سه‌شنبه 6 آذر 1403

انتخابات شوراها در 24 مرکز استان الکترونیکی برگزار می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
انتخابات شوراها در 24 مرکز استان الکترونیکی برگزار می‌شود

تهران - ایرنا - رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراها، گفت: با توجه به ظرفیت وزارت کشور که 30 هزار صندوق الکترونیکی دارد در 8 کلانشهر و 16 مرکز استان و در مجموع 24 مرکز استان، انتخابات به شکل الکترونیکی برگزار می‌شود.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار سیاسی ایرنا، سید حمیدرضا کاظمی رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراها روز دوشنبه در نشست خبری در ساختمان شیخ فضل الله نوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بررسی صلاحیت داوطلبان شوراها در هیات نظارت استان‌ها به پایان رسیده است، گفت: در 6 اصل قانون اساسی به شوراها اشاره شده و شورا به عنوان یکی از ارکان تصمیم‌گیری شهرها و روستاها است. شوراها به عنوان پارلمان‌های محلی برای اداره منطقه هستند.

رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراها تصریح کرد: انتخابات شوراها مهم و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است چون شوراهای اسلامی شهر و روستا در رفع مشکلات محلی و منطقه‌ای تاثیرگذار است.

کاظمی با بیان اینکه رسانه‌ها باید جایگاه شوراها را برای مردم تبیین کنند، بیان کرد: با افزایش شعب رای مشکلی برای حضور حداکثری وجود ندارد و باید با مشارکت پرشور فرد اصلح را انتخاب کرد.

وی درباره برگزاری انتخابات الکترونیکی شوراها، گفت: با توجه به ظرفیت وزارت کشور که 30 هزار صندوق الکترونیکی دارد در 8 کلانشهر و 16 مرکز استان و در مجموع 24 مرکز استان، انتخابات به شکل الکترونیکی برگزار می‌شود.

رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراها با توجه به ردصلاحیت داوطلبان شورای شهر گفت: ردصلاحیت هیات اجرایی در برخی شهرها باعث شد که حدنصاب برای برگزاری انتخابات با مشکل مواجه شود و با دستور هیات نظارت این موضوع تا حدودی حل شده است.

کاظمی با اشاره به ماده 49 قانون انتخابات، گفت: علاوه بر مراجع چهارگانه مراجع دیگری هم در تعیین صلاحیت داوطلبان نقش دارند. یکی از کارگروه‌ها وظیفه دارد درباره کسانی که مرجعی درباره پرونده آنان نظر نداده، اقدام به بررسی کند.

وی افزود: ردصلاحیت شدگان می‌توانند از طریق فرمانداری، هیات نظارت استان‌ها و با حضور در سالن شهید افراسیابی مجموعه شهید شیرودی، اعتراض کرده و اسناد و مدارک خود را تحویل دهند.

رییس هیات نظارت بر انتخابات شوراها بیان کرد: در مرحله پایان رسیدگی استان‌ها، حدود 10 درصد در هیات اجرایی و 12 درصد در هیات نظارت استان‌ها ردصلاحیت شدند. در مجموع 6 درصد ردصلاحیت تایید شدند و 4 درصد از ردصلاحیت شدگان اعتراضی نداشتند.

کاظمی گفت: وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و پلیس بین‌الملل می‌توانند مرجع استعلام هیات نظارت برای تایید صلاحیت داوطلبان شوراها باشند اما تصمیم نهایی تایید صلاحیت داوطلبان با هیات نظارت مرکزی بر انتخابات است.

رییس هیات نظارت بر انتخابات گفت: کسانی که حکم قطعی قضایی دارند و مراجع چهارگانه در مورد آنان نظر داده است پرونده آنان نیاز چندانی به بررسی ندارد اما پرونده‌های که مراجع در مورد آنان نظر نداده و مشکل چندانی در پرونده ندارند رسیدگی و تایید صلاحیت آنها وقت‌گیر نیست.

کاظمی بیان کرد: افکار عمومی نسبت به دوره پنجم شوراها رضایت ندارد توجه به این دغدغه مردم نباید زمینه‌ساز دلسردی مردم در انتخابات شود و باید افراد دست پاک را برای اداره شهر و روستا به مردم معرفی کنیم تا مردم با آرامش خاطر در انتخابات شرکت کنند.

وی عنوان کرد: برای احقاق حقوق مردم و داوطلبان شرکت کننده در انتخابات با تبعیت از قانون اساسی برای مشارکت پرشور تلاش خواهیم کرد.

وی درباره اقلیت‌ها اظهار کرد: اقلیت‌های شناخته شده در قانون اساسی باید به دین خود التزام و اعتقاد داشته باشند و فرقی میان اقلیت دینی و مسلمانان وجود ندارد و نظر مراجع چهارگانه برای ما مهم است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*