افزایش 80 درصدی خرید گندم در آذربایجان شرقی
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از خرید حدود 400 هزار تن گندم در استان طی سال جاری خبر داد و گفت: این میزان، افزایش 80 درصدی نسبت به سال گذشته داشته و با وجود شرایط نامساعد جوی چون افزایش دما، کاهش بارندگی، سرمازدگی و خشکسالی شدید در استان، در راستای اجرای طرح «جهش تولید در دیمزارها» حاصل شده است.
دنیای اقتصاد - تبریز: اکبر فتحی در نشست خبری، اظهار کرد: تنها بخش کوچکی از وجوه مربوطه به کشاورزان پرداخت شده که با پیگیریهای انجام شده و قول مساعد در سطح کلان، هفته آتی 50 هزار میلیارد تومان به کشاورزان فروشنده گندم پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به شعار سالجاری، اظهار کرد: بخش کشاورزی در هر دو مورد «رشد تولید و مهارت تورم» وظیفه مند بوده و باید اقداماتی را در این حوزهها انجام دهد؛ بنابراین از همان ابتدای سال، بیشتر در حوزه رشد تولید زیربخشهای مختلف کشاورزی، برنامه ریزیهایی انجام و ابلاغ شدند.
وی افزود: برای مهار تورم نیز علاوه بر رشد تولید، تنظیم بازار و ساماندهی شبکه بازاررسانی محصولات نیز میتواند موثر باشد؛ بنابراین، استانداری آذربایجان شرقی، برنامهای را در راستای مهار تورم تهیه و به زیربخشهای مختلف ابلاغ کرده است.
وی خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی، وظیفه ایجاد امنیت غذایی یعنی فراهم سازی غذای کافی و سالم را برای کل جمعیت برعهده دارد. منابع تامین کننده این امنیت غذایی در بخش کشاورزی همچون آب در معرض انواع خطرات قرار داشته و روز به روز در حال کاهش است، اما با فعالیت شبانه روزی قشر زحمتکش کشاورز و همدلی بین کارشناسان این بخش، علی رغم تمام نابسمانیها و ناملایمات جوی، بخش کشاورزی موفق عمل میکند.
فتحی افزود: در دو سال دولت سیزدهم، نزدیک به 100 هکتار به گلخانههای استان اضافه شده و بیش از 1000 هکتار دیگر نیز در قالب شهرکهای گلخانهای و گلخانههای دیگر در دست اجرا داریم که با بهره برداری از آنها، استان میتواند ادعای خودکفایی در حوزه گلخانه کند.
وی با اشاره به مشکل عدم وجود الگوی کشت بخش کشاورزی در سالهای گذشته، گفت: این الگو از ابتدای سالجاری به صورت رسمی تدوین و ابلاغ شده و در استان نیز به تفکیک هر شهرستان و متناسب با شرایط اقلیمی و اقتصادی، مشخص و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است. الگوی کشت، یک موضوع فراقوهای است و دستگاههای مختلف و قوا در آن دخیل هستند و نیازمند حمایت سایر دستگاهها هستیم.
اجرای 85 درصد از الگوی کشت در استان
وی تاکید کرد: اکنون حدود 85 درصد از الگوی تعریف شده در بخش کشاورزی استان اجرایی شده و این ماده قانونی که سالها مغفول مانده بود، طی دو سال اخیر در حال اجرایی شدن است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص کشت قراردادی، تشریح کرد: کشت قراردادی، با توجه به کوچک بودن قطعات و ظرفیت غیراقتصادی واحدهای تولیدی یکی از اصول کشاورزی است و باید در قالب آن، به دنبال پشتیبانهایی برویم که بتوانند این واحدها را پوشش دهند. کشت قراردادی ابتدا با دو محصول گندم و کلزا آغاز شده و اکنون برای سایر محصولات حتی محصولات باغی و میوه و به خصوص سیب تدوین شده است.
افزودن 187 دستگاه کمباین به بخش کشاورزی استان طی یک سال اخیر
وی با اشاره به وضعیت مکانیزاسیون کشاورزی استان، افزود: اقدامی که طی یک سال گذشته در استان انجام گرفته و حتی در کشور بینظیر بوده است، افزودن 187 دستگاه کمباین طی یک سال گذشته به ناوگان ماشین آلات بخش کشاورزی استان بوده که در این راستا ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان نیز از متوسط کشوری بالاتر است.
وی در خصوص وضعیت بخش شیلات در استان نیز گفت: سرمایه گذاری مناسبی در این بخش انجام گرفته و مجموع تولیدات این حوزه از 7500 تن آبزی به 9500 تن رسیده است که شامل ماهیان خوراکی، ماهیان زینتی، زالو و سایر آبزیان میشود.
فتحی با اشاره به ظرفیت 5.5 میلیون تنی تولیدات صنایع تبدیلی در استان، افزود: در حوزه صنایع تبدیلی برخی محصولات چون انگور و خرما پیشتاز هستیم و سرمایه گذاریهای بسیاری نیز در حوزه نگهداری، بسته بندی محصولات و ذخیره سازی و فراوری آنها طی سالهای اخیر انجام گرفته است.
