اهدای جایزه سال «دشمنشناسی» در دومین سالگرد مرحوم فرجنژاد
مسئول همایش دشمنشناسی از اهدای جایزه سال دشمنشناسی در دومین سالگرد مرحوم محمدحسین فرجنژاد خبر داد و خواستار چاپ مجدد برخی از کتابهای این مرحوم در بازار نشر شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری نخستین همایش دشمنشناسی به مناسبت دومین سالگرد درگذشت محمدحسین فرجنژاد پیش از ظهر امروز یکشنبه 29 خرداد در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
رفیعالدین اسماعیلی مسئول مدرسه رسانهای استاد فرجنژاد و مسئول همایش دشمنشناسی در این نشست در سخنانی با اشاره به میان رشتهای بودن مرحوم فرج نژاد گفت: مرحوم فرجنژاد تلاش کرد در رشتههای مختلف تخصص لازم را داشته باشد، از تاریخ فلسفه، تاریخ هنر، عرفان و رسانه گرفته تا بحثهای اقتصادی تلاش کرد بتواند همه اینها را در کنار هم جمع کند و به یک نتیجهای برسد.
وی ادامه داد: او تلاش کرد ارتباط بین عرضه عمل و نظر را حفظ کند، تمام تلاش خود را به خرج داد که بتواند در تئوریها و مبانی فلسفی باقی نماند و تلاش کند هر چیزی که در حوزه تئوری و فلسفی یاد میگیرد، به عرصه عمل امتداد دهد، در شناخت از غرب نیز اینگونه بود مبانی فلسفه غرب را که از تخصصهایش بود، در امتداد سبک زندگی غربی تحلیل کرد، برای همین در تحلیل سینمای هالیوود، انیمیشنهای غرب و کتابهایی وی میبینیم که مبانی فلسفه غرب را از این منظر بررسی کرده است.
اسماعیلی تصریح کرد: وی سعی میکرد نگاهش نگاه تمدنی باشد، تلاش کرد دیگری این نگاه تمدنی را کشف کند و این دیگری را در نگاه دشمن شناسی خود پیدا کرد، دشمنشناسی را یک مولفه اصلی یک اندیشمند میدانست و همیشه آیه 82 سوره مائده را در تمامی صحبتهایش استفاده میکرد. یهود صیهونیسم را اصلی ترین دشمن اسلام میدانست و تلاش کرد که تمامی ردپای یهود صیهونیستی را در تمامی ادوار تاریخ کشف و تحلیل کند و آن را با ارائه شواهد تاریخی از اقتصاد، سیاست و فرهنگ نشان دهد. اعتقاد جدی به دو جهان حق و باطل داشت نگاهش این بود که مقاومت شیعی و جمهوری اسلامی ایران در امتداد نگاه حق است و سرمایهداری سکولار در امتداد جبهه باطل وجود دارد.
وی تصریح کرد: مرحوم فرجنژاد سعی میکرد، در این تمدن اسلامی برای خود نیز نقشی قائل شود، خود را شاگرد مکتب امام و رهبری میدانست و در عین حال برای رسیدن به این تمدن و مقابله با این دشمن سکولار تمامی تلاش خود را میکرد، یکی از ویژگیهای خاص وی شاگردپروری بود، خیلی تلاش میکرد که بچهها را بدور خود جمع کند و آنها را آموزش دهد. از دانشآموزان گرفته تا دانشجویان و طلاب. تمامی کارها را در امتداد این جهان توحیدی و مکتب امام و رهبری تعریف میکرد، بنابراین ما هر چیزی را در عمل و سبک زندگی وی میبینیم.
مسئول همایش دشمنشناسی با اشاره به تأسیس مدرسه رسانهای مرحوم فرجنژاد گفت: سال گذشته نخستین سالگرد مرحوم فرجنژاد مدرسه رسانهای که او همیشه آرزوی تاسیس آن را داشت، با همت شاگردانش تاسیس شد. این مدرسه 10 ماه است که فعالیت خود را آغاز کرده است و صدها دانشآموز، دانشجو و طلبه را آموزش داده است، دورههای مختلف جنگ رسانهای، تاریخ فلسفه و موضوعات حوزه رسانه برگزار شده و اتفاقات خوبی رخ داده است، در سالگرد دوم که امسال 23 تیر ماه است، با توجه به نگاهی دشمنشناسی مرحوم شاگردانش تصمیم بر این گرفتند که این همایش دشمنشناسی را از سالگرد دوم برگزار کنند. که امتداد راه وی باشد و دشمنشناسی هم نه از باب نظریه و تئوری بلکه در عرصههای هنری و رسانهای. ما تاکنون همایش جدی در حوزه دشمن شناسی نداشتیم، این همایش قرار است هر سال در 23 تیر برگزار شود و آثار هنرمندان و رسانهشناسان در این عرصه آورده شود.
