اقتصاد کشور
اقتصاد کشور
بیش از 200 تشکل دانشجویی به گسترش بی رویه مناطق آزاد در کشور در نامه ای، اعتراض خود را به مقامات کشور اعلام کردند.
متاسفانه صنعت پوشاک کشور از ناحیه مناطق آزاد ضربات جبران ناپذیری متحمل شده و عملکرد غلط مناطق فعلی اشتغال بیش از یک میلیونی زنجیره تامین پوشاک را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است.
بررسی گزارش وزارت اقتصاد نشان می دهد که میزان پرداخت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان طی 4 ماهه امسال به 56 هزار و 88 میلیارد تومان رسید که بیانگر رشد 105 درصدی است.
اقتصادنیوز: وقتی سود بانکی 18درصد و نرخ تورم 46درصد است سود حاصل از سپردهگذاری منفی 28درصد است، لذا سپردهها از بانکها فراری هستند. مردم در این شرایط پولشان را برمیدارند و میبرند در بازار ارز و سکه و خودرو و مسکن تا از داشتههایشان در مقابل گردباد تورم محافظت کنند
یک کارشناس اقتصادی گفت: با نگاه به سه دهه گذشته و نوع قانونگذاری در حوزه مناطق آزاد و عملکرد آنان مشخص میشود که تعریف عملیاتی ما از این مناطق تعریف درستی نبوده است.
ابوالقاسم حکیمیپور، اقتصاددان و فارغالتحصیل توسعه از دانشگاه کالیفرنیا در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در خصوص اهمیت برخورد بانک مرکزی با صرافان متخلف گفت: بانک مرکزی رویکرد قابل قبولی را در پیش گرفته و تداوم اقداماتی مانند برخورد با صرافان و سفته بازان در نهایت به نفع اقتصاد کشور خواهد بود. وی افزود: برخورد بانک مرکزی با صرافان متخلف و انحلال کانون صرافان از این جهت...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از الجزیره، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نقش عمدهای در اقتصاد کشورهای توسعه یافته ایفا میکنند و ایران تحت چهار دهه تحریمهای سازمان ملل و آمریکا، برای توسعه اقتصاد خود به مناطق ویژه و آزاد خود متکی است. الجزیره در ادامه آورده است: در همین خصوص با حجت عبدالملکی، سیاستمدار ایرانی، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی...
یک کارشناس حوزه حکمرانی با اشاره به اینکه خردشدن اراضی کشاورزی تبعات جبرانناپذیری دارد، گفت: هرچه اراضی کشاورزی بزرگتر و یکپارچه باشند ارائه خدمات دولتی، توسعه صنعتی بخش کشاورزی، رعایت الگوی کشت، آمایش سرزمینی و مصرف بهینه منابع آبی راحتتر است.
یک اقتصاددان با اشاره به آزاد شدن منابع ارزی ایران در کره جنوبی گفت: میتوان با بخشی از پولهایی که بهتناوب در اختیار بانک مرکزی قرار میگیرد، مصرف ارزی در کشور را مدیریت کرد.
بانک مرکزی در چند نوبت ناچار شد چند ده هزار میلیارد تومان از منابع عمومی را به جبران خسارت مالباختگان موسسات مالی و اعتباری متخلف و فاسد اختصاص دهد. ریاست بانک مرکزی تا شهریور ماه به بانکهای ناتراز فرصت داده تا خودشان را اصلاح کنند. باید صبر کرد و نحوه برخورد بانک مرکزی با این ناترازان را دید.
اعتماد نوشت: بانکها ناتراز هستند. علت چیست؟ توضیح رییس کل بانک مرکزی این است که «نزدیک 90درصد از ناترازی بانکها از نوع ورشکستگی (بدهیها بیشتر از داراییها) نیست، بلکه از نوع عدم نقدینگی است. بدین معنا که بانکها بخش عمدهای از منابعشان به دارایی تبدیل شده و لذا با چالش نقدینگی رو بهرو شدهاند. از این منظر، نظام بانکداری در ایران به دلیل تبدیل منابع به دارایی، نقدینگی لازم را دراختیار...
اقتصادنیوز: ایران پنجاهودو سال (نه 44 سال) است که وارد دوران تورمهای بالا شده است. استارت تورمهای بالا از آخر دهه1340 خورد.
ایران پنجاهودو سال (نه 44 سال) است که وارد دوران تورمهای بالا شده است. اگر دقیق تحلیل کنیم و البته در دام تحلیلهای سطحی برخی رسانهها قرار نگیریم که حتی گاهی اوقات مطالب اصحاب علم اقتصاد را در راستای جهتگیریهای سیاسی منقلب میکنند، استارت تورمهای بالا از آخر دهه1340 خورد.