شنبه 29 دی 1403

ایران همواره از یک عراق پیشرفته و با ثبات حمایت می‌کند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
ایران همواره از یک عراق پیشرفته و با ثبات حمایت می‌کند

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، وحید جلال‌زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی: در دیدار با «فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق ضمن یادآوری پیشینه و قرابت مذهبی و فرهنگی مردم دو کشور، روابط فی مابین را علی‌رغم فراز و فرود‌های سال‌های گذشته، خوب و مناسب عنوان کرد و ضمن ابراز خوشحالی از استقرار دولتی مقتدر در عراق، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره از یک عراق پیشرفته و با ثبات حمایت می‌کند.

وی ضمن ابراز تشکر از میزبانی بغداد در پنج دوره مذاکرات میان ایران و عربستان و نقش دولت عراق در احیاء روابط این دو کشور گفت: ایران از نقش‌آفرینی عراق در منطقه خوشحال است و از آن استقبال می‌کند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به روابط خوب و رو به گسترش دو کشور خواستار حمایت بیشتر دولت عراق از موافقت‌نامه امنیتی فی‌مابین مبنی بر حضور موثرتر دولت مرکزی عراق در اقلیم کردستان شد و افزود: جمهوری اسلامی ایران نمی‌خواهد تا اتفاقات اقلیم کردستان این روابط را تحت‌الشعاع قرار دهد و هرگونه حضور گروهک‌های معاند با ایران، در جدار مرزی خود با عراق را نمی‌پذیرد.

جلال‌زاده همچنین از تصویب قانون خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق، پس از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی‌المهندس را اقدامی مترقی نامید و ضمن تشکر از تصویب این قانون ابراز امیدواری کرد تا دولت عراق نیز با جدیت بیشتری پیگیر اجرای این مصوبه باشد.

در ادامه این دیدار جلال‌زاده با اشاره به مناسبات و مراودات بانکی میان دو کشور خواستار روان‌تر شدن مراودات بانکی به منظور افزایش بیشتر مناسبات اقتصادی شد و بیان کرد: امیدوارم با تسهیل مراودات بانکی سطح مناسبات اقتصادی نیز افزایش بیشتری یابد و اجازه ندهیم تا آمریکایی‌ها با در دست گرفتن منابع مالی باعث تخریب این مناسبات شوند.

«فؤاد حسین» نیز ضمن خوش‌آمدگویی و ابراز خرسندی از حضور هیئت ایرانی در عراق و برگزاری پنجمین نشست مشترک اقتصادی دو کشور، به پیشینه مشترک تاریخی و مذهبی دو کشور اشاره کرد و سطح روابط را ناکافی دانست و افزود: تمام تلاش خود را برای ارتقاء روابط فی مابین انجام خواهم داد. سطح و نوع روابط ایران و عراق به عنوان دو کشور همسایه و برادر می‌تواند الگویی برای سایر کشور‌های اسلامی و همسایه در منطقه باشد.

وزیر امور خارجه عراق ضمن ابراز خرسندی از احیاء روابط ایران و عربستان، افزود: عراق آمادگی دارد تا به عنوان میانجی میان ایران و سایر کشور‌های دیگر نیز ایفای نقش کند.

وی با تأیید نقش منفی آمریکا در مسائل و مناسبات بانکی این کشور، افزود: آمریکایی‌ها سال‌ها بر منابع حاصل از فروش نفت عراق در ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل تسلط داشتند و عراق بدون مجوز آمریکا به منابع خود دسترسی نداشت.

«فؤاد حسین» ضمن اشاره به گفتگو‌های خود با «نیچروان بارزانی» نخست وزیر اقلیم کردستان، افزود: دولت اقلیم کردستان نیز مایل نیست تا روابطش با ایران آسیب ببیند و ابراز امیدواری کرد تا موافقت‌نامه امنیتی بین ایران و عراق هر چه زودتر به سرانجام برسد و شاهد نتایج عملی آن در ارتقای روابط میان دو کشور باشیم.