اگر عربستان در دزدی نفتکش ایرانی سهیم بوده در پازل آمریکاست / مقابل قلدری آمریکا میایستیم
سردار رسول سناییراد معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا در گفتگو با خبرنگار امنیت دفاعی خبرگزاری دانشجو، پیرامون ابعاد جدیدی از عملیات سپاه پاسداران در دریای عمان و توقیف ناو آمریکایی گفت: در ابتدا باید تبریک بگویم این اقدام حماسی فرزندان ملت و سربازان ولایت را در آستانه سالروز مبارزه با استکبار. واقعیت این است که آمریکاییها به اقدامات از این قبیل عادت کردند. شاید در این مقطع چند هدف داشتند؛ یکی از این اهداف قدرت نمایی بعد از ماجرای افغانستان بود که به نوعی اعاده حیثیت کنند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر هم این است که آمریکاییها تحریم را ابزاری برای فشار بر کشورها و واحدهای سیاسی ناهمسو استفاده میکنند و هم آن را ابزاری برای چپاول و غارت قرار دادند؛ کماینکه پیش از این بارها محمولههای نفتی کشورهای تحریم شده مثل ونزوئلا توسط آمریکاییهاییها روی آبهای بین المللی ربایش و مصادره میشد؛ اما ظاهرا آمریکاییها از تحولات و فهم تحولات هم عقب هستند و آن مهم ای است که امروز جمهوری اسلامی ایران در سطحی از قدرت قرار دارد که توانسته موازنه جدیدی را در منطقه به وجود بیاورد.
سردار سناییراد اظهار کرد: به نظر میرسد حافظه تاریخی آمریکاییها هم کشش لازم را ندارد، والا زمانی که هواپیمای جاسوسی آنها در آبهای سرزمینی ما مورد اصابت قرار گرفت و همچنینی پایگاه عین الاسد زده شد، آنها بایستی میدانستند که هر گونه اقدام آمریکاییها از جمله راهزنی دریایی نافرجم خواهد بود.
وی ادامه: لذا امروز همانگونه که دلاور مردان ارتش جمهوری اسلامی ایران در مقابل دزدهای دریایی برخی کشورهای آفریقایی موسوم به سومالیایی ایفای نقش بکنند و اجازه هیچگونه تعرض و تحرک را به آنها نمیهند؛ امروز هم نیروی دریایی سپاه ثابت کرد مقابل دزدان دریایی غلداری مثل آمریکاییها هم بیتفاوت نخواهد نشست و از منافع ملی ما دفاع خواهد کرد.
معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا با تاکید بر اینکه اقدامات امروز آمریکاییها امکان ایجاد درگیری با ابعاد مبهم ایجاد کند، گفت: به هر حال این نفت متعلق به ایران بود و آمریکاییها به دنبال ربایش این شناور نفتی بودند که اولا این اقدام مغایر قوانین تجارت جهانی است و همینطور میتواند دریانوردی و استفاده از آبهای بین المللی را ناامن کند. یک تصمیم داخلی آمریکا با تکیه بر قدرت نظامی میخواست به کرسی نشانده شود و میتواند حتی امنیت بینالمللی را مخدوش کند؛ کمااینکه اقداماتی که نیروهای دریایی آمریکا و پرندههای آمریکایی برای تاثیر گذاری در این عملیات و باز پس گیری کشتی از دست نیروی دریایی سپاه انجام دادند، میتوانست به یک درگیری و تنشی با ابعاد مبهم و نامعلوم منتهی شود و امنیت منطقهای و بینالمللی را به خطر بیندازد.
وی اضافه کرد: پیام این اقدام این است آمریکاییها بدانند موازنه جدیدی از قدرت برقرار شده و نباید با مقایسهای کور کشور جمهوری اسلامی ایران را با سایر کشورها مقایسه کند. همینطور هم کشورهای دنیا باید بدانند که اینگونه اقدامات آمریکایی میتواند مخل و ناقض امنیت کشترانی و تجارت باشد؛ حتی برخی از اقدامات غیر حرفهای نظامیان آمریکا میتواند امنیت دریایی و جهانی را به خطر بیندازد.
سردار سناییراد در رابطه با احتمال همدستی عربستان سعودی در این دزدی دریایی گفت: به نظر میرسد اگر عربستان هم در این ماجرا سهمی داشته، در پازلی بوده که دیگران برایش چیدند و ما نباید تمرکزمان را بر متهم و مجرم اصلی جا به جا شود. واقعیت این است که مسئولیت این کار با آمریکایهاست و سعودیها هم باید بدانند در ورود به این ماجراها فقط در هزینهها سهیم هستند. این نفت اگر به آبهای آمریکا میرسید و در آنجا این دزدی دریایی با موفقیت به مصادره نفت میانجامید، هیچ گاه آمریکاییها کشورهای دیگر را در سود این ماجرا سهیم نمیکردند.
وی ادامه داد: همانطور که عرض کردم این رویداد پیامهای مختلفی دارد و زمانی که ابعادش شفافتر شود، این واقعیت مسجل میشود که حضور آمریکاییها در هر نقطهای فقط موجب ناامنی و به خطر انداختن منافع همه کشورها برای دستیابی به منافع احتمالی برای آمریکا، سران کاخ سفید و پنتاگن است.