شنبه 3 آذر 1403

انتشار "متان" توسط آمریکا برابر با آلایندگی 23 میلیون خودرو!

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
انتشار "متان" توسط آمریکا برابر با آلایندگی 23 میلیون خودرو!

با تجزیه پسماندها در محل‌های دفن زباله (لندفیل‌ها) گاز گلخانه‌ای بسیار قوی به نام "متان" آزاد می‌شود؛ نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که انتشار گاز متان از لندفیل‌های کشور آمریکا برابر با آلایندگی 23 میلیون خودرو گازسوز است!

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با تجزیه پسماندها در محل‌های دفن زباله (لندفیل‌ها)، گاز گلخانه‌ای بسیار قوی به نام "متان" آزاد می‌شود که اثر آن بر گرمایش جهانی بیش از 80 برابر بیشتر از دی‌اکسید کربن است و گرمای قابل توجهی را در جو زمین به دام می‌اندازد.

محل‌های دفن زباله بخش قابل توجهی از انتشار متان را تشکیل می‌دهند و یکی از کشورهایی که بیشتر آزاد شدن متان از این محل را دارد، ایالت متحده آمریکا است که تاثیر متان آزاد شده از لندفیل‌های این کشور را می‌توان با انتشار سالانه گازهای گلخانه‌ای نزدیک به 23 میلیون خودروی گازسوز به جو مقایسه کرد!

پرتاب یک ماهواره به فضا برای ردیابی انتشار "گاز متان"

تحقیقی در رابطه با انتشار متان از لندفیل‌های آمریکا که به تازگی توسط یک سازمان غیرانتفاعی در همکاری با ناسا، دانشگاه ایالتی آریزونا (ASU) و آژانس حفاظت از محیط زیست این کشور انجام شده، نشان می‌دهد که نشت متان غلیظ از این محل‌ها به طور قابل توجهی بالاتر از نرخ نشت معمول در صنعت نفت و گاز است و برخلاف نشت نفت و گاز، که اغلب به سرعت برطرف می‌شود، نشت متان از دفن زباله می‌تواند بسیار پایدار باشد.

دانشمندان ضمن هشدار درخصوص روند انتشار متان از لندفیل‌ها می‌گویند: این گاز علاوه بر تأثیری که در افزایش گرمایش جهانی دارد، یک آلاینده مخرب هوا نیز محسوب می‌شود که می‌تواند باعث مشکلات تنفسی، تشدید بیماری‌های ریوی مانند آسم و کاهش عملکرد ریه شود. همچنین با تخریب لایه استراتوسفر می‌تواند منجر به عبور بیشتر امواج ماورا بنفش آسیب‌زا از جو شده و بیماری‌های پوستی مانند سرطان را نیز در پی داشته باشد.

محققین در این مطالعه بر لزوم استفاده از فناوری‌های استفاده از گاز متان و استفاده از آن به عنوان ماده اولیه در صنایع برق تأکید کرده و این الزام را راه حلی قابل دسترسی برای کاهش انتشار متان از لندفیل‌ها می‌دانند.

نتیجه این تحقیق در مجله معتبر Science منتشر شده است.