اژدر پیشرفته ای که ایران دارد، آمریکا ندارد / روایت وبگاه آمریکایی از «ماهی نهنگخوار» ایرانی + جزئیات فنی و عکس
فارس موشت: وبگاه تخصصی امور نظامی آمریکایی «19 فورتی فایو» روز سهشنبه در مطلبی به قلم «هریسون کاس» این زمینه نوشت، دو دشمن اصلی آمریکا، روسیه و ایران دارای اژدرهای فرا حفرهزایی هستند.
یک وبگاه تخصصی امور نظامی در تحلیلی به اژدرهای پیشرفته ایران و روسیه اشاره کرد و نوشت، روسیه و ایران اژدرهایی دارند که نیروی دریایی آمریکا فاقد آن است. وبگاه آمریکایی «19 فورتی فایو» روز سهشنبه در مطلبی به قلم «هریسون کاس» این زمینه نوشت، دو دشمن اصلی آمریکا، روسیه و ایران دارای اژدرهای فرا حفرهزایی هستند. آلمان و ایالات متحده تنها کشورهای دیگری هستند که میتوانند سلاحهایی برای مقابله با این جنگ افزار جدید بسازند.
بر اساس این گزارش، همانطور که از نام این سلاح پیداست، این اژدر از یک فراحفره برای حرکت در آب با سرعت بالاتری نسبت به اژدرهای معمولی استفاده میکند. حباب ایجاد شده به طور قابل توجهی اصطکاک را کاهش میدهد و به اژدر امکان حرکت در سرعتهای بالاتر را میدهد.
بنا به گزارش فارس، این وبگاه در ادامه با پرداختن به موضوع فنی این اژدرها و ساخت آن در روسیه، در زمینه ایران نیز نوشت، ایران یک اژدر فرا حفره زا نیز به نام «حوت» دارند.
اکثر کارشناسان براین باورند که ایران اژدر «وی ای -111 اشکفال» را برای ساخت حوت مهندسی معکوس کرده و این اژدر از سال 2006 در خدمت بوده است. ایران اعلام کرده که اژدر فرا حفره زای خود را با موفقیت از یک کشتی در تنگه هرمز آزمایش کرده است. اژدرهای فرا حفره زا علیرغم سرعتهای بالا، بردی کمتر از 10 مایل دارند.
حوت یک موشک سطح به دریا و اژدری دارای پیشرانه راکتی و با قابلیت فراحفرهزایی ساخت ایران است که نخستین بار در رزمایش پیامبر اعظم سال 1385 آزمایش شد. سرعت این موشک برابر 100 متر بر ثانیه است که 3 تا 4 برابر بیشتر از سرعت اژدرهای معمولی است.
گفته میشود، با توجه به قدرت و سرعت بالای اژدر حوت، اهداف سطحی و زیر سطحی امکان فرار از دست این جنگ افزار را ندارند.
«اژدر حوت» را بشناشید
اژدر حوت، یکی از مهمترین موشکهای ساخت ایران است. توان رزمی این موشک برابر با موشک VA-111 Shkval ساخت روسیه است و تنها دو کشور ایران و روسیه فناوری لازم را برای ساخت چنین موشکهای به دست آورده اند. سرعت متوسط این موشک چهار برابر اژدر معمولی زیر آبی است.
قابلیت فراحفره سازی، از قابلیتهای راهبردی و مهم این موشک است که اصلی ترین عامل افزایش سرعت آن است. فراحفره سازی قابلیتی در کلاهک این گونه اژدر است که در آن با تولید حبابهای بخار که از نوک دماغه و پوسته خود خارج میکند لایهای از گاز در اطراف خود شکل میدهد و بدین ترتیب خود را از تماس مستقیم با آب و پسای قابل ملاحظه ناشی از آن دور میکند که پس از شلیک با ایجاد حباب در اطراف کلاهک موجب افزایش سرعت تا چهار برابر سایر موشکها میشود.
اژدر حوت سال 85 و در جریان برگزاری رزمایش پیامبر اعظم سپاه یک اژدر از ناوگانهای زیرسطحی شلیک میشود که برای کمتر کسی در دنیا باورپذیر است که ایران چنین فناوری ار در اختیار داشته باشد.
این موشک با نام " اژدر حوت " به دنیا معرفی شد که بعدها ماهی نهنگخوار لقب گرفت. باید توجه داشت که طبق گفته دریادار پاسدار علی فدوی فرمانده سابق نیروی دریایی سپاه اژدر حوت سریعترین اژدر دنیا در آن زمان و حتی در حال حاضر است.
بیشتر بخوانید:
مشخصات فنی
این اژدر قابلیت پرتاب از روی شناور و یا زیردریایی در عمق 100 متری را دارد. با سرعت حدود 50 نات (93 کیلومتر بر ساعت) کپسول پرتاب خود را ترک میکند. با فرو رفتن در آب و رسیدن به عمق مناسب، موتور خود را روشن کرده و به سمت هدف راهی میشود.
واقعیت این است که حوت در مناطقی مثل تنگه هرمز هم میتواند موثر واقع شود. ایران هم بیشتر این اژدر را به منظور استفاده در تنگه هرمز ساخته است. همچنین حوت علاوه بر پرسرعت و ترسناک بودن توانسته این ویژگی را داشته باشد که با بهینه سازی مناسب که به همت سپاه پاسداران صورت گرفته است دقیقتر از موشک مشابه خود هدف مورد نظر را ارزیابی کند. ضمنا موشک اندازهای این موشک کاملا رادار گریز بوده و از دید رادارهای دشمن مخفی میمانند.
بنا به گزارش باشگاه خبرنگاران، شواهد به وضوح نشان میدهد که شناورهای متوسط و بزرگتر از متوسط هیچ شانسی برای فرار از اژدر حوت ندارند؛ بنابراین با شلیک دو اژدر حوت و باصرف هزینه دو میلیون دلار میتوان به آمریکا، چهار میلیارد و پانصد میلیون دلار ضرر زد، یعنی 900 برابر. البته هر ناو هواپیمابر در اطراف خود همیشه چندین کشتی جهت پشتیبانی تدارکاتی، نظامی و دفاعی دارد. با غرق شدن یک ناو هواپیما بر تمام ناوگان پشتیبانی آن آسیب پذیر میشوند و این دقیقا یعنی همان بلایی که نیروی دریایی ما در جنگ هشت ساله بر سر نیروی دریایی عراق آورد.
اژدر حوت در رسانههای خارجی
نشریه نیوزویک هم در گزارشی به بررسی این موشک پرداخته است. نویسنده در این گزارش با بررسی مشخصات فنی این موشک و مقایسه با سایر موشکها برد این موشک را در محدوده 6 تا 250 مایل ارزیابی کرده و آن را در زمره قویترین اژدرهای ساخت ایران قرارداده است.
پایگاه خبری USA TODAY هم در گزارش خود از آزمایش و رونمایی خبر داد و ویژگیهای این اژدر را بررسی و تحلیل کرد.
روزنامه نیویورک تایمز هم در یکی از گزارشهای خود به توان ایران در ساخت انواع موشک و اژدرهای گوناگون پرداخته که در آن به این اژدر هم اشاره شده است.
21212
کد خبر 1655427