شنبه 6 بهمن 1403

افسوس مقام انگلیسی از اتمام محدودیت تسلیحاتی ایران

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افسوس مقام انگلیسی از اتمام محدودیت تسلیحاتی ایران

نیویورک - ایرنا - معاون نمایندگی انگلیس در سازمان ملل متحد اگرچه بر تعهد کشورش به برجام تاکید کرد اما گفت از پایان یافتن محدودیت تسلیحاتی ایران افسوس می‌خوریم.

به گزارش ایرنا، جاناتان آلن روز سه‌شنبه در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع بررسی جامع وضعیت خلیج فارس برگزار شد، افزود: همانطور که بارها در این اتاق گفتیم، تعهد ما به برجام همچنان قاطعانه باقی مانده و حمایت از ثبات منطقه‌ای در خط مقدم سیاست ماست.

وی ادامه داد: تسلیحات هسته‌ای ایران پیامدهای فاجعه باری بر امنیت منطقه و فراتر از آن خواهد داشت و برجام تنها وسیله موجود برای جلوگیری از این امر است.

این مقام انگلیسی که اشاره‌ای به ناتوانی کشورش و سایر اروپایی‌ها در مقابله با تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران نکرد، مدعی شد: با این وجود، در حالی که ما به توافق هسته‌ای متعهد هستیم، عدم پیروی هدفمند ایران از تعهدات برجام، آن را به خطر می‌اندازد.

آلن اضافه کرد: ایران باید با سازوکار حل اختلاف تعامل سازنده داشته باشد و تعهدات خود را در چارچوب توافق اجرا کند. این امر برای امنیت در سراسر خاورمیانه بسیار مهم است.

وی اظهار کرد: ما همچنین به طور مکرر نگرانی خود را از فعالیت گسترده ایران در منطقه ابراز داشته‌ایم. ایران به طور مرتب با انتقال اسلحه به بازیگران غیر دولتی منطقه‌ای قطعنامه‌های شورای امنیت را نقض کرده است. شکی نیست که گسترش این‌چنینی تسلیحات، منطقه را بی‌ثبات کرده و تنش‌ها را افزایش می‌دهد.

نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد ادامه داد: به همین دلیل از انقضای قطعنامه 2231 مربوط به محدودیت های تسلیحاتی متعارف پشیمان هستیم. بنابراین ما به همکاری‌های امنیتی خود با متحدان و شرکا ادامه خواهیم داد و برای یافتن راه حلی پایدار برای گسترش سلاح‌های ایران تلاش خواهیم کرد.

آلن اضافه کرد: ما تلاش خود را برای اطمینان از اجرای سایر قطعنامه‌های شورای امنیت که انتقال اسلحه به بازیگران غیر دولتی منطقه‌ای را منع می‌کند، از جمله قطعنامه 1546 در عراق، قطعنامه 1701 در لبنان و قطعنامه 2216 در یمن، مضاعف خواهیم کرد.

وی مدعی شد: ما همچنین اطمینان حاصل خواهیم کرد که مفاد باقیمانده قطعنامه 2231، به ویژه محدودیت‌های برنامه موشک بالستیک ایران به شدت اجرا می‌شوند.

سفیر انگلیس در سازمان ملل متحد در ادامه اظهارات خود گفت: ما همچنین متقاعد نشده‌ایم که راه اندازی گروه‌های کاری متمرکز بر امنیت، منجر به گفت‌وگوی معنادار خواهد شد. ما باید در مورد سطح بی‌اعتمادی منطقه‌ای واقع بین باشیم.

آلن با بیان اینکه موضوعات دخیل، پیچیده و حساس هستند و برای ایجاد اطمینان و همکاری به یک رویکرد افزایشی نیاز است، افزود: همانطور که روسیه اشاره می‌کند، هر گفت‌وگویی باید توسط شرکت‌کنندگان منطقه‌ای شکل بگیرد.

وی با استقبال از تعهد ایران به امنیت منطقه‌ای که در نامه 15 اکتبر تحت پوشش ابتکار صلح هرمز ارائه داد، ادعا کرد: اما ایران به عنوان یک طرف درگیری در سراسر منطقه، یک بازیگر بی‌طرف نیست و مناسب نیست که ابتکاری به رهبری ایران انجام شود.

معاون نمایندگی انگلیس در سازمان ملل متحد اظهار کرد: برای جلوگیری از ابتکار عمل شکست خورده دیگر در منطقه، به رایزنی بیشتر در این منطقه نیاز است. ما باید از بسیاری از تلاش‌های ناموفق برای موفقیت در ابتکار عمل درس بگیریم. کنفرانس امنیت و همکاری در اروپا که منجر به توافق 1975 هلسینکی شد، درس‌های مثبت و منفی ارائه می‌دهد که می‌توانیم از آنها استفاده کنیم.

*س_برچسب‌ها_س*