شنبه 3 آذر 1403

امام جمعه اردبیل: نسل معاصر باید بدانند که ما چرا انقلاب کردیم

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
امام جمعه اردبیل: نسل معاصر باید بدانند که ما چرا انقلاب کردیم

اقتصادنیوز: نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: 43 سال پیش ملت ایران در یک اقدامی بسیار آگاهانه و شجاعانه دست اجانب را از این کشور کوتاه کرد و به دست صاحب اصلی یعنی ملت ایران سپرد. نسل معاصر باید بدانند که ما چرا انقلاب کردیم.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، آیت الله سید حسن عاملی در خطبه‌های نماز جمعه اردبیل اظهار کرد: نسل جوان بداند که ما انقلاب کردیم تا جلوی تحقیر سیاسی، اقتصادی، علمی و... به دست استکبار را بگیریم چرا که آنها کشور را دودستی تقدیم غرب وشرق کرده بودند.

وی خاطرنشان کرد: 43 سال پیش ملت ایران در یک اقدامی بسیار آگاهانه و شجاعانه و حماسی دست اجانب را از این کشور قطع و تولیت کشور را با احیای حاکمیت ملی به دست صاحب اصلی یعنی ملت ایران سپرد نسل معاصر باید بدانند که ما چرا انقلاب کردیم.

امام جمعه اردبیل تصریح کرد: ما قبل از انقلاب در عرصه علمی سهمی از تولید دانش جهانی نداشتیم قدرت اقتصادی نبودیم وزن سیاسی نداشتیم در عرصه تمامیت ارضی کاملاً تحقیر و ضایع شدیم در حالیکه تحولات علمی دنیا بسیار سریع پیش می‌رفت و از زیرساخت‌های اقتصادی خبری نبود شاهد عینی آن خود اردبیل است در اول انقلاب اردبیل ما نه سد داشت نه دانشگاه نه گاز نه شهرک‌های صنعتی نه اتوبان نه مقدمات قطار روستاها تماماً بدون برق بدون گاز بدون تلفن و بدون راه آسفالت بود در حالیکه الان تا دورترین دامنه سبلان گاز رفته است.

آیت الله عاملی افزود: مقدرات کشور تماماً دست سفیر آمریکا انگلیس ساواک دربار و اشرف بود در چنین حالتی انقلاب ملت ما که گذشته بسیار با عظمتی داشت کاملاً طبیعی بود.

وی بیان کرد: در اول کار به امام گفتند کار دنیا همچنان که از جهت فلسفه سیاسی خاتمه یافته و از حیث تصمیم‌گیری نهایی برای سرنوشت کشورهای توسعه نیافته توسط قدرت‌های برتر جهان خاتمه یافته و دنیا تقسیم شده است این تقسیم را نمی‌شود به هم زد هیروشیما و ناکازاکی را بمباران کردیم چه کسی توانست حرف بزند؟ تو که غیر از عبا و قبا چیزی نداری! آنها گفتند شما دیر آمده اید دنیا تقسیم شده است و شما در تولیت و قیومیت ما هستید و ما باید برای شما سرنوشت بنویسیم.

امام جمعه اردبیل گفت: سرنوشتی که آنها برای ما می‌نویسند همان بود که در زمان شاه بود شاه خودش آن را خوب تصویر کرده و می‌گوید در طول پادشاهی من تمام مجلس‌ها را به من تحمیل کردند و من هیچ اختیاری در خصوص نمایندگان مجلس نداشتم.

آیت الله عاملی اظهار کرد: سرنوشتی که آنها می‌خواهند به ما بنویسند سرنوشت نویسی برای یک حیوان است 60 هزار مستشار آمریکایی برای حضورشان در ایران علاوه بر حقوق، حق توحش نیز دریافت می‌کردند و انقلاب اسلامی ثابت کرد که رفتار وحشیانه را آنها دارند نه ما! سرنوشتی که آنها برای ما می‌نوشتند همان بود که بالای پاسگاه افسران انگلیسی آبادان نوشته بودند که ورود ایرانی و... ممنوع سرنوشت صنعتی که برای ما نوشته بودند ماشین پیکان بود که انگلستان به عنوان صنعت خود به ما داده بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری برخی از خیانت‌های رژیم پهلوی را برشمرد و گفت: ما تا عمر داریم چند خیانت پهلوی را فراموش نمی‌کنیم اول اینکه از تمامیت ارضی کشور دفاع نکرد کشور را فروخت، به بحرین استقلال داد بخشی از سیستان را از دست داد و دوم اهانت به شعور ملت بود بعد از اینکه به بحرین استقلال دادند هویدا در جواب اعتراض مردم گفت بحرین عروس خود ماست به خانه بخت فرستادیم تحت نظر ما خواهد بود!!! سوم اهانت به مراجع بود به مراجع گفت شیر بی بال و دم بعد از درگذشت آیت الله بروجردی، زلزله‌ای در بویین زهرا اتفاق افتاد شاه با فرح به آنجا رفت و گفت من از اول به فکر این اصلاحات بودم یک شیر بی یال و دم نمی‌گذاشت! چهارم اهانت به خانم‌ها بود شاه می‌گفت چادر کفن سیاهی است که زیبایی‌های پنهان را آشکار نمی‌کند این جمله آنقدر شرم آور است که نمی‌توان آن را توضیح داد پنجم اهانت به تمام دانشمندان بود.

آیت الله عاملی ادامه داد: محروم کردن ملت از دخالت در سرنوشت تحت عنوان انتخابات دیگر خیانت رژِه شاهنشاهی بود که در مقابل دخالت دادن مردم در سرنوشت کشور یکی از خدمات مهم انقلاب محسوب می‌شود.

وی گفت: انتخابات بالاترین اکرام به یک ملت فراهم ساختن حضور ملت در مراکز حساس تصمیم گیری کشور است تقریباً به اندازه سال‌های انقلاب اسلامی، انتخابات در کشور برگزار شده است ما در گذشته در انتخاب هیچ مسئولی حق دخالت نداشتیم تمام نمایندگان مجلس با دست ساواک که مجری سفارت آمریکا بود تعیین می‌شدند.

امام جمعه اردبیل تصریح کرد: انقلاب اسلامی هم زمینه انتخابات را فراهم کرد و هم انتخابات واقعی درست کرد شما این را مقایسه کنید با کشورهایی که یا انتخابات اصلاً ندارند و نظام، نظام دیکتاتوری است و یا رئیس جمهور می‌آید به راحتی در قانون اساسی تغییر ایجاد می‌کند و خود را رئیس مادام العمر می‌کند.

آیت الله عاملی با اشاره به حجم وابستگی‌های پهلوی به خارج گفت: یک سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در رسانه‌های ایران نوشتند کارخانه ارج با 8 هزار کارگر در سال 1356 به علت نداشتن پیچ متوقف شد.

مجید قاسمی، رئیس دانشگاه خواجه نصیر در خصوص صنعت نفت می‌گوید در زمان شاه مستشاران آمریکایی می‌گفتند در یک محدوده چند کیلومتری اگر ایرانی‌ها باشند ما کار نمی‌کنیم اگر شاه در صنعت موشک کار می‌کرد قطعاً جنگ 8 ساله اتفاق نمی‌افتاد.

وی با تشریح اثر گذاری افراد خارجی و درباری‌ها در روند امور کشور در رژیم پهلوی ادامه داد: نقشی را که مردم باید ایفا می‌کردند در زمان شاه دو طایفه آن را اجرا می‌کردند اول خارجی‌ها دوم درباری‌ها که این اصلاً برای کشور ایران قابل قبول نیست.

همچنین بخوانید