افزودن تذهیب به فهرست جهانی /30هزار میلیارد خسارت کرونا به گردشگری
30 هزار میلیارد تومان خسارت کرونا به حوزه اقامتی، کامل شدن ظرفیت اقامت در 6 استان و ارسال پرونده تذهیب به یونسکو از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
30 هزار میلیارد تومان خسارت کرونا به حوزه اقامتی، کامل شدن ظرفیت اقامت در 6 استان و ارسال پرونده تذهیب به یونسکو از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در نشست خبری ستاد مرکزی سفرهای نوروزی که در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد گفت: از آبانماه 1400 که موضوع صدور روادید گردشگران خارجی آغاز شد بیش از یک میلیون و 200 هزار گردشگر خارجی از آبانماه تا 29 اسفند به ایران آمدهاند. وی گفت: غیر از سطوح استانی سطوح شهرستانی نیز میبایست کار فعال کردن ستادهای نوروزی را انجام میدادند همچنین استانداران شخصاً فعالیت ستادهای نوروزی را دنبال کردند. یکی از رویکردهایی که داشتیم فعال کردن دهیاری هاست. رویکرد دوم بحث مرکزیت دادن به تصمیمات استانی است که همسو با تصمیمات ستاد ملیکرونا بود. شالبافیان افزود: دو دستورالعمل از آبانماه به تأسیسات گردشگری درباره چگونگی رعایت پروتکلهای بهداشتی و سلامت کارکنان ابلاغ شد که در آن چگونگی تزریق واکسن و نظایر آن را اعلام کردیم. همچنین بیان شد که تأسیسات گردشگری ملزم هستند اطلاعات خود را مبنی بر اطمینان بخشی و سلامت کارکنان در سامانه جانا و ایران من تبیین کنند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی از ورود یک میلیون و 200 هزار گردشگر خارجی به کشور از آبان تا اسفند 1400 خبر داد.
30 هزار میلیارد تومان خسارت کرونا به حوزه اقامتی
شالبافیان در ادامه و در پاسخ به سوالی درباره خسارتهای کرونا به صنعت گردشگری گفت: در حوزه اقامتی متأسفانه شاهد این هستیم که کرونا 30 هزار میلیارد تومان به این صنعت آسیب وارد کرده است.
پیگیری 13 پرونده استرداد اموال تاریخی
سرپرست اداره کل موزههای کشور با بیان اینکه 13 پرونده استرداد اموال تاریخی در دست پیگیری است گفت: از سال 1384 تا کنون 3 هزار شیء مسروقه که از کشور خارج شده بودند به ایران بازگردانده شدند.
آئین افتتاحیه بازگشایی نمایشگاه آجرهای لعابدار مانایی استردادی از سوئیس که شامل 51 قطعه است، امروز دوشنبه 23 اسفندماه با حضور کیم زیتسلر کاردار سفارت سوئیس در تهران، احمد رحمانی رئیس شورای شهر بوکان و نمایندگان مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی در موزه ملی ایران برگزار شد.
در این مراسم ادیبزاده سرپرست اداره کل موزهها، موضوع استرداد را جزو مهمترین موارد مورد پیگیری اداره کل موزهها عنوان کرد و گفت: اکنون 13 پرونده استرداد در دست پیگیری است که شامل حدود صد قطعه مشخص از کشورهای آمریکا، مجارستان فرانسه، انگلستان و نروژ هستند.
سرپرست ادارهکل موزهها تصریح کرد: کارهای حقوقی این پروندهها انجام شده است و به زودی در سال 1401 اقدامات انتقال انجام میشود. همچنین دانشگاه شیکاگو کتیبههایی از تختجمشید را آماده تحویل دارد.
بازگرداندن 3 هزار شیء به کشور طی 15 سال
ادیبزاده ادامه داد: از سال 1384 تا کنون 3 هزار شیء مسروقه که از کشور خارج شده بودند به کشور بازگردانده شدند و در معرض عموم قرار گرفتند.
او دیپلماسی فرهنگی را از اهداف مهم وزارتخانه عنوان کرد و گفت: «موضوع استرداد اشیای فرهنگیتاریخی نیاز به تعامل بین کشورها دارد که دستگاه دیپلماسی به مثابه پل ارتباطی در این راستا عمل میکند.
امکان تردد زمینی با خودروی شخصی به برخی کشورهای همسایه در نوروز
این هفته رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: با برخی کشورهای همسایه مذاکره کردهایم که در طول سفرهای نوروزی ناوگان اتوبوسی ما و برخی دیگر هم کاپوتاژ خودروهای شخصی مسافران را بپذیرند.
داریوش امانی در نشست خبری تشریح فعالیتهای سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: در آستانه سفرهای نوروزی 1,500 میلیارد تومان اعتبار در اختیار ادارات کل راهداری استانها قرار گرفته، همچنین راهدارخانههای استانهای سردسیر برای اقامت مسافران در صورت بارش سنگین و مسدود شدن راهها تجهیز شده است. 1200 راهدارخانه با 9500 ماشینآلات راهداری آماده خدمترسانی به مسافران نوروزی جادهای هستند.
وی درباره نوسازی ناوگان جادهای گفت: در خصوص نوسازی ناوگان باری علاوه بر امضای قرارداد با سازندگان داخلی، از ظرفیت واردات استفاده کردهایم و قراردادی هم پیش از این با ایرانخودرو دیزل داشتهایم که بخشی از آن اجرا و امیدواریم بخشی دیگر سال آینده اجرایی شود. بر اساس این قرارداد، سازمان راهداری معادل 80 درصد قیمت فروش خودروهای سنگین تولید ایران خودرو دیزل را به خریداران تسهیلات میدهد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: برای نوسازی مینیبوسها نیز برنامه داریم تا سال آینده از محل تولید داخل با همکاری خودروسازان و وزارت صمت اقداماتی انجام شود.
