این موقع از روز کلسیم بخورید
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که کاهش دریافت کلسیم در وعده شام و در عوض افزایش آن در وعده صبحانه میتواند منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شود. به گزارش عرشه آنلاین؛ این مطالعه که در نشریه «بی ام سی پابلیک هلت» منتشر شد، دریافت کلسیم در رژیم غذایی بیش از 36 هزار بزرگسال آمریکایی را با استخراج از نظرسنجیهای ملی سلامت و تغذیه آمریکا بین سالهای 2003 تا 2018 مورد بررسی...
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که کاهش دریافت کلسیم در وعده شام و در عوض افزایش آن در وعده صبحانه میتواند منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شود.
به گزارش عرشه آنلاین؛ این مطالعه که در نشریه «بی ام سی پابلیک هلت» منتشر شد، دریافت کلسیم در رژیم غذایی بیش از 36 هزار بزرگسال آمریکایی را با استخراج از نظرسنجیهای ملی سلامت و تغذیه آمریکا بین سالهای 2003 تا 2018 مورد بررسی قرار داد.
شرکت کنندگان در این مطالعه 17.456 مرد، 18.708 زن و 4.040 بیمارمبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی بودند. کلسیم دریافتی آنها از وعدههای غذایی صبح و عصر به پنج ربع مختلف تقسیم شد.
افراد زیر 20 سال، زنان باردار، افرادی که از مکملهای کلسیم استفاده میکردند، افرادی که بیش از 4.500 کیلوکالری در روز مصرف میکردند و افرادی که اطلاعات ناقصی داشتند، از مطالعه حذف شدند.
در نهایت، محققان دریافتند، پخش کلسیم در دو وعده غذایی بهترین راه برای کاهش خطر بیماریهای قلبی و عروقی است. اما جایگزین کردن 5 درصد کلسیم دریافتی از شام با وعده صبحانه، این خطر را به طور کلی 6 درصد کاهش میدهد.
با این حال، نویسندگان این تحقیق به این مساله کردهاند که عوامل دیگری نیز وجود دارند که مشاهده نشده یا ناشناخته هستند که میتوانند بر نتایج نهایی این تحقیق تأثیر بگذارند، و گروههای دیگر نژادها و کشورها باید برای هر گونه اختلاف یا شباهت بررسی شوند.
بیماریهای قلب و عروق مهمترین عامل مرگ و میر ایرانیان است، امراضی که بر اساس آمارهای وزارت بهداشت و ثبت احوال، سالانه دست کم جان حدود 140 هزار نفر را میگیرد و هزاران نفر را بستری، ناتوان و از کار افتاده میکند. بیماری قلبی وعروقی همچنین به عنوان شایع ترین علت مرگ در سراسر جهان شناخته شده است، به طوری که حداقل 17.9 میلیون نفر در سال 2019 بر اثر آن جان خود را از دست دادهاند.
ارتباط کلسیم و بیماری قلبی وعروقی احتمالا به ریتم شبانه روزی مربوط میشود که میتواند بر نحوه جذب مواد مغذی در بدن نیز تأثیر بگذارد.
همانطور که نویسندگان مطالعه فعلی در مقاله خود اشاره کردند، اخیرا برخی از مطالعات نشان دادهاند که سیستم ساعت شبانه روزی میتواند با میزان جذب مواد مغذی ارتباط داشته باشد و بر عملکرد بدن تأثیر بگذارد. در پستانداران، نوسانات شبانه روزی در فیزیولوژی و رفتار توسط یک ساعت اصلی واقع در هسته سوپراکیاسماتیک هیپوتالاموس کنترل میشود. برخی از محققان همچنین معتقدند که ریتمهای ساعات داخلی بدن میتوانند جذب کلسیم و متابولیسم را تنظیم کنند.
ملانی مورفی ریشتر، متخصص تغذیه و مدیر ارتباطات شرکت تغذیه پرولون، که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت که ریتمهای شبانه روزی تفاوت زیادی در جذب مواد مغذی ایجاد میکند. تحقیقات نشان میدهد که جذب کلسیم ممکن است در طول روز کمی بیشتر باشد، زیرا هورمونهای خاصی که برای متابولیسم کلسیم مورد نیاز هستند، مانند هورمون پاراتیروئید، در طول ساعات روز نیز بیشتر میشوند.
ریشتر اضافه کرد که استفاده بیش از حد از مکملهای کلسیم به طور کلی نیز میتواند مشکل ساز باشد. مصرف بیش از حد کلسیم می تواند منجر به وضعیتی به نام هیپرکلسمی شود.
منبع: همشهری هم اکنون دیگران می خوانند-
قیمت گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون / قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای محبوب بازار
-
بازار مشهد کوتاه آمد؛ پایان اعتصاب طلافروشیهای مشهد پس از 22 روز
-
فال قهوه امروز پنجشنبه 10 خرداد 1403 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر
-
درگیری نمایندگان مجلس در اولین روزکاری + فیلم
-
فال شمع امروز پنجشنبه 10 خرداد 1403 | اینجا فال شمع روزانه ات را بخوان
-
داستان فصل جدید «زخم کاری» لو رفت + زمان پخش
-
هشدار درباره بازگشت مانسون خطرناک در تابستان جهنمی