امیدوارم روزی در کلان شهرهای ایران، شهرداری از بانوان داشته باشیم
رئیس شورای عالی استانها گفت: امیدوارم روزی برسد که در کلان شهرها، شهرداری از جمع بانوان داشته باشیم.
رئیس شورای عالی استانها گفت: امیدوارم روزی برسد که در کلان شهرها، شهرداری از جمع بانوان داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هماندیشی نقش بانوان در مدیریت شهری با حضور موسیالرضا حاجیبگلو رئیس شورای عالی استانها، زهرا سادات مشیر عضو ستاد ملی جمعیت و خانواده، نرگس معدنیپور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، فاطمه سلیمی عضو شورای اسلامی شهر مشهد مقدس و جمعی از بانوان جامعه شورایی و مدیریت شهری کشور برگزار شد.
رئیس شورای عالی استانها در این جلسه سخنان خود را با خیر مقدم به مادر شهید خانم چگینی از اعضای شورای اسلامی استان لرستان آغاز کرد و ایشان را افتخار جامعه شورایی دانستند و سپس از تلاشهای خانم مشیر و خانم معدنیپور در برگزاری این نشست تقدیر به عمل آورد.
وی، اظهار داشت: ابتدا بنا داشتیم از تمام بانوان فعال در جامعه شورایی و شهرداریها و دهیاریها دعوت کنیم که نزدیک 6 هزار نفر بودند که باعث افتخار ماست و به همین دلیل این جلسه همفکری را برگزار کردیم تا بتوانیم اولین همایش سراسری بانوان شورایی در کشور را در آینده نزدیک برگزار کنیم.
حاجیبگلو افزود: خانواده و بانوان اصل هستند و نقش آنها کلیدی است. در دوره ششم شوراها، بانوان ما، کارهای بزرگی انجام دادند که اگر نبودند این اتفاقات مبارک به ویژه در حوزه اجتماعی شکل نمیگرفت و امیدوارم روزی برسد که از بانوان در کلانشهرها، شهردار داشته باشیم.
رئیس شورای عالی استانها خاطرنشان کرد: در چند دهه گذشته شاهد ایفای نقش اثرگذار بانوان در سطوح بالای مدیریتی بودهایم و مردم هم به این قشر مهم اعتماد دارند و باید از این جامعه تأثیرگذار در مدیریتهای مختلف استفاده کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، شوراها را نگین شهر و روستا دانست و گفت: بعضی مدیران که شوراباور نیستند باید شوراباور بشوند و اگر نمیتوانند از مسئولیت خود، کنار بروند.
رئیس شورای عالی استانها ادامه داد: خدا را شاکریم که رئیسجمهور و رئیس مجلس، شوراباور هستند و در امورات شورایی اگر خواستهای باشد با سرعت دستور را صادر میکنند اما در بدنه مدیریتی کشور برخی شوراباور نیستند که این نگاه باید تغییر کند.
حاجیبگلو تصریح کرد: ما حرفی بیشتر از قانون اساسی نمیزنیم؛ همه باید به اصول قانون اساسی احترام بگذاریم، نمیشود اصول مربوط به شوراها را در قانون اساسی نادیده گرفت.
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه با قدرت برای ایفای نقش شوراها که در قانون اساسی آمده، گام برمیدارم، اضافه کرد: وقتی اصل 6 و فصل 7 قانون اساسی را میخوانیم، مشاهده میکنیم که نقش حاکمیتی به شوراها داده شده و نقش شوراها به درستی در حیطه حاکمیتی تبیین شده است.
وی بیان کرد: هر کسی نمیتواند نقش شوراها را قبول کند، قبول مسئولیت نکند چرا که بر اساس قانون اساسی، شورای عالی استانها و شوراها فقط وظیفه نظارت بر شهرداریها و دهیاریها را ندارند بلکه نظارت بر تمامی دستگاهها و وزارتخانهها و هر جایی که مربوط به امورات مردم باشد و هر جا که تبعیضی باشد، بر عهده شوراها هستند.
حاجیبگلو ادامه داد: برخی شوراهای شهر و روستای ما به ویژه در مناطق محروم، حقالجلسه هم نمیگیرند و جهادی کار میکنند اما متأسفانه گاهی بیاحترامی میبینند و این درست نیست.
رئیس شورای عالی استانها در مورد طرح تمدید شوراها نیز، گفت: روزی که این طرح را مطرح کردیم، نگاه ما این نبود دوره خودمان را افزایش دهیم. هنگامی که مجلس یازدهم در روز آخر شوراهای اسلامی دوره هفتم را سه ساله کردند، گفتیم در این صورت پس تکلیف، هیئت نظارت چه میشود چرا که مجلس بعدی، در آغاز کار است و مجلس دوازدهم نیز به پایان دوره رسیده است.
وی در پایان، تصریح کرد: طرح تمدید شوراها به لحاظ قانونی و شرعی اشکال ندارد. در دوره سوم شوراها هم این اتفاق افتاده است و مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم با آن موافق بودهاند و اکنون نیز به لحاظ حاکم شدن اصل 131 قانون اساسی، این اقدام، قانونی و شرعی است.