انتقاد کانون بازنشستگان تامین اجتماعی به برخی بندهای برنامه توسعه هفتم
به گزارش خبرنگار گروه رفاه اجتماعی خبرگزاری فارس، نشست خبری کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با حضور رئیس کانون و معاونین این تشکل و اصحاب رسانه ظهر امروز در دفتر این کانون با موضوع برنامه هفتم توسعه برگزار شد.
علی دهقانکیا، رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در این نشست با انتقاد به برخی از مادههای برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: در گذشته شورای عالی تامین اجتماعی تا سال 1383 وجود داشت که مدیرعامل به این شورا که از دل تشکلهای کارگری و کارفرمایی و دولت انتخاب میشد که متشکل از هشت نفر بوده، پاسخگو بود.
وی افزود: در سال 1395 مرکز پژوهشهای مجلس با یک دهه مدیریت دولت بر سازمان توصیه کرد که اگر دولت سه جانبه گرایی را رعایت نکرده و بدهی خود به صندوق را به صورت بروز رسانی شده، تادیه نکند، این سازمان ورشکست خواهد شد.
وی به برخی از بندهای اشاره شده در برنامه هفتم توسعه گفت: براساس بند 3 ماده چهار لایحه پیشنهادی دولت در برنامه هفتم توسعه، اخذ حق بیمه توسط سازمان امور مالیاتی انجام میشود. سازمان تأمین اجتماعی هفتاد سال است که حق بیمه را دریافت می کند اما امروز سازمان برای گرفتن پول خود به خزانه دولت مراجعه باید کند و این روند باید اصلاح شود چرا که پرداخت حقوق بازنشستگان را با مشکل جدی روبرو خواهد کرد.
وی افزود: افزایش حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار و تاثیر آن بر ماده 96 قانون تامین اجتماعی که تاثیر گرفته از ماده 41 قانون کار است و متناسبسازی حقوق مستمری افراد بازنشسته سایر سطوح از مطالبات ماست که اعضای کانون و بازنشستگان است.
رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران تاکید کرد: وزیر کار جدید با شرکای اجتماعی تامین اجتماعی درباره برنامه هفتم توسعه و مطالبات آن حتی یک جلسه را برگزار نکرده است و این روند باید اصلاح شود.
دهقانکیا تصریح کرد: در برنامه هفتم در جز یک بند پ ماده پنج این برنامه ممنوعیت رد دیون از طریق واگذاری سهام و تهاتر اموال مطرح شده است. این درحالی است که برنامه مجوز صادر کرده است که برای تمامی پیمانکاران طلبکار دولت حق تهاتر اموال و شرکتها دارند. این تبعیض درحالی است که دولت پول نقد هم ندارد که به 700 هزار میلیارد تومان بدهی خود به تامین اجتماعی که حق الناس است را بدهد.
رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه بحث استاد - شاگردی نیز باعث میشود افراد تا دوسال حق بیمه به صندوق تامین اجتماعی واریز نکنند و این نیز به زیان صندوق تامین اجتماعی است. ما پیشنهاد حذف تمامی این بندها را به دولت و مجلس دادهایم.
دهقان کیا به یکی دیگر از ماده های اشاره در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه حتی جریمه و بدهی افراد به صندوقها و تامین اجتماعی نیز به حساب دولت نه تامین اجتماعی واریز میشود.
وی یکی دیگر از برنامه های دولت را ادغام صندوق های بازنشستگی عنوان کرد و گفت: صدور اجازه به دولت برای ادغام صندوقها از برنامههای مربوط به لایحه برنامه توسعه مطرح شده است. این درحالی است که اگر دولت در مدیریت قوی بود صندوق کشوری که برای خودش هست نجات میداد. 213 هزار میلیارد تومان بودجه صندوق کشوری است و مابقی صندوقهای دولت نیز چنین وضعیتی دارند. ما نگران این اقدام هستیم و مخالف آن خواهیم بود چون تامین اجتماعی نیز جزئی از مجموعه 18 صندوق در آستانه ادغام است که مابقی آنها همه زیانده هستند.
وی ابراز کرد: ما در کانون بازنشستگان در نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی به سبب برخی بندها انتقاد کردیم و در تلاشیم تا این روند اصلاح شود.
دهقانکیا تاکید کرد: بدهی جاری دولت به سازمان تامین اجتماعی ماهانه 16 هزار میلیارد تومان است که بیش از سالی 200 هزار میلیارد تومان برآورد میشود. این درحالی است که تا پایان 1401 رقم کل بدهی دولت 600 هزار میلیارد تومان به سازمان بوده است.
پایان پیام /