ایرلند: اتحادیه اروپا دست برتر را در مذاکره با انگلیس دارد
تهران - ایرنا - لئو واردکار (Leo Varadkar) نخستوزیر ایرلند روز دوشنبه گفت، اتحادیه اروپا دست برتر را در هرگونه مذاکرات تجاری آتی با انگلیس خواهد داشت.
این مقام ایرلندی درمصاحبه با شبکه خبری بی بی سی انگلیس گفت دو طرف را به تیم فوتبال تشبیه کرد و گفت اتحادیه اروپا با توجه به جمعیت و بازار بزرگتر خود «تیمی نیرومند» دارد.
واردکار گفت معتقد است که بریتانیا قضاوت غلطی در مرحله نخست خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) داشته است.
نخست وزیر ایرلند در مصاحبه ای که چند روز قبل از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا مطرح شده است درباره هرگونه تلاش انگلیس برای یک توافق تدریجی با اتحادیه اروپا هشدار داد.
براساس طرح دولت بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس که در پارلمان این کشور به تصویب رسید، انگلیس 31 ژانویه (11 بهمن) از اتحادیه اروپا خارج می شود و این تاریخ قابل تمدید نیست.
وی گفت، اتحادیه اروپا 27 عضو دارد اما انگلیس تنها یک کشور است. ما جمعیت و بازار 450 میلیون نفری داریم. اما جمعیت انگلیس حدود 60 میلیون نفر است اگر این دو تیم در زمین فوتبال در مقابل هم قرار بگیرند به نظر شما کدامیک قوی تر خواهد بود؟
استفن بارکلی وزیر برگزیت گفت، دولت انگلیس به دنبال توافق تجاری «تعرفه و سهمینه بندی صفر» تا پایان امسال سال جاری میلادی است اما واردکار این جدول زمانی را زیر سوال برد و با دیدگاه جانسون که گفته بود فرصت کافی برای امضای توافق وجود دارد، مخالفت کرد.
اختلافات مرزی
نخست وزیر ایرلند همچنین گفت انگلیس درک نادرستی درباره مرحله اول برگزیت داشته و می گوید بسیاری در دفتر نخست وزیر انگلیس و بریتانیا مساله ایرلند را درک نمی کند.
آینده مرز ایرلند بعد از برگزیت یکی از محورهای مهم فاز اول مذاکرات برگزیت بود.
موضوع بک استاپ (پشتوانه مرزی ایرلند) موضوع کلیدی در این اختلافات بود که جلوگیری از موانع مرزی بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند را بعد از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هدف قرار می دهد.
جانسون با مذاکره دوباره درباره این طرح که در دولت ترزا می نخست وزیر سلف او درباره آن مذاکره شده بود، بک استاپ را به یک ترتیبات جدید گمرکی جایگزین کرد که به بریتانیا اجازه می دهد توافقات تجاری خود را با کشورهای مختلفی داشته باشد.
با تایید و امضای ملکه طرح خروج از اتحادیه اروپا پس از ماه ها کشمکش بین احزاب سیاسی انگلیس روز پنجشنبه 23 ژانویه 2020 به قانون تبدیل شد.
بر اساس این قانون، انگلیس روز 31 ژانویه از اتحادیه اروپا خارج شده و این تاریخ قابل تمدید نمی باشد.
از فردای خروج، یعنی از اول فوریه (12 بهمن)، دوره گذار شروع می شود.
در این دوره که تا 21 دسامبر 2020 می تواند ادامه پیدا کند، انگلیس همچنان عضو بازار مشترک اتحادیه اروپا باقی خواهد ماند.
قرار این است که در این فاصله معاهده های تجاری جدید با اتحادیه اروپا امضا شود.
از سوی دیگر این قانون هرگونه طول دادن دوره گذار، فراتر از پایان سال 2020 را ممنوع می کند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*