وی در ادامه از برگزاری این همایش به دو زبان فارسی و عربی به صورت بینالمللی خبر داد.
در ادامه این مراسم سیاحت دبیر همایش نیز در سخنانی با اشاره به جزئیات برگزاری این همایش گفت: ما همایش دشمن شناسی را در 7 شاخه مقالات علمی، مقالات ژورنال، کاریکاتور و کارتون، نقاشی و تصویرسازی، کلیپ و فیلم کوتاه و کنشگری مجازی برگزار خواهیم کرد، همچنین همایش در 7 محور ساختار و چارچوب کار را شکل میدهد، که عبارتند از: الگوی مواجهه بین المللی با دشمن، الگوی معرفی دشمن به نسل جدید، بررسی اسطورهها و کهن الگوهای صیهونیستی، روایت قرآن کریم از یهود، زیست فکری و فرهنگی یهود در ادوار تاریخ، چالشها و گسستهای رژیم صیهونیستی، عملیات رسانهای دشمن.
فرج نژاد در جهاد تبیین به معنای واقعی کلمه فعال بودسیاحت تصریح کرد: مهت ارسال اثر پیش از این ششم تیر ماه اعلام شده بود که با تمدید آن مهلت ارسال اثر تا 13 تیر خواهد بود، تاکنون بیش از 100 نفر برای ارسال اثر ثبتنام کردند و 40 اثر نیز به دبیرخانه همایش ارسال شده است.
وی از برگزاری دو روز پنل تخصصی در 21 و 22 تیر ماه خبر داد و گفت: هر کدام از محورهای برگزاری این همایش به صورت پنل تخصصی برگزار خواهد شد و بخشآاخر خود همایش است که 23 تیرماه برگزار میشود و به نفرات برتر هدیه تعلق میگیرد.
اسماعیلی مسئول همایش هم چنین از اهدای جایزه سال دشمنشناسی خبر داد و گفت: یک نفر که در حوزه دشمن شناسی کار بزرگی انجام داده که میتواند تولید یک فیلم، تالیف یک کتاب و... باشد که به هر دلیل کمتر دیده شده باشد، تقدیر خواهد شد تا هم اهمیت موضوع نشان داده شود و هم آن فرد انگیزه و جدیت بیشتری برای ادامه راه پیدا کند.
در ادامه مراسم با پرسش و پاسخ خبرنگاران ادامه یافت؛ اسماعیلی در پاسخ به این پرسش که برای معرفی بیشتر مرحوم فرجنژاد چه اقداماتی انجام شده است؟ گفت: سال گذشته ما مستند «سرو بی قرار» را تولید کردیم که بازخوردها و تاثیرگذاریهای زیادی داشت، نشریه خردورزی ویژه نامهای با بحث استاد فرجنژاد داشت که استقبال زیادی از آن شد و توزیع خوبی نیز داشت. مدرسه رسانه ای نیز که راه اندازی شد و بیش از 20 دوره و دهها نشست مختلف داشتیم که نوع نگاه مرحوم و کتابهای وی را معرفی میکرد.
وی ادامه داد: امسال هم یک فیلم داستانی 8 دقیقهای برای وی ساخته شده که در همایش نشان داده میشود، همچنین انتشار کتاب تاریخ شفاهی وی را نیز شروع کردیم که برای سال آینده به سالگرد خواهد رسید. برخی از کتابهای وی که هنوز منتشر نشده بود، امسال قرار است دنبال شود.
وی از عدم چاپ مجدد کتابهای این نویسنده انتقاد کرد و گفت: مطالبه ما این است که کتابهای «دین در سینمای شرق و غرب» و «اسطورههای صیهونیستی» به چاپ دوم برسد. البته دو کتاب دیگر مرحوم شامل «نقوذ کابالیسم در سینما»، «دین، انیمیشن و سبک زندگی» به چاپ دوم خواهد رسید.