شرط جدید برای صدور بلیت موزهها
مدیرکل فناوری اطلاعات میراث فرهنگی از اتصال سامانه یکپارچه بلیت الکترونیکی ابنیه تاریخی به سامانه هوشمند بیماریهای فراگیر و صدور بلیت پس از اخذ کد ملی و احراز سلامت خبر داد.
علیرضا طالبی مدیرکل فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت فضای مجازی با اعلام این خبر گفت: براساس بند یک مصوبات هشتاد و ششمین جلسه ستاد ملی کرونا در راستای اجرای طرح مدیریت هوشمند بیماریهای همهگیر، سامانه امید در اختیار وزارتخانه قرار گرفت.
او با بیان اینکه سامانه یکپارچه بلیت الکترونیکی ابنیه فرهنگیتاریخی به سامانه امید متصل شده است، افزود: در تمامی اماکن فرهنگیتاریخی پس از اخذ کد ملی یکی از اعضای خانواده و در صورت قرنطینه نبودن شخص مذکور و دریافت حداقل دو دوز واکسن برای تمامی اعضای خانواده بلیت صادر میشود.
شواهدی از حضور انسان مدرن در خوزستان کشف شد
در این هفته شواهد ارزشمندی از وجود فرهنگهای پارینهسنگی جدید آغازین تا دوره فراپارینهسنگی و حتی دورههای جدیدتر در نتیجه انجام بررسی روشمند باستانشناختی پارینهسنگی در شهرستان لالی بهدست آمد.
محمدجواد شعاعی سرپرست هیئت باستانشناسی گفت: شهرستان لالی در شمال استان خوزستان از سال 1940 میلادی به دلیل حضور باستانشناس فرانسوی رومَن گریشمن مورد توجه باستانشناسان قرار گرفت.
او افزود: گریشمن در سال 1946 میلادی بزرگترین غار منطقه، یعنی غار پِبده را حفاری کرد ولی متأسفانه به رسم باستانشناسی آن زمان اطلاعات این حفاری غیردقیق تاکنون به چاپ نرسیده و محل نگهداری اشیای مکشوفه همچنان در پردهای از ابهام قرار دارد.
او با بیان اینکه در سال 1398 حامد وحدتینسب با همکاری دِپارتمان باستانشناسی مؤسسه تحقیقاتی مَکس پِلانک دست به حفاری مجدد این غار زد، تصریح کرد: در نتیجه این حفاری شواهدی از دوره پارینهسنگی جدید آغازین برای اولین بار در ایران با قدمتی حدود 43 هزار سال پیش از غار پِبده بدست آمد و در ادامه این پژوهش، بررسی هدفمند منطقه برای شناسایی غارها و پناهگاههای صخرهای که حاوی اطلاعاتی درباره دورران پارینهسنگی هستند در دستور کار قرار گرفت.
ظرفیت پذیرش گردشگر در 8 استان کامل شد
مدیر کل گردشگری داخلی از تکمیل شدن ظرفیت اقامتی 8 استان کشور خبر داد و گفت: پیشنهاد ما جایگزین کردن شهرهایی است که در آنها هنوز ظرفیت اقامتی وجود دارد.
مصطفی فاطمی مدیر کل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی در نشست خبری ستاد سفرهای نوروزی که در سالن فجر ارگ آزادی برگزار شد، گفت: در حال حاضر ظرفیت مراکز اقامتی مجاز استانها را احصاء کردهایم و میدانیم چه حجمی مسافر در استانها وجود خواهد داشت. استانهای بوشهر، خراسان رضوی، فارس، خوزستان و گیلان و مازندران، هرمزگان و یزد ظرفیت اقامتی شأن بیشتر از 80 درصد گزارش شده است. توصیه ما برای انجام سفرهای نوروزی به برخی از شهرهای استانهای گردشگری به عنوان شهرهای جایگزین است.
وی افزود: استانهای گردشگر پذیر با حجم زیادی از سفرها در نوروز مواجه میشوند اما مراکز اقامتی برخی از شهرها کمتر رزرو شده است. توصیه ما سفر به این شهرهاست. چون هم ظرفیت اقامتی در آنها وجود دارد و هم میتوان از جاذبهها بهتر بهره گرفت. استانهای البرز، تهران، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سمنان و کرمان. استان تهران جزو استانهایی است که پایینترین رزرو مراکز اقامتی در نوروز را دارد و میتواند بهترین فرصت برای گردش باشد.
هنر تذهیب ایرانی به یونسکو میرود
پرونده هنر تذهیب ایرانی قرار است در نوبت بررسی و تاییدیه اجلاس میراث فرهنگی و جهانی یونسکو قرار گیرد.
هر سال نزدیک به ایام نوروز وزارت میراث فرهنگی میبایست فهرستی از میراثی که قرار است برای دو سال آینده آنها را در اجلاس جهانی یونسکو مورد بررسی قرار دهد، ارسال کند.
آذرماه سال گذشته پرونده چندملیتی هنر نگارگری (مینیاتور) در پانزدهمین اجلاس کمیته بینالدول میراثفرهنگی ناملموس یونسکو با کسب رأی مثبت داوران این کمیته لحظاتی قبل در فهرست میراث جهانی ناملموس بشری قرار گرفت و جهانی شد.