چهارشنبه 17 بهمن 1403

این کشور زرنگ ترین مشتری طلای سرخ ایران است

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
این کشور زرنگ ترین مشتری طلای سرخ ایران است

جزئیات صادرات زعفران در سال گذشته اعلام شد.

جزئیات صادرات زعفران در سال گذشته اعلام شد.

در سال گذشته بیش از 239 تن زعفران ایران به کشورهای مختلف صادر شده است که در این میان امارات بزرگترین مشتری و ترکیه زرنگ ترین مشتری این کالای صادراتی ایرانی است چرا که کمترین بها را بابت آن پرداخت کرده است.

به گزارش عرشه آنلاین، بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده گمرک در 12 ماهه سال گذشته 239 تن و 991 کیلوگرم زعفران به 59 کشور مختلف صادر شده است که ارزشی بالغ بر 7146 میلیارد تومان معادل 424 میلیون و 508 هزار دلار داشته است.

اتریش، اردن، آرژانتین، اسپانیا، استرالیا، آفریقای جنوبی، افغانستان، آلمان، امارات متحده عربی، اندونزی، انگلستان، ایالات متحده آمریکا، ایرلند، ایتالیا، بحرین، بلژیک، پاکستان، پرتغال، تایلند، تایوان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، جمهوری چک، چین، دانمارک، زامبیا، ژاپن، سریلانکا، سنگاپور، سوئیس، سوئد، صربستان و مونته نگرو، عراق، عمان، فدراسیون روسیه، فرانسه، فیلیپین، قزاقستان، قطر، کامبوج، کانادا، کره جنوبی، کرواسی، کنیا، کویت، گرجستان، لبنان، مالزی، مجارستان، مصر، موریس، نروژ، نیجریه، نیوزلند، هلند، هند، هنگ کنگ، ویتنام و یونان 59 مشتری طلای سرخ ایرانی در 12 ماهه سال گذشته هستند.

امارات بزرگترین مشتری زعفران ایران

در میان این خریداران امارات متحده عربی با 73 تن و 249 کیلوگرم زعفران در بسته بندی های مختلف کمتر از 10 گرم، 10 تا 30 گرم، بیشتر از 30 گرم و پودر زعفران بزرگترین مشتری طلای سرخ در بازار جهانی به شمار می رود که مبلغی معادل 2434 میلیارد تومان برابر با بیش از 83 میلیون دلار بابت آن پرداخت کرده است.

پس از امارات کشورهای چین با خرید 49 تن و 918 کیلوگرم به ارزشی بالغ بر 1824 میلیارد تومان معادل 59 میلیون دلار، اسپانیا با خرید 45 تن و 774 کیلوگرم به ارزشی بالغ بر هزار و 403 میلیارد تومان معادل 49 میلیون دلار و ترکیه با خرید 24 تومان و 53 کیلوگرم و ارزشی بالغ بر 16 میلیارد تومان معادل 570 هزار دلار در رتبه‌های بعدی صف خرید زعفران ایرانی قرار می گیرند.

ترکیه زرنگ ترین مشتری طلای سرخ

نکته جالب توجه این که ترکیه با خرید 24 تن زعفران در 12 ماهه سال گذشته چهارمین مشتری این کالای صادراتی ایرانی به شمار می‌رود اما می توان گفت کمترین مبلغ را بابت آن پرداخت کرده است که جای توجه دارد. چرا که برای خرید این 24 تن زعفران مبلغی حدود 570 هزار دلار پول پرداخت کرده است که بهای بسیار اندکی محسوب می شود و تقریباً 10 برابر کمتر از دیگر مشتریان زعفران ایرانی است.

در میان مشتریان زعفران ایرانی آمریکا هم دیده می‌شود که در اردیبهشت ماه سال گذشته یک کیلوگرم زعفران را به ارزش حدود 1500 دلار معادل 40 میلیون تومان خریداری کرده است است یعنی اگر این قیمت را هم در نظر بگیریم ترکیه برای خرید 24 تن محصول خود باید حداقل 36 میلیون دلار پرداخت می‌کرد. / ایسنا

هم اکنون دیگران می خوانند 1 اردیبهشت 1402 - 17:37

بیشتر بخوانید

این کشور زرنگ ترین مشتری طلای سرخ ایران است 2