یک‌شنبه 30 دی 1403

بررسی عملکرد مجلس یازدهم در نشست اعضای شورای ائتلاف

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
بررسی عملکرد مجلس یازدهم در نشست اعضای شورای ائتلاف

جمعی از اعضای لیست شورای ائتلاف در نشستی در خبرگزاری فارس ضمن تاکید بر اهمیت مشارکت در انتخابات به بیان دیدگاه‌ها و مطالب خود پرداختند.

به گزارش مشرق، جمعی از اعضای لیست شورای ائتلاف در نشستی در خبرگزاری فارس ضمن تاکید بر اهمیت مشارکت در انتخابات به بیان دیدگاه‌ها و مطالب خود پرداختند.

شریعتی: 80 درصد وعده‌هایمان در حوزه انرژی به نتیجه رسید

مالک شریعتی نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو لیست شورای ائتلاف در این نشست گفت: در آستانه انتخابات بر مشارکت حداکثری تاکید می کنم، یکی از ملاک های مشارکت ارائه گزارش عملکرد و برنامه های آینده است که در ادامه به آن ها اشاره می کنم.

وی افزود: مجلس یازدهم دارای نقشه‌راه، ایده و برنامه بود و امروز مشخص است چه کارهایی در این مجلس انجام شده است.

شریعتی تاکید کرد: در ادامه در حوزه تخصصیخود که حوزه انرژی است نکاتی را عرض می کنم. قبل از مجلس یازدهم 21 موضوع را در حوزه انرژی بررسی کردیم و نهایتا به 6 موضوع نهایی اولویت دار رسیدیم. و امروز میتوان گفت که حدود 80 درصد آنچه وعده داده شده بود در حوزه انرژی با همکاری نمایندگان انجام شد و به نتیجه رسید.

وی افزود: یکی از موضوعاتی که برای مردم مهم بود بی عدالتی در حوزه یارانه انرژی بود. در حوزه خانگی بحث برق و گاز، نظام افزایشی - پلکانی (IBT) مصوب شد و اینگونه شد که سطح الگوی مصرفی برای اکثریت مردم تعریف شد.

عضو لیست شورای ائتلاف تاکید کرد: مصارف بیشتر از الگو بویژه برای افراد پرمصرف حاشیه‌ساز باید غیر یارانه ای هزینه آن پرداخت شود. این الگو در حوزه برق و گاز قابل انجام بود ولی در بعضی حامل های دیگر باقی مانده است.

شریعتی عنوان کرد: در این حوزه بحث تنوع سبد سوختی حمل و نقلی کشور در قانون برنامه هفتم توسعه انجام شد و اکنون استفاده ترکیبی از بنزین، گازمایع، برق، گاز فشرده و گازوئیل تصویب شده است. تولید پراکنده برق و انرژی های تجدیدپذیر نیز از مواردی بود که مصوباتی در این زمینه داشتیم و توانستیم مطالبات بخش خصوصی را از حوزه نظارتی پیگیری کنیم تا پرداخت شود.

وی افزود: در حوزه زیر ساخت های کشور نیز نیازمند اصلاح بودیم و مهم ترین کار در حوزه برق صنایع بود. بسیاری از صنایع کشور محصولاتشان را با قیمت دلاری صادر می کنند و یارانه زیادی دریافت می کنند که از جیب مردم دریافت می شد. قیمت برق صنایع واقعی شد و بسیاری از شرکت های داخلی به سمت تاسیس نیروگاه برق داخل صنعت خود رفتند و منابع خوبی هم برای وزارت نیرو تامین شد.

شریعتی عنوان کرد: توجه ویژه ای به حوزه رفع ناترازی انرژی در حوزه برق نیز انجام شد که حذف خاموشی های خانگی نتیجه آن بود. متاسفانه دولت قبل توجه جدی به پالایشگاه سازی نداشت، در زمان جنگ اقتصادی که تحریم نفت بعنوان سلاح تهاجمی دشمن وجود دارد، باید هم با دیپلماسی انرژی جبران کنیم و هم با ساخت پالایشگاه های نفت و میعانات گازی بعنوان مهمترین سلاح دفاعی تحریم را خنثی کنیم.

عضو لیست شورای ائتلاف گفت: تعبیر خنثی سازی تحریم ها مربوط به بحث پالایشگاه سازی است. قانون پتروپالایشگاه ها اولین قانونی بود که در کمیسیون انرژی مجلس پیگیری شد.

شریعتی ادامه داد: نماینده مجلس نزدیک ترین فرد در حاکمیت به مردم است و دسترسی مردم به نمایندگان بیشتر است. مردم معضلاتی دارند و رجوع می کنند که حل شود. در خصوص تهران تقسیم کار نانوشته ای از ابتدای مجلس بود که بعضی نمایندگان قسمت های مختلف تهران را حوزه متمرکز مراجعه خودشان قرار دادند.

وی افزود: بنده در حاشیه منطقه 19 و منطقه مرتضی گرد متمرکز شدم و امروز خوشبختانه بعد از 3 سال و نیم خیلی از مشکلات آن منطقه حل شده است.

رئیس جبهه تحولخواهان انقلابی افزود: نگاه بنده این است که در مجلس باید ضمن پرداختن به موضوعات ملی و کلان حتما نسبت به حل مسائل حوزه انتخابیه خود در تهران تلاش مضاعف داشته باشیم.

مالک شریعتی عنوان کرد: نکته بعدی که در حوزه انرژی باقی مانده است موضوع رفع ناترازی در حوزه بنزین است، متاسفانه این مورد جز مواردی است که در مجلس یازدهم به نتیجه نهایی نرسید و در آینده باید پیگیری و انجام شود.

وی ادامه داد: وقتی حدود نیمی از خانوارهای ایرانی خودرو ندارند و ما الان واردکننده بنزین از جیب همه مردم شدیم چرا بعضی از مردم باید هزینه مصرف اضافی قشر مرفه را پرداخت کنند؟ اگر این مساله به نتیجه نرسد مصداق بارز ناعدالتی است. اقدام درست حتما افزایش قیمت نیست ولی حتما نظام توزیع یارانه ها باید اصلاح شود، سهمیه یارانه انرژی بدون افزایش قیمت یارانه ای باید به آحاد مردم براساس بعد خانوار تقسیم شود.

شریعتی نیاسر عنوان کرد: ما در کشور بن بست نداریم و شاید راه حل این است که ما بخشی از حل مسئله را از خود مردم کمک بگیریم که دقیقا مصداق حکمرانی مشارکتی و اقتصاد مردمی است. معتقدم بعضی از ظرفیت های قانونی مثل اصل 59 قانون اساسی معطل مانده است، چون تاکنون نگاه سیاسی و ابزاری به آنها شده است.

وی افزود: تاکنون افرادی با نگاه ساختارشکنانه، مراجعه به آرای عمومی را مطرح کرده اند که شاید عامدانه به اصل موضوع لطمه زده اند. در حالی‌که میتوان در چارچوب های اساسی کشور و در موضوعات کاملا اجرایی و غیر ساختارشکن کار کرد و یکی از وعده هایی که در این حوزه می شود انجام داد مراجعه به نظرات و ایده های مردمی در حوزه بازتوزیع یارانه های انرژی مبتنی بر ظرفیت اصل 59 قانون اساسی است.

عضو لیست شورای ائتلاف در پایان گفت: تاکید می کنم هیچ بحثی راجع به بحث افزایش قیمت حامل های انرژی وجود ندارد و مسئله اصلی باز توزیع نظام یارانه‌های انرژی است.

حجت‌الاسلام بحرینی: مجلس یازدهم مشکل بنگاه‌داری بانک‌ها را حل کرد

حجت‌الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو لیست شورای ائتلاف هم در این نشست گفت: هر آنقدر که دیگران را توصیه به مشارکت در انتخابات کنیم کار بسیار مفیدی است و شرکت گسترده در انتخابات تضمین کننده نظام انقلاب اسلامی است انشالله این انتخابات نیز با حضور پرشور مردم همراه شود. وی افزود: در این نشست قصد دارم در خصوص مباحث اقتصادی با تاکید ویژه بر بانکداری صحبت کنم.

عضو لیست شورای ائتلاف با بیان اینکه اقتصاد امروز ایران نابسامان است و این را مردم در زندگی روزمره خود حس می‌کنند، گفت: اقتصاددانان نیز در بحث‌های کلان مشاهده می‌کنند به گونه‌ای که اگر مجلس به ریشه‌های نابسامانی اقتصاد توجه نکند این وضعیت استمرار پیدا خواهد کرد. بحرینی ادامه داد: من اعتقاد دارم که در ایران به دلیل آنکه مراکز تصمیم گیری به ریشه‌ها توجه نکرده‌اند نابسامانی استمرار یافته است. وی تأکید کرد: مجلس یازدهم بیشترین فرصت را برای رفع ریشه‌های نابسامان اقتصادی قرار داد و ادامه رفع این مشکلات باید در مجالس بعدی اتفاق بیفتد.

