الزام دولت به افزایش ظرفیت و تولید نفت خام تا 5 میلیون و 500 هزار بشکه در روز!
اقتصادنیوز: هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با متن اصلاحی مجلس شورای اسلامی درباره ماده 42 لایحه برنامه پنجساله هفتم پیشرفت موافقت کرد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، در ادامه بررسی موارد مغایرت مصوبه مجلس درخصوص لایحه برنامه پنج ساله هفتم به ریاست محمدباقر ذوالقدر تشکیل جلسه داد و متن اصلاحی مجلس شورای اسلامی درباره اهداف کمی ماده 42 این برنامه را موافق با سیاست های کلی نظام دانست، اما از آنجا که دولت مجاز دانسته شده در سقف اعلامی، تولید نفت خام را افزایش دهد و الزامات آن تعیین نشده آن را واجد ابهام و عدم شفافیت دانست.
در متن اصلاحیه آمده است: «در جدول (9) و (10) ماده (42) ضمن اعمال اصلاحات در جداول، متون به شرح «دولت مجاز است نسبت به افزایش ظرفیت و تولید نفت خام تا پنج میلیون و پانصد هزار (5.500.000) بشکه در روز اقدام قانونی لازم را به عمل آورد.» و همچنین «دولت مجاز است نسبت به افزایش ظرفیت منصوبه تجدید پذیر و تولید برق تجدید پذیر اقدام قانونی لازم را به عمل آورد.» به ترتیب ذیل جداول (9) و (10) اضافه می شود.»
خبر مرتبط تکلیف مهم مجمع تشخیص مصلحت نظام به سازمان برنامهاقتصادنیوز: مجمع تشخیص مصلحت نظام، سازمان برنامه و بودجه را مکلف کرد که اعتبار لازم برای خرید گندم مازاد تولیدی کشاورزان را به قیمت نهایی مصوب شورای سیاستگذاری حداکثر تا ششماهه اول سال 1403 تخصیص و پرداخت کند.
بر این اساس هیات عالی نظارت از آنجا که الزامات افزایش تولید برق تجدید پذیر برای مقادیر بالاتر از دوازده هزار (12,000) مگاوات تعیین نشده است، آن را مغایر با بند 9 سیاست های کلی نظام قانونگذاری دانست.
در ادامه این جلسه اعضای هیات عالی نظارت، با متن مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص رفع 14 مورد عدم انطباق با سیاست های کلی نظام نیز موافقت کردند.
خبر مرتبط نظرمجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد لایحه حجاب و عفافاقتصادنیوز: هیات عالی نظارت مصوبه اصلاحی مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب را مغایر با سیاست های کلی نظام ندانست.
در ماده الحاقی مصوب آمده است: «به منظور تأمین نظر هیأت عالی نظارت بر سیاست های کلی نظام در خصوص برنامه، دولت مکلف است حداکثر ظرف سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون نسبت به موارد اعلامی هیأت مذکور به شرح زیر با تأکید بر ساز و کار قانونی لازم برای ایجاد نهاد پیشران و تعیین تکلیف نسبت به ارتقای نحوه اداره و مدیریت مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی اقدام قانونی به عمل آورد. همچنین سازمان برنامه و بودجه مکلف است گزارش اقدامات را به صورت ماهانه به مجلس و آن هیأت اعلام نماید.»
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید