شنبه 3 آذر 1403

ایجاد خزانه‌داری الکترونیک / برگزاری مجامع شرکت‌های بورسی الکترونیک

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
ایجاد خزانه‌داری الکترونیک / برگزاری مجامع شرکت‌های بورسی الکترونیک

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه تمام شرکت‌های بورسی می‌توانند مجامع خود را الکترونیکی برگزار کنند، از ایجاد خزانه داری الکترونیک خبر داد.

به گزارش ایسنا، فرهاد دژپسند در جلسه شورای عالی فناوری اطلاعات با حضور رییس جمهوری و در جریان افتتاح سامانه‌های اقتصادی اظهار کرد: امروز سه پروژه مهم وزارت امور اقتصادی و دارایی در راستای تحقق اقتصاد هوشمند و دولت الکترونیک رونمایی شد.

وی با اشاره به اینکه این سه پروژه وزارت اقتصاد یعنی سامانه خزانه داری الکترونیک، سامانه برگزاری الکترونیک مجامع شرکت‌ها و سامانه پرداخت سود سهام شرکت‌ها پروژه‌های بسیار مهمی است، گفت: این پروژه‌ها به منظور تسهیل روابط بین دستگاه‌های دولتی، دستگاه‌های دولتی با شرکت‌ها و پیمانکاران و دستگاه‌های دولتی یا خزانه با کارکنان دولت به بهره برداری رسیده است.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه پروژه اول مربوط به سامانه خزانه داری الکترونیک است، افزود: در خزانه داری سه مبحث، سامانه جامع حسابداری کل خزانه و خزانه معین استانها و مدیریت حقوق و دستمزد کارکنان دولت، نظام جامع مدیریت بدهی‌ها و مطالبات عمومی دولت و سامانه جامع اموال دولتی وجود دارد.

پرداخت الکترونیکی حقوق کارکنان دولت

وی در این رابطه ادامه داد: بحث مدیریت حقوق و دستمزد کارکنان دولت یکی از وظایف مهم هر ماهه در وزارت اقتصاد بوده و برای نظام جامع مدیریت بدهی‌ها و مطالبات عمومی دولت نیز به صورت فصلی گزارش جامعی تهیه و به مراجع ذیربط ارسال می‌شود و سامانه جامع اموال دولتی نیز از اموال و دارایی‌های دولت در سطح کشور و مقیاس منطقه ای حکایت دارد که همگی در قالب خزانه داری کل کشور سازماندهی شده و در حال حاضر به صورت خزانه داری الکترونیکی کاملا مدیریت می‌شود.

طبق اعلام وزارت اقتصاد، ژپسند با بیان اینکه تا چند سال قبل برای گرفتن تخصیص بودجه در پایان هر ماه و چند روز پایانی هر سال با یک صف طولانی از نمایندگان دستگاه‌های اجرایی در وزارت اقتصاد مواجه بودیم، تصریح کرد: امروز خوشبختانه به این صورت نیست و با الکترونیکی کردن و استقرار سامانه خزانه داری الکترونیک این مشکلات برطرف شده است‌.

در حال حاضر 220 هزار فقره حساب سنتی جمع شده و به بانک مرکزی منتقل شده است و همچنین 78 هزار فقره دسته چک سنتی که سابق مبادله می‌شد، جمع آوری شده و حواله الکترونیکی جایگزین آن شده است.

وی به استقرار سامانه وجه الکترونیک اشاره کرد و اظهار کرد: تا امروز حقوق 2.5 میلیون نفر از کارکنان دولت بصورت الکترونیکی و متمرکز پرداخت می‌شود که این کار به جلوگیری از وجود حساب‌های موازی، نشت اطلاعات مالی و جلوگیری از تأخیر در پرداخت حقوق و دستمزد کمک زیادی کرده است.

ایجاد سامانه تسویه تهاتر

وزیر امور اقتصادی و دارایی از ایجاد سامانه تسویه تهاتر نام برد و افزود: در راستای حقوق شهروندی بسیار اهمیت دارد که بدانیم دولت چه میزان مطالبات دارد و چگونه باید آن را تسویه و یا تهاتر کند. قبل از دولت تدبیر و امید این اطلاعات به شکل کلی و عمومی وجود داشته ولی امروز با استفاده از خزانه داری الکترونیکی مجموع مطالبات و بدهی‌های دولت کاملا واضح و روشن وجود دارد.

دژپسند با بیان اینکه توانستیم بازار سرمایه را گسترش دهیم، گفت: در گذشته وقتی مجمع شستا برگزار می‌شد تعداد محدودی در این مجمع حضور داشتند ولی امروز با واگذاری وسیع شستا سهامداران این شرکت میلیونی شدند. با میلیونی شدن سهامداران شستا با مشکل شرکت در مجامع مواجه هستیم که قطعا اگر هر سهامداری از هر نقطه کشور بخواهد برای جلسات مجامع شرکت کند امکانپذیر نیست؛ بنابراین نیاز به برگزاری الکترونیکی مجامع شرکت‌های بورسی به صورت الکترونیکی داشتیم لذا امکان برگزاری مجامع را به صورت الکترونیکی مهیا کردیم و باید به صورت قاطع بگویم تمام شرکت‌های بورسی می‌توانند مجامع خود را الکترونیکی برگزار کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: موضوع دیگر نحوه دریافت و پرداخت‌ها بود برای مثال سهامدار شرکتی اگر می‌خواست سود خود را دریافت کند باید مسافتی را طی می‌کرد تا به دفتر مرکزی مراجعه و سود مورد نظر را دریافت کند اما سامانه‌ای برای توزیع سود در بازار سرمایه تعریف شده است و امروز هر سهامداری در سراسر کشور می‌تواند از طریق این سامانه سود خود را دریافت کند.

انتهای پیام