ایجاد پلتفرم مشترک همکاری بین آسیا و اروپا در زمینه نانوایمنی
پیشنهاد ستاد توسعه فناوری نانو برای ایجاد پلتفرم مشترک همکاری بین آسیا و اروپا در زمینه نانوایمنی در چهارمین دیالوگ نانوایمنی و گواهیدهی آسیا و اروپا مورد استقبال اعضا قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، در پی برگزاری سه دوره پیشین دیالوگ آسیا و اروپا در نانوایمنی به ترتیب در کشورهای ایران (2017)، اتریش (2018)، تایلند (2019)، چهارمین دوره دیالوگ با میزبانی وزارت فدرال محیط زیست، انرژی، نوآوری و فناوری اتریش بصورت مجازی در تاریخ 7 اکتبر 2020 برگزار شد. این دیالوگ بر اساس پیشنهاد ارایه شده توسط ستاد فناوری نانو ایران به اتحادیه اروپا و فروم آسیایی نانو در سال 2017 ایجاد و اولین دوره آن در تهران در همان سال با حضور نمایندگانی از اتحادیه اروپا و کشورهای فعال در حوزه نانوایمنی از آسیا و اروپا برگزار شد.
در این نشست مجازی دکتر علی بیتالهی مدیر کارگروه استاندارد و نانوایمنی ستاد فناوری نانو، پیشنهاد ایران مبنی بر ایجاد یک پلتفرم همکاری در حوزه نانوایمنی بین کشورهای اروپایی و آسیایی با عنوان «شبکه شبکههای نانوایمنی بین اروپا و آسیا» (Asia-EU Network of Networks on nanosafety-NONNS) را مطرح کرد و به عنوان گام اول ایجاد کمیته راهبری برای تشکیل یک شبکه بین قارهای در حوزه استانداردسازی حوزه نانوایمنی ارایه شد.
کلیات این پیشنهاد پس از بحث و تبادل نظر مورد قبول اکثریت قرار گرفت و کمیته راهبری اولیه برای تدوین پیشنهاد و ارایه آن به اتحادیه اروپا با مشارکت کشورهای ایران، تایلند و کره جنوبی از آسیا و نمایندگانی از کلاستر نانوایمنی اتحادیه اروپا و کشور اتریش تشکیل شد. این پلتفرم وظیفه تسهیل ارتباطات و همکاری در لایه های مختلف شبکه بازیگران مرتبط با نانوایمنی را در دو قاره در قالب سرویس ها و فعالیت های مرتبط به عهده خواهد داشت.
در چهارمین دیالوگ، شرکتکنندگانی از نهادهای متعدد اروپایی و آسیایی حضور داشتند و در مورد مسائل و چالشهای مختلف این حوزه، به تبادل تجربیات و توسعه همکاری بین دو قاره به بحث و تبادل نظر پرداختند.
از طرف اروپا نمایندگان کمیسیون تحقیقات و نوآوری اروپا، کلاستر نانوایمنی اروپا (nanosafety cluster)، بیونانت (bionanonet) اتریش، شورای نانو ریسک گاورننس (Nano Risk governance council)، مالتا اینیشتیو (malta initiative) و انستیتو ملی سلامت و ایمنی شغلی آلمان در کنار نمایندگانی از OECD حضور داشتند. علاوه بر اینها نمایندگانی از کشورهای اسلوونی، دانمارک، نروژ، بلژیک، فنلاند، هلند (مرکز ملی سلامت عمومی و محیط زیست)، سوییس، فرانسه، لوکزامبورگ، اسپانیا، انگلستان، ایتالیا در دیالوگ مشارکت کردند. از طرف آسیا نمایندگان موسساتی شامل ستاد فناوری نانو ایران، اکادمیا سینیکا تایوان، نانوتک تایلند، مرکز بیونانوفناوری هند، مرکز نانوفناوری فیلیپین و موسسه تحقیقات علوم و استاندارد کره جنوبی حضور داشتند.
بر اساس اعلام ستاد نانو، در چهارمین دیالوگ نانوایمنی و گواهیدهی آسیا و اروپا از پیشنهاد ستاد فناوری نانو برای ایجاد پلتفرم مشترک همکاری بین آسیا و اروپا در زمینه نانوایمنی استقبال شد.
انتهای پیام