المسماری: خروج کامل ترکیه از لیبی شرط ورود به هر مذاکرهای است
تهران - ایرنا - «احمد المسماری» سخنگوی نیروهای ژنرال خلیفه حفتر موسوم به «ارتش ملی لیبی» سهشنبه شب گفت که شرط نخست ارتش ملی برای بازگشت به گفتوگوهای صلح خروج کامل ترکیه و تروریستها از خاک لیبی است.
به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز، المسماری افزود: ارتش ملی لیبی از هرگونه طرح بینالمللی برای حل بحران کشور استقبال میکند و آماده همکاری با همه کشورهایی که برای خروج لیبی از بحران راهحل دارند، است.
وی تاکید: فرماندهی کل نیروهای مسلح با برپایی هرگونه پایگاه نظامی در لیبی به دلیل جلوگیری از تبدیلشدن کشور به صحنه درگیری [کشورها] مخالف است.
سخنگوی نیروهای حفتر اضافه کرد: نظام ترکیه تلاش میکند که ثروتهای لیبی را غارت و بر مسیر دریانوردی در دریای مدیترانه تسلط یابد.
المسماری همچنین گفت: جنوب لیبی به کانون حضور عناصر گروه تروریستی داعش تبدیل شده است و ما شمار زیادی از آنها را کشتهایم.
وی پیشتر مدعی شده بود که ترکیه یک کشتی حامل تانک به دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج ارسال کرده است.
بنابر ادعای سخنگوی نیروهای حفتر، این کشتی حامل تانکهای «ام 60» بوده است.
بحران در کشور آفریقایی لیبی در شمال این قاره بعد از 9 سال، وارد مرحله جدیدی شده است و کشورهای طرفدار هر 2 دولت مستقر در آن تلاش دارند تا با استفاده از این فرصت، حسابهای خود را در دیگر کشورهای منطقه غرب آسیا و دیگر نقاط جهان در کشور بحران زده لیبی تسویه کنند
لیبی از سال 2011 میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با هدف برکناری معمر قذافی حاکم وقت این کشور، با تنشهای سیاسی و درگیریهای نظامی بسیار گستردهای روبهرو بوده است.
این کشور در نهایت به 2 بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» بر سر کار آمده که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد و برخی کشورها از جمله ترکیه، قطر و ایتالیاست و در بخش شرقی و جنوب نیز خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش بر امور مسلط شده است که از سوی کشورهایی مانند عربستان، روسیه، فرانسه، مصر، امارات، یونان و قبرس حمایت میشود.
*س_برچسبها_س*