وی با اشاره به تکمیل و بهره برداری از پروژههای نیمه تمام بخش کشاورزی در سفر ریاست جمهوری به استان، اظهار کرد: 18 هزار هکتار از اراضی در این راستا مجهز به شبکههای فرعی آبیاری شده و حدود 7120 هکتار دیگر از اراضی استان نیز در دست اجرا برای سیستمهای نوین آبیاری هستند که طی ماههای آینده به بهره برداری میرسند.
وی ادامه داد: در حوزه تعیین تکلیف اراضی که محل اختلاف بین کشاورزان و منابع طبیعی است، اقدامات خوبی در قالب کارگروه رفع تداخل انجام گرفته و از از 3100 پلاک استان که 1700 پلاک فاقد تداخلات بودهاند، در باقی پلاکها بالای 75 درصد پیشرفت داشتیم که باید تا آخر سال تعیین تکلیف شوند.
افزایش 80 درصدی خرید گندم در آذربایجان شرقی
رئیس سازمان جهادکشاوری آذربایجان شرقی تاکید کرد: در حوزه صدور سند اراضی کشاورزی به صورت مطلوبی عمل شده است و کل اراضی سنددار استان که تا اوایل دولت سیزدهم تنها حدود 28 هزار هکتار، طی این دو سال گذشته به 456 هزار هکتار رسیده است.
وی در خصوص برنامههای سازمان جهادکشاورزی استان برای دانش بنیان کردن بخش کشاورزی، گفت: قبلا سه شرکت دانش بنیان کشاورزی داشتیم که این رقم طی دو سال اخیر به 13 شرکت ارتقا یافته و 35 شرکت دیگر نیز در نوبت تبدیل هستند. دهکده فناوری و نوآوری نیز در مرکز تحقیقات کشاورزی استان راه اندازی شده است. اعطای زمین و محل فعالیت و حتی امکانات و تجهیزات به شرکتهای دانش بنیان از جمله مشوقهای سازمان به شمار میرود.
بهره برداری از 83 پروژه کشاورزی در هفته دولت
وی از افتتاح و بهره برداری از 83 پروژه بخش کشاورزی استان با اعتبار حدود 6000 میلیارد تومان در هفته دولت جاری خبر داد.
فتحی با اشاره به بهبود وضعیت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان، گفت: در گذشته همیشه دنبال سرمایه گذاران برای بخش کشاورزی بودیم و همواره در این خصوص مشکل داشتیم، اکنون نیز توقع افزایش این سرمایه گذاری را داریم ولی اقبال سرمایه گذاران به این بخش بیشتر شده و الان حتی تجربه سرمایه گذاری بخش خصوصی در کشاورزی حدود 9000 میلیارد تومان داریم که عدد قابل توجهی است.
وی در خصوص صادرات بخش کشاورزی استان نیز افزود: مقدار 110 میلیون دلار در پنج ماهه نخست سال صادرات داشتیم که این رقم تا آخر سال به بیش از 300 میلیون دلار خواهد رسید.
وی در خصوص تاثیر کشاورزی بر وضعیت کنونی دریاچه ارومیه، تشریح کرد: ظلم است که امنیت غذایی را در تقابل با امنیت آبی قرار دهیم. کشاورزی که در استای امنیت غذایی تلاش میکند، قدر آب را بیشتر از ما میداند. تخصیص آب به بخش کشاورزی اکنون بیشتر از 70 درصد کاهش یافته و کشاورزان تنها با 30 درصد آب موردنیاز، امنیت غذایی را انجام میدهند.
فتحی ادامه داد: جلسات متعددی در خصوص وضعیت آبی بخش کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه طی روزهای گذشته برگزار شده است که در تمامی آنها عنوان شده که کشاورزی، نقشی بی بدیل در امنیت غذایی دارد و نمیتوان آن را متوقف کرد بلکه باید به سمت مصرف بهینه آب برویم.
وی در خصوص احتمالات وقوع طوفان نمکی و مضرات آن برای بخش کشاورزی، اظهار کرد: معتقد هستم که در زمینه ریزگردهای دریاچه ارومیه اغراق شده است. البته در این خصوص باید کار کارشناسی دقیق انجام گیرد اما نمکهای این دریاچه، حالت بلوری دارند و نمیتوانند مسافت زیادی را طی کنند. امروز علی رغم تحمل شدیدترین حالت کمبود بارندگی و کاهش سطح آب دریاچه اما تولیدات به میزان مطلوب هستند و عملکرد بخش کشاورزی افزایش یافته است.
وی در خصوص وضعیت مصرف گوشت در استان نیز گفت: مصرف گوشت قرمز و ماهی به دلیل افزایش قیمت، کاهش یافته و این تقاضا به سمت مصرف گوشت مرغ انتقال یافته و سرانه مصرف گوشت مرغ را افزایش داده است.
--> اخبار مرتبط