ایران امتیاز اکتشاف و استخراج نفت «گرینلند» را بهدست آورد
نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
28 فروردین 1354؛ ایران امتیاز اکتشاف و استخراج نفت «گرینلند» را بهدست آورد
شرکت ملی نفت همراه دو شرکت دیگر انگلیسی و نروژی برنده مزایده نفتی فلات قاره جزیره گرینلند شدند.
فلات این جزیره بزرگ که در نزدیکیهای قطب شمال و غرب کانادای شمالی قرار دارد اخیرا به مناطق مختلف نفتی تقسیم و به مزایده گذارده شد. در مورد این مزایده اطلاعیه شرکت ملی نفت ایران با مشارکت شرکت نفت انگلیس و شورون و شرکت ساگا نروژ در مزایده بینالمللی عملیات اکتشاف و تولید در فلات قاره غرب گرینلند برنده شناخته شده و قرارداد امتیاز اکتشاف و بهرهبرداری در سه ناحیه شامل 10 قطعه با وزارت گرینلند دولت دانمارک به امضا رسیده است.
سهم شرکت ملی نفت ایران و هر یک از شرکتهای سهگانه نامبرده در این مشارکت 25 درصد میباشد.
شرکت ملی نفت ایران به منظور انجام عملیات مربوط به قرارداد مزبور یک شرکت فرعی در دانمارک تاسیس و به ثبت رسانده است.
28 فروردین 1374؛ بررسی طرح تجهیز مترو تهران ازسوی چینیها
دکتر میرزاده، معاون اجرایی رئیسجمهور گزارش پیشرفت روابط اقتصادی و بازرگانی ایران و چین را به اطلاع هیاتوزیران رساند.
میرزاده که ریاست کمیسیون مشترک ایران و چین را برعهده دارد، گفت: قرارداد طرحهای تجهیز مترو تهران، ساخت 4 فروند کشتی، ساخت 5 کارخانه تولید سیمان، طرح ساخت فروآلیاژها و کارخانه شیشه آذربایجان و مشارکت در تجهیز طرح برداشت آب را برای کشت نیشکر و نیز طرح نیروگاههای برقابی با مشارکت طرفهای ایرانی و چینی امضا شده است و تعدادی از آنها نیز به مرحله اجرا درآمدهاند.
هیات وزیران در این جلسه که به ریاست آقای هاشمیرفسنجانی، رئیسجمهوری تشکیل شد، مقرر داشت براساس تفاهمهای دو کشور، دستگاههای اجرایی برای اجرای کامل طرحها، اقدام و تسریع کنند.
ایران در رده نهم بالاترین نرخ تورم جهان
صندوق بینالمللی پول در تازهترین گزارش چشمانداز اقتصاد جهانی سال 2005 پیشبینی کرد، ایران در سال 2005 میلادی (سال 1384) با یک رده تنزل، نهمین نرخ بالای تورم جهان را به میزان 15 درصد کسب خواهد کرد.
IMF در گزارش چشمانداز اقتصاد جهان افزود، ایران در سال 1386 با 5 رده تنزل پنجمین نرخ بالا تور مرا در بین 180 کشور جهان به میزان 15 درصد به خود اختصاص دهد.
بنابراین گزارش، در حالی که ایران در سال 2004 میلادی با کسب نرخ تورم 15.6 درصدی، دهمین نرخ بالای تورم را پس از کشورهای آنگولا، بلاروس، دومینیکن، اریتره، گینه، هائیتی، ونزوئلا، زامبیا و زیمبابوه کسب کرده بود در سال 2006 میلادی (1385) نیز با همین نرخ تورم پس از کشورهای اریتره، میانمار، ونزوئلا و زیمبابوه رتبه پنجم بالاترین نرخ تورم را در جهان به خود اختصاص خواهد داد.
اکنون زمان کاهش نرخ سود تسهیلات است
رضا ویسه، معاون وزیر صنایع و معادن و رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تاکید کرد: اکنون بهصورت قطعی میتوان نرخ بهره بانکی را کاهش داد.
وی ضمن اینکه طرح کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی را متعلق به خود میداند، تصریح میکند: بحث جدیدی در میان نیامده، بلکه چنین طرحی از 2 سال قبل در دولت خاتمی مطرح بوده است. با این توضیح اکنون مطمئن شدیم که با درآمدهای نفتی وضع اقتصادی کشور خوب شده و هم میتوان نرخ تورم را کاهش داد و هم نرخ بهره را.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید