امام حسن (ع)؛ تبلوری از شجاعت، حکمت و سیاست حقیقی
یک کارشناس مذهبی گفت: حکمت امام حسن (ع) به حدی بود که با پذیرفتن صلح به ماندگاری اسلام کمک بسیاری کردند.
حجت الاسلام والمسلمین بهاء الدین قهرمانی نژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و کارشناس مذهبی، درمورد دوره امامت امام حسن مجتبی (ع) بیان کرد: امامت امام حسن (ع) در دورهای بود که با یکی از مکارترین سلاطین منطقه حجاز و عالم، یعنی معاویه معاصر بوده است که معاویه به دلیل خصوصیات سیاست بازانه خود بدعتهایی را در اسلام قرار داد که تا به امروز، شاهد آثار آنها هستیم؛ به طوری که معاویه از طریق وعدههای مالی و ریاستی، تطمیع و تهدید شرایط سنگین سعی داشت که برخی از افراد آن زمان را به سوی خود جذب کند.
این کارشناس مذهبی گفت: امام حسن (ع) به همراه برادر بزرگوارشان، اباعبدالله الحسین (ع) به عنوان سرور جوانان اهل بهشت معروف بودند و پیامبر اکرم (ص) به این موضوع نیز تأکید کرده بودند و طبق سوره مبارکه آل عمران، فرزندان پیامبر اسلام (ص) محسوب میشدند و امام حسن (ع) شباهت بسیار زیادی به پیامبر (ص) داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین قهرمانی نژاد ادامه داد: مظلومیت امام حسن (ع) به حدی بود که در محیط خانه خود نیز از نفوذ دشمن در امان نبودند و سرانجام، شهادتشان توسط عنصر نفوذی و فریب خورده معاویه یعنی جعده صورت گرفت.
این کارشناس مذهبی افزود: در رابطه با ویژگیهای شخصیتی امام حسن (ع) باید گفت اوج شجاعت، متانت، حکمت و سیاست حقیقی در وجود مبارک امام حسن (ع) متبلور بود و ایشان به خاطر جهالت و بی بصیرتی اغلب مردم آن دوره مجبور شدند که صلح تحمیلی را بپذیرند و درواقع، این صلح، صلح سرخ بود که اسلام را تضمین کرد. یعنی اگر چنین صلح نامهای وجود نداشت ماجرای کربلا اتفاق نمیافتاد و بدنبال آن، اگر واقعه عاشورا رخ نمیداد الان از اسلام خبری نبود.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت