امیرعباس هویدا
امیرعباس هویدا
امروز، پنجاهمین سال تصویب قطعنامه 278 شورای امنیت سازمان ملل متحد است؛ قطعنامهای که به جدایی بحرین از ایران منجر شد.
تهران - ایرنا - بحرین که به لحاظ تاریخی بخشی از خاک ایران محسوب میشد در اواسط سده نوزدهم میلادی تحت سلطه انگلیس درآمد تا اینکه در 21 اردیبهشت 1349 خورشیدی، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه 278 را صادر کرد که در آن خواسته مردم بحرین نسبت به جدایی از ایران مورد تایید قرار گرفته بود.
ایسنا نوشت: اردشیر زاهدی به عنوان یک دیپلمات باتجربه، همواره طرفدار گفتوگو و ضد جنگ، مخالف دخالت خارجی و حامی حق تعیین سرنوشت ملت ایران، پایبند به اصول و قوانین بینالملل و البته حامی برنامهی صلحآمیز هستهای ایران و مخالف تحریمهای آمریکا بوده است. اما آیا وزیر امور خارجه محمدرضاشاه طرفدار جمهوری اسلامی است؟
اردشیر زاهدی به عنوان یک دیپلمات باتجربه، همواره طرفدار گفتوگو و ضد جنگ، مخالف دخالت خارجی و حامی حق تعیین سرنوشت ملت ایران، پایبند به اصول و قوانین بینالملل و البته حامی برنامهی صلحآمیز هستهای ایران و مخالف تحریمهای آمریکا بوده است. اما آیا وزیر امور خارجهی محمدرضاشاه طرفدار جمهوری اسلامی است؟
اقتصادنیوز: پس از مرگ محمدعلی فرزین در سال 1321 حسین علا به وزارت دربار منصوب شد و احمد قوامالسلطنه ریاست بانک ملی را به ابوالحسن ابتهاج تکلیف میکند.
اقتصادنیوز: روزنامه شرق نوشت: با وجود آنکه روزنامههای دوران انقلاب همگی از تیرباران هویدا در برابر «جوخه اعدام» سخن گفته بودند؛ اما بعد از گذشت چند سال روایتهای دیگری از چگونگی مرگ نخستوزیر دوران پهلوی مطرح شد. از آن جمله ابراهیم یزدی، وزیر امور خارجه دولت موقت بود که روایتی دیگر ارائه داد.
هادی غفاری درباره نقش خود در دادگاه هویدا هم گفته است: «من هیچ نقشی در این پرونده نداشتم، هرکس این حرف را میگوید، او را به روز قیامت حواله میدهم. جرمم فقط این بود که در دادگاه علنی 10 دقیقه بهعنوان تماشاچی حضور داشتم.
اقتصادنیوز: با وجود آنکه روزنامههای دوران انقلاب همگی از تیرباران هویدا در برابر «جوخه اعدام» سخن گفته بودند؛ اما بعد از گذشت چند سال روایتهای دیگری از چگونگی مرگ نخستوزیر دوران پهلوی مطرح شد.
روزنامه شرق نوشت: با وجود آنکه روزنامههای دوران انقلاب همگی از تیرباران هویدا در برابر «جوخه اعدام» سخن گفته بودند؛ اما بعد از گذشت چند سال روایتهای دیگری از چگونگی مرگ نخستوزیر دوران پهلوی مطرح شد. از آن جمله ابراهیم یزدی، وزیر امور خارجه دولت موقت بود که روایتی دیگر ارائه داد.
دیده بان ایران نوشت: محسن رفیق دوست درباره ماجرای اعدام امیرعباس گفت: ما هم هنوز نفهمدیم اعدام هویدا کار چه کسی بود. هر چند بعید نیست کار آقای غفاری باشد اما قاطعانه هم نمی توانم بگویم. اما در هر صورت هویدا کشته شد اعدام نشد.
هویدا در بهشت زهرا در مقبرهای که نشانهای دارد دفن شده است؛ طی این سالها ادعا شده بود که هویدا در شهر عکا در اسرائیل دفن است.
هویدا در بهشتزهرا در مقبرهای که نشانهای دارد دفن شده است؛ طی این سالها ادعا شده بود که هویدا در شهر عکا در اسرائیل دفن است.
با پیشنهاد امام خمینی، دولت موقت مهندس بازرگان مسئول برگزاری رفراندوم تغییر رژیم سلطنت به جمهوری اسلامی شد.
با پیشنهاد امام خمینی، دولت موقت مهندس بازرگان مسئول برگزاری رفراندوم تغییر رژیم سلطنت به جمهوری اسلامی شد. گزارش تسنیم درباره سیر برگزاری این رفراندوم را میخوانید.
41 سالگی رای 98 درصدی مردم به «جمهوری اسلامی» فرصت مغتنمی است تا این رویداد تاریخی را بار دیگر مرور کنیم.
مرحوم صادق طباطبایی از همراهان همیشگی بنیانگذار کبیر انقلاب، خاطراتی خواندنی از روز 12 فروردین 1358 و رفراندوم جمهوری اسلامی دارد.