برای واحدهای تولیدی حداکثر ظرف یک ماه صادر و تحویل متقاضیان می شود.

فتحی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی استان عدم تامین و پشتیبانی های مالی از واحدهای تولیدی در قالب تسهیلات ارزان قیمت بود، اعلام کرد: برای رفع این مشکل تسهیلات ارزان قیمت با بهره 8 درصدی از محل صندوق توسعه ملی، در مناطق محروم 4 درصدی و برای نوسازی و مکانیزاسیون تسهیلات 15 درصدی به کشاورزان و بهره برداران کشاورزی استان پرداخت می شود.

وی با بیان اینکه متعادل کردن عرضه و تقاضا یک هنر مدیریتی در بخش کشاورزی است، گفت: تولیدکنندگان بخش کشاورزی با توجه به میزان تقاضا و بازار فروش باید واحدهای تولیدی خود را در قالب زنجیره تولید طراحی کنند تا محصول تولیدی در زمان مناسب با صرفه اقتصادی به فروش برسد.

فتحی با اشاره به اینکه سطح اراضی کشاورزی استان اعم از اراضی باغی، زراعی و هم در فعالیت های دامپروری و طیور نسبت به سایر استانها کوچک مقیاس است، خاطرنشان کرد: این عوامل تاثیر مستقیمی بر قیمت تمام شده محصولات می گذارد و برای اینکه بتوانیم واحدهای تولیدی را در ظرفیت اقتصادی مدیریت کنیم باید قیمت تمام شده محصولات خود را کاهش دهیم.

رییسس زطامان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: مکانیزاسیون کشاورزی تنها در اراضی بزرگ مقیاس مقدور بوده و امکانپذیر است.

کل اراضی کشاورزی استان آذربایجان شرقی حدود یک میلیون و 200 هزار هکتار است که 440 هزار هکتار آن در حوضه دریاچه ارومیه قرار دارد و از این سطح 250 هزار هکتار جزو اراضی آبی است که 74 هکتار آن باغ است.

آذربایجان شرقی سالیانه نزدیک به 5 میلیون تن تولیدات کشاورزی دارد.

*س_برچسب‌ها_س*