یک‌شنبه 4 آذر 1403

ایجاد گفتمان بین نسلی در دفاع مقدس به روایت حبیب احمدزاده

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ایجاد گفتمان بین نسلی در دفاع مقدس به روایت حبیب احمدزاده

تهران - ایرنا - نویسنده فیلم سینمایی «اتوبوس شب» ضمن تشریح چگونگی ایجاد گفتمان بین نسلی در دفاع مقدس خاطرنشان کرد: شهدا نرفتند که مردم گریان زندگی کنند بلکه برعکس شهدا به خاطر ایجاد احساس پیروزی و نشاط جان خود را بر کف نهادند.

به گزارش ایرنا، حبیب احمدزاده روز سه شنبه در وبینار بیان تجارب زیسته زنان از تاریخ شفاهی، ادبیات، عکاسی و سینمای دفاع مقدس که به مناسبت چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس در دفتر معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شد، درباره چگونگی گفتمان بین نسلی در سینمای دفاع مقدس افزود: پرداختن زیاد به گذشته چندان پیوند دهنده نسل امروز با دیروز نیست. وی ادامه داد: مهم این است هنری بکار رود که نسل جدید را جذب کند تا آنجا که سالن نمایش را ترک نکنند.

کارگردان فیلم مستند «آخرین تیر آرش» با تاکید بر اینکه وقتی نتوانیم وقایع جنگ را به درستی بیان و تبلیغ کنیم مسیر را اشتباه رفته ایم، تصریح کرد: شهدا نرفتند که مردم گریان زندگی کنند بلکه برعکس شهدا به خاطر ایجاد احساس پیروزی و نشاط جان خود را بر کف نهادند. احمدزاده یادآور شد: تفکری که با لذت همراه نباشد عمری کوتاه دارد.

زنان دفاع مقدس، معلم ثانی زنان جهان هستند شهدخت پورابراهیم محقق در حوزه زنان دفاع مقدس نیز سخنران دیگر این وبینار بود و با بیان اینکه حضور خواهرانی که در جنگ شرکت می‌کردند متاسفانه به دلیل اینکه داوطلبانه بود و نه سازمان یافته، ثبت نمی شد، گفت: نقش بانوان در دوران مبارزه پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از جنگ به ویژه دوره بسیار سخت دفاع مقدس و در عرصه های مختلف، موثر، ممتاز و بی جایگزین است. وی ادامه داد: زنان علاوه بر مشارکت در میدان جنگ، در میدان بازسازی هم حضور پیدا کردند و نشان دادند که چه فرزندانی را تربیت کرده‌اند. پورابراهیم در بخشی دیگر از سخنان خود به ابعاد روانی و عاطفی حضور زنان در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و اظهار داشت: ایجاد علاقه و احترام به همسران شهدا و رزمندگان، تربیت فرزندان با ایمان و شجاع و فرستادن فرزندان به جبهه و همچنین صبوری و افتخار به شهادت فرزندان و گذشتن از همه آنان در راه اسلام و ایجاد فرهنگ روحیه مقاومت و پایداری از عمده نقش زنان در حوزه روانی و عاطفی دفاع مقدس بود. وی یادآور شد: در جمع بندی رشادت های زنان در پشت جبهه تا خط مقدم می توان زنان را سنگربانان ارزش های اسلامی، معلم ثانی برای زنان جهان و الگوی صبر و استقامت و مشارکت در همه صحنه ها تا پیشخدمت در نهضت و جهاد دانست.

305 اثر در حوزه دفاع مقدس به قلم زنان است حکمت بروجردی پژوهشگر حوزه زنان هم در این نشست به آثار نگاشته شده در حوزه دفاع مقدس به قلم زنان پرداخت و یادآور شد: از میان 16 هزار و 430 کتاب دفاع مقدس، 305 جلد کتاب به قلم زنان به رشته تالیف درآمده است. وی با تاکید بر اینکه از میان این آثار، 201 اثر خاطره نگاری، 33 پژوهش، 39 کتاب شعر و 91 داستان است، یادآور شد: بیشترین آثار مربوط به سپاه پاسداران است. بروجردی افزود: از میان 263 پایان نامه، 13 پایان نامه در حوزه دفاع مقدس به زنان اختصاص دارد. وبینار «بیان تجارب زیسته زنان از تاریخ شفاهی، ادبیات، عکاسی و سینمای دفاع مقدس» با معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شد.

*س_برچسب‌ها_س*