عضو لیست شورای ائتلاف در بحث اقتصاد، نهاد بانک را بسیار پر اهمیت دانست و اظهار کرد: الان مردم ما برای هر کاری باید به بانک‌ها مراجعه‌ای داشته باشند، به عنوان مثال دو جوان در هنگام ازدواج برای دریافت وام باید به بانک‌ها مراجعه کنند یا در مواردی همچون بحث اشتغال زایی، اصلاح زیر ساخت‌های کشور و... نیاز به شبکه بانکی کشور دارد و لذا اگر بانک و شبکه بانکی کار خود را به درستی انجام ندهد، اقتصاد کشور نابسمان خواهد شد.

بحرینی اقتصاد ایران را به دو مقطع تفکیک کرد و گفت: معتقدم که باید این دو مقطع را به طور جدی مطالعه کرد، ما در کمیسیون اقتصادی در مجلس یازدهم کار خودمان را مبتنی بر این تفکیک انجام داده‌ایم.

وی با بیان اینکه اقتصاد ایران در قبل از سال 1380 به دو دهه و بعد از آن نیز به دو دهه دیگر تقسیم می‌شود، افزود: اقتصاد ایران تا قبل از 1380 یک وضعیتی را داشت و از آن سال به بعد دگرگون شد، ما در دو دهه اول قبل از سال 80 اینچنین نابسامانی را نداشتیم اما بعد از سال 80 نابسامانی تشدید شد.

عضو لیست شورای ائتلاف با بیان اینکه چرا سال 1380 را نقطه تفکیک قرار داده است، گفت: وقتی انقلاب اسلامی پیروز شد یکی از اقدامات ملی شدن بانک های خصوصی بود اما در سال 1380 ما شاهد متولد شدن اولین بانک خصوصی در کشور شدیم، اکنون حرف من این نیست بانک خصوصی بد است یا خوب، حرف من این است که بانک خصوصی در یک اقتصادی که بانک مرکزی قوی وجود نداشته باشد، بد است. بحرینی عنوان کرد: بانک‌های خصوصی از سال 1380 به بعد رشد کردند به گونه‌ای که دو سوم منابع در اختیار آنها قرار گرفته و می‌توان گفت نظام بانکداری ایران خصوصی شده است.

وی ادامه داد: بانک مرکزی در ایران واقعاً بانک مرکزی نبود چرا که تخصص نظارت بر بانک‌های خصوصی و اقتدار لازم برای مدیریت آنها را نداشت و این به دلیل آن است که طبق قوانین دهه 50 اداره می‌شد. عضو لیست شورای ائتلاف با بیان اینکه مجلس یازدهم در چهار حوزه اقدام به اصلاح نظام بانکداری کشور کرده بود، گفت: اولین حوزه‌ای که مجلس یازدهم ورود کرد بحث اصلاح قانون اصلاح بانک مرکزی بود به گونه ای که مجلس یازدهم یک قانون جدید در این خصوص تصویب کرد.

بحرینی با بیان اینکه در مجلس های نهم و دهم یکی از دلایل به نتیجه نرسیدن قانون اصلاح بانک‌ها، دولت های وقت بودند، اظهار کرد: در مجلس یازدهم دولت سیزدهم با مجلس همراه شد و قانون اصلاح بانک مرکزی را تصویب و ابلاغ کرد و از خرداد 1403 نیز لازم الاجرا است. وی تصریح کرد: این قانون سبب می‌شود که بانک مرکزی به لحاظ نقش، وظایف و ساختار متحول شود به گونه ای که شورای پول و اعتبار در قانون جدید به هیأت عالی تغییر کرده است و لذا با این تغییر اعضای این هیأت در بانک مرکزی مستقر و دارای اختیارات کافی هستند.

عضو لیست شورای ائتلاف افزود: دومین اقدام مجلس یازدهم که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید داشتند این بود که بانک‌ها از بنگاه‌داری خارج شوند.

بحرینی با اشاره به اینکه بنگاه داری از بانک‌های خصوصی شروع و به بانک‌های دولتی نیز سرایت کرده بود، گفت: مجلس یازدهم در برنامه هفتم توسعه یک گام بسیار موثر در حل این مشکل برداشت و با برنامه ریزی دقیق در برنامه هفتم بنگاه داری بانک ها را حل کرد. وی مورد سوم را تأسیس بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران دانست و اظهار کرد: توسعه در هیچ کشوری با بانکداری تجاری رخ نمی‌دهد زیرا بانک تجاری خود را مسئول توسعه کشور نمی‌داند، در اصلاح قانون بانک مرکزی بر موضوع ایجاد بانک توسعه تاکید و در برنامه هفتم توسعه این قانون تصویب شده است‌.

عضو لیست شورای ائتلاف گفت: آخرین جز نقشه راه مجلس یازدهم برای اصلاح نظام بانکی کشور، تصویب قانون بانکداری جمهوری اسلامی است، این قانون کمک کننده برای تنظیم روابط مردم با بانک ها بوده و مردم را با حقوق خودشان آشنا میکند و لذا تصویب این قانون در مجلس یازدهم بسیاری از مشکلات از جمله گرفتن جریمه های سنگین توسط بانک ها از مردم، کارمزدهای مکرر و... رفع خواهد کرد. بحرینی در پایان تأکید کرد: این قانون در کمیسیون تصویب شده است و در دستور صحن نیز قرار گرفته است و امیدوارم این قانون در مجلس یازدهم مصوب شود و تا وعده این مجلس در اصلاح نظام بانکی کشور نیز محقق شود.

حجت‌الاسلام نبویان: مجلس یازدهم با شناخت مشکلات برای آن‌ها قانون‌گذاری کرد

حجت‌الاسلام سید محمود نبویان نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو لیست شورای ائتلاف هم گفت: برخی قوانین اقتصادی و غیر اقتصادی در کمیسیون اصل نود مورد بررسی و تصویب قرار گرفت، که نمونه ای از قوانین اقتصادی را می توان به قانون ساماندهی بیمه کارگران اقتصادی اشاره کرد.

وی افزود: در قوانین غیر اقتصادی نیز میتوان به قانون حمایت از خانواده و جمعیت قانون حجاب، قانون اقدام راهبردی و... اشاره کرد.

عضو لیست شورای ائتلاف، تأکید کرد: مجلس یازدهم، مشکلات را به درستی تشخیص داده و قانونگذاری کرده است لذا به این دلیل است که این مجلس را یک مجلس انقلابی می‌نامند.

حجت الاسلام نبویان با بیان اینکه در کمیسیون اصل 90 کارهای اساسی صورت گرفته است، افزود: یکی از اقدامات بحث گمرکات است زیرا دروازه واردات و صادرات کشور از این طریق بوده است‌.

وی ادامه داد: در خصوص بحث قاچاق کالا و ارز در کمیسیون اصل 90 بارها با مشکلات اساسی روبرو شدیم و در نهایت در این کمیسیون یک سامانه جدید افتتاح شد تا از این مشکلات جلوگیری کند.

عضو لیست شورای ائتلاف بیان کرد: اقدام بعدی کمیسیون اصل 90 بحث قانون چک بود که شما شاهد بودید که کمیسیون در این موضوع دخالت داشته و این مشکل را نیز حل کرد.

حجت الاسلام نبویان اظهار کرد: در انتهای صحبت‌هایم می‌خواهم به لیست اصلاح طلبان اشاره‌ای داشته باشم شعاری که آنها مطرح کرده‌اند رفع تحریم‌ها است، اگر آنها این شعار را صرفاً برای زیبایی انتخاب نکرده باشند ما می‌دانیم که این مسئله نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است.

وی تأکید کرد: ما می‌دانیم که راهبرد اصلی آمریکا تحریم است و لذا این مدل صحبت کردن عدم نگاه کارشناسی نسبت به این مسئله است.

عضو لیست شورای ائتلاف گفت: در دولت های گذشته می‌گفتند ما واکسن نمی آوریم چون FATF امضا نشده است در صورتی که راه حل این نبود زیرا ما در بحث‌های نظامی نیز تحریم بودیم اما به سمت خنثی سازی آنها رفته و در مسئله نظامی به قدرت داخلی رسیدیم.

حجت الاسلام نبویان در پایان تأکید کرد: امیدوارم این انتخابات با حضور گسترده مردم همراه شده و یک مجلس انقلابی شکل گیرد.

بررسی عملکرد مجلس یازدهم در نشست اعضای شورای ائتلاف 2
بررسی عملکرد مجلس یازدهم در نشست اعضای شورای ائتلاف 3
بررسی عملکرد مجلس یازدهم در نشست اعضای شورای ائتلاف 4
بررسی عملکرد مجلس یازدهم در نشست اعضای شورای ائتلاف 5