این خیابان در تهران به نام شهید امیر عبداللهیان شد
اکوایران: خیابان کوشک مصری امروز به نام شهید امیر عبداللهیان تغییر نام داد. در شورای سوم و چهارم نیز پیشنهاد تغییر نام این خیابان داده شده بود اما اعضای شورای شهر وقت با آن مخالفت کردند.
به گزارش خبرآنلاین؛ درجلسه امروز شورای شهر تهران در کنار نام گذاری دو معبر به نام «شهید ابراهیم رئیسی» (بزرگراه بعثت در مناطق 15 و 16، حدفاصل میدان بهمن تا میدان بسیج با طولی حدود 7.5 کیلومتر و خیابان پاستور شرقی، حدفاصل خیابان کارگر جنوبی و خیابان ولیعصر، واقع در منطقه 11)، خیابان کوشک واقع در منطقه 12 حدفاصل خیابان سی تیر تا خیابان فردوسی نیز به نام «شهید امیر عبداللهیان» نامگذاری شد.
ایلنا در خبری نوشت: این درحالی است که در سالهای 91 و 95 دو بار برای تغییر نام خیابان کوشک مصری تلاش شده بود. در شورای سوم موضوع تغییر نام خیابان عبدالحمید کوشک مصری مورد بررسی قرار گرفت و معصومه آباد دبیر وقت کمیته نامگذاری شورا گفت: با توجه به اینکه در خصوص پیشینه این مجاهد مصری اختلاف نظرهایی وجود داشت. بنابراین از وزارت امور خارجه استعلام گرفته شد که وزرات خانه نیز اعلام کرد سابقهای از این مجاهد در دست ندارد.
احمد مسجد جامعی عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا نیز در واکنش به اظهار نظر وزارت امور خارجه در خصوص سابقه کوشک مصری توضیح داد: این مجاهد فلسطینی بسیار معروف است و چنین اظهار نظری نشان از بی اطلاعی وزارت امور خارجه ما دارد.
بر اساس نظر کمیته نامگذاری قرار بود این خیابان به خلیج فارس تغییر نام دهد که حبیب کاشانی در اعتراض گفت: ما به تازگی خیابانی را به نام خلیج فارس نامگذاری کردهایم و نمیتوانیم 40 خیابان به این نام داشته باشیم.
در شورای چهارم نیز غلامرضا انصاری درخواست تغییرنام خیابان کوشک مصری به نام دکتر مصدق را مطرح کرد. او در روزهای نزدیک به 29 اسفند ماه در صحن شورای شهر گفته بود 29 اسفندماه یادآور حماسه تاریخی مردم ایران بر علیه استعمار پیر انگلیس است. یاد محمد مصدق در تاریخ ایران جاویدان است و باید در شهر تهران نیز خیابانی به نام ایشان نامگذاری شود. در شرایطی که در آستانه اتفاق تاریخی ملی شدن صنعت نفت هستیم، لازم است خیابان یا میدانی به نام محمد مصدق نامگذاری شود. پیشنهاد من این است که خیابان "کوشک مصری" که در مجموعه وزارت خارجه قرار دارد به نام دکتر مصدق نامگذاری شود.
این پیشنهاد اما مورد موافقت اعضای شورای شهر قرار نگرفت.
رسانههای ایران درخصوص این مبارز مصری نوشتهاند که عبدالحمید کوشک مفسر، خطیب و عالم مصری مشهور به «یکهتاز منابر» یکی از مشهورترین خطیبان جهان عرب و اسلام، عمری را به وعظ و خطابه برای مردم و همچنین تفسیر قرآن به زبانی ساده پرداخت. مهمترین اثر قرآنی وی را باید مجموعه 10 جلدی «در گسترده تفسیر» دانست که به دلیل زبان ساده و همهفهم آن مورد استقبال گسترده در کشورهای عربی و جهان اسلام قرار گرفته است.
او در سال 1965 میلادی به دلیل انتقاد از سیاستهای اجتماع جمال عبدالناصر بازداشت و به مدت دو سال و نیم در زندان به سر برد و با وجود نابینایی مورد شکنجههای شدیدی قرار گرفت با این حال پس از آزادی از ادامه فعالیت در مسجد عین الحیات منع نشد، از سال 1972 رفتهرفته مجالس خطابه او با استقبال گستردهای مواجه شد و انبوهی از نمازگزاران در نماز جماعت او حاضر میشدند. از سال 1976 بهویژه پس از انعقاد معاهده کمپ دیوید و سازش با اسرائیل به شدت از سادات و حکومت او انتقاد و حکومت را به خیانت ضد اسلام متهم کرد.
عبدالحمید کشک در سال 1981، پس از سخنرانی تند سادات در 5 سپتامبر سال 1981 در پارلمان مصر و حمله او به منتقدان خود بهویژه به روحانیان منتقد خود به زندان افتاد و در سال 1982 آزاد شد اما دیگر اجازه وعظ و خطابه در مسجد یا تدریس را نیافت و در این دوره با شکنجههایی شدید مواجه شد که با وجود سن زیاد و نابینایی تا سالها آثار آن با او همراه بود.
233217
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1912839