الهام علیاف: فرانسه باید معذرت خواهی کند
علیاف با تاکید بر اینکه جنبش عدم تعهد باید در مسائل جهانی پیش قدم باشد، گفت که نهادهای بینالمللی بهویژه سازمان ملل متحد موفق به برآورده کردن انتظاراتی که از آنها میرود، نشدهاند.
رئیسجمهوری آذربایجان ضمن درخواست گسترش شورای امنیت سازمان ملل، این شورا را نهادی دانست که یادآور گذشته است و دیگر واقعیت امروز جهان را دربرنمیگیرد.
به گزارش پایگاه خبری ترند آذربایجان، الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان طی سخنرانی افتتاحیه نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد در باکو گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد یادآوری از گذشته است و دیگر واقعیت امروزی را در بر نمیگیرد. ترکیب این شورا باید گستردهتر شود تا این نهاد نماینده بخش بیشتری از جهان بوده و دارای عدالت جغرافیایی باشد.
او همچنین خواستار آن شد که یک کرسی دائمی به «جنبش عدم تعهد» تعلق بگیرد و کشوری که ریاست دورهای این جنبش را بر عهده دارد، بر آن کرسی بنشیند.
او گفت: از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد میخواهم رایزنی درباره این مساله را آغاز کرده و نظرات خود را به کمیتههای مربوطه در سازمان ملل منتقل کنند.
علیاف با تاکید بر اینکه جنبش عدم تعهد باید در مسائل جهانی پیش قدم باشد، گفت که نهادهای بینالمللی بهویژه سازمان ملل متحد موفق به برآورده کردن انتظاراتی که از آنها میرود، نشدهاند.
رئیس جمهوری آذربایجان تصریح کرد: انجام اصلاحات جدی در سازمان ملل ضروری است. شورای امنیت سازمان ملل نیز بازمانده شرایط خاص گذشته است و با واقعیات کنونی سازگار نیست. ما خواهان حضور کشورهای بیشتری در شورای امنیت به صورت عادلانه هستیم.
او افزود: جنبش عدم تعهد باید دارای نماینده دائمی در شورای امنیت باشد. روسای دورهای سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه آفریقا نیز باید دارای حق وتو در شورای امنیت باشند.
الهام علیاف در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از سیاستهای فرانسه، توضیح داد: فرانسه یکی از کشورهایی است که به سیاستهای پسااستعماری ادامه میدهد. سرزمینهای فرادریایی فرانسه بازمانده استعمارگری این کشور هستند. فرانسه باید حق حاکمیت اتحادیه کومور بر جزیره مایوت و استقلال کالدونیای جدید احترام بگذارد.
رئیس جمهوری آذربایجان با انتقاد از سیاستهای استعماری فرانسه، خواستار معذرتخواهی این کشور به دلیل نسلکشیهای متعدد شد.
او با اشاره به اینکه فرانسه مرتکب نسلکشیهای متعددی نیز شده است، افزود: اخراج نیروهای فرانسوی از مالی و بورکینافاسو نشان داده که سیاست پسااستعماری فرانسه شکست خورده است. فرانسه با حمایت از جداییطلبان در منطقه قرهباغ آذربایجان نیز به دنبال پیاده کردن همان سیاست در قفقاز جنوبی است.
--> اخبار مرتبط- زمین لرزهای 7 ریشتری در کشور وانواتو در اقیانوس آرام
- نشست شورای امنیت | فرانسه: کنار گذاشتن برجام به نفع ما نیست
- قاسمی: اروپاییها هنوز نتوانستهاند تعهدات برجامی خود را انجام دهند
- ادعاهای زلنسکی درباره زاپوریژیا از سوی گروسی رد شد
- وحید امیری از تصمیم نهایی بیرانوند پرده برداشت
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.