پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

اقلام پروتئینی و مواد غذایی در صدر تخلفات صنفی

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
اقلام پروتئینی و مواد غذایی در صدر تخلفات صنفی

طبق قانون نظام صنفی گران‌فروشی، کم‌فروشی، تقلب، احتکار، عرضه خارج از شبکه عدم اجرای ضوابط قیمت‌گذاری و توزیع، فروش اجباری، عدم درج قیمت و عدم صدور صورتحساب ازجمله مهم‌ترین تخلفات صنفی است.

به گفته معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان تهران، بیشترین عناوین تخلف مکشوفه در بازرسی‌های تیر ماه، گرانفروشی، کم فروشی، تقلب و عدم صدور فاکتور معتبر و کالایی که بیشترین تخلف را داشته نیز اقلام پروتئینی و مواد غذایی بوده است.

سعید محمدی پور در گفت‌وگو با ایسنا، از انجام بیش از 69 هزار بازرسی در تیرماه امسال خبر داد و گفت: در این مدت 6198 پرونده تخلف به ارزش 190 میلیارد تومان تنظیم و به مراجع ذیربط ارجاع شده است.

به گفته وی بیشترین عناوین تخلف مکشوفه در این بازرسی‌ها گرانفروشی، کم فروشی، تقلب و عدم صدور فاکتور معتبر و کالایی که بیشترین تخلف را داشته نیز اقلام پروتئینی و مواد غذایی بوده است.

معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت تهران همچنین از انجام بیش از 6360 بازرسی در زمینه قاچاق مواد غذایی اعم از گوشت وارداتی، برنج، چای و روغن خام در تیر ماه خبر داد که ارزش تخلفات کشف شده در نتیجه آن 170 میلیارد تومان بوده است.

محمدی پور در پایان با اشاره به انجام بیش از 4000 گشت مشترک در این ماه، گفت: در این گشت‌های مشترک، 4975 بازرسی با 665 پرونده تخلف به ارزش سه میلیارد و 527 میلیون تومان تنظیم شده و به مراجع مربوطه ارجاع شده است.

گفتنی است که طبق قانون نظام صنفی گران‌فروشی، کم‌فروشی، تقلب، احتکار، عرضه خارج از شبکه عدم اجرای ضوابط قیمت‌گذاری و توزیع، فروش اجباری، عدم درج قیمت و عدم صدور صورتحساب ازجمله مهم‌ترین تخلفات صنفی است.

همچنین بر اساس قانون صنفی باید درآمدهای ناشی از جریمه‌های دریافتی به حساب خزانه واریز شود و معادل آن در بودجه‌های سنواتی منظور و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از تأمین بار مالی ماده (44) این قانون به‌طور مساوی در اختیار سازمان تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد تا در اجرای این قانون هزینه کنند، اما اتاق اصناف بارها نسبت به دریافت نکردن این بودجه گلایه کرده است.