یک‌شنبه 4 آذر 1403

ایران توانایی تامین 20 درصد نیاز جهان به لیتیم را دارد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ایران توانایی تامین 20 درصد نیاز جهان به لیتیم را دارد

نماینده مجلس ضمن اعلام کشف یک معدن بزرگ لیتیم در همدان اعلام کرد که این معدن توانایی تامین 20 درصد نیاز جهان به لیتیم را دارد.

احمد حسین فلاحی نماینده همدان در مجلس گفت: یک معدن ذخایز لیتیم در استان همدان کشف شده است. ما جزء کشور‌هایی با بزرگترین دخایر استراتژیک و نیروی انسانی توانمند هستیم، ولی از آن استفاده نمی‌کنیم. این کشف باعث شده خیلی از کشور‌ها درخواست بدهند که این معدن استخراج شود. این دستاورد ما را جزء کشور‌های دارنده ذخایر لیتیم قرار می‌دهد.

او افزود: برای باتری ماشین‌های برقی می‌توانیم از این انرژی استفاده کنیم و با این حجم می‌توانیم 20 درصد لیتیم جهان را تامین کنیم. ما به بخش خصوصی کمتر میدان داده ایم و می‌توانیم با استفاده از بخش خصوصی از این معادن استفاده کنیم. ما در زمینه معادن برنامه درستی تاکنون نداشته ایم و باید به این حوزه توجه لازم، برنامه ریزی قوی و استخراج اصولی داشته باشیم.

او افزود: استرالیا در این زمینه پیشرفت خوبی داشته و اولین جلسه را با این کشور داشته ایم و چین هم اعلام آمادگی کرده که به ما در استخراج این معادن کمک کند. چند گروه از سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در این معدن اعلام آمادگی کرده اند. این معدن یک توانمندی بین المللی برای ما ایجاد می‌کند و باید وزارت صمت برنامه ریزی دقیقی برای آن داشته باشد.

او می گوید: منطقه کشف این معدن بکر و استراتژیک است و ظرفیت‌های فراوانی دارد. نیازمند یک برنامه منسجم برای بهره برداری از این معدن هستیم. در همین شرایط تحریم هم کشور‌های دیگر با توجه به استراتژیک بودن این معدن حاضرند در کشور ما سرمایه گذاری کنند. معدن لیتیم 8 و نیم میلیون تن ذخیره دارد در ادامه پیری دبیر کل خانه صنعت معدن و تجارت جوانان ایران گفت: لیتیم به واسطه اینکه فلز بسیار سبکی با مقاومت گرمایی بالا است در صنعت فضایی‌های تک و هواپیمایی و کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. فلز لیتیم در حوزه آلایندگی بسیار حائز اهمیت است و در بحث انرژی‌های تجدید پذیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. لیتیم اثرات سوء زیست محیطی اندکی دارد. استخراج این معدن توسط یک جوان در بخش خصوصی از سال 99 شروع شده و اسفند 1401 توانست موفق به کشف به لیتیم شود.

او ادامه داد: این معدن 8 و نیم میلیون تن ذخیره لیتیم دارد این کشف باعث شد ما بین کشور‌های دارنده ذخایر لیتیم قرار بگیریم. شیلی، استرالیا و چین 3 کشور دارای بزرگترین ذخایر لیتیم در جهان هستند. رشد قیمت لیتیم در سال‌های گذشته فوق العاده بالا بوده است.

پیری افزود: تا 2030 بازار لیتیم به 192 میلیارد دلار خواهد رسید. آمریکا در حال حاضر 180 میلیارد دلار مگا پروژه در زمینه لیتیم دارد. برای اولین بار گواهی کشف لیتیم در کشور صادر شده به همیت دلیل با تکنولوژی استخراج لیتیم را نداریم.

او گفت: باید با چین مراودات خود در زمینه لیتیم را افزایش دهیم و پشت معدن دار لیتیم همدان بایستیم.

دبیر کل خانه صنعت معدن و تجارت جوانان ایران خاطرنشان کرد: باید یک پایلوت نیمه صنعتی در این معدن راه اندازی شود که هزینه زیادی دارد. ما از خودروسازی خودمان 60 سال است حمایت کرده ایم، ولی هنوز بچه‌ای داریم که که نیازمند پدرش است، بهتر است کمی از این حمایت را صرف حمایت از ذخایر لیتیم کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی