این کشور نفت خیز، پیشتاز فروش خودروهای برقی شد / آینده را در نروژ جستجو کنید!
براساس گزارشی از نیویورکتایمز سال گذشته، 80 درصد از فروش خودروهای جدید در نروژ برقی بوده است؛ این تحول، باعث شده نروژ به عنوان پیشروی حرکت به سمت استفاده از خودروهای برقی شناخته شود
به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:
در شرایطی نروژ از صادرات سوختهای فسیلی در سال گذشته 180میلیارد دلار درآمد داشته که 80درصد از فروش خودروهای جدید در این کشور متعلق به محصولات برقی است.
این امر باعث شده است نروژ بهعنوان پیشرو در مسیر استفاده از خودروهای برقی شناخته شود. این کشور نفتی قرار است تا 2025 به فروش خودروهای درون سوز پایان دهد. برخی معتقدند که در نروژ، آینده فرا رسیده است.
براساس گزارشی از نیویورکتایمز سال گذشته، 80 درصد از فروش خودروهای جدید در نروژ برقی بوده است؛ این تحول، باعث شده نروژ به عنوان پیشروی حرکت به سمت استفاده از خودروهای برقی شناخته شود؛ همچنین این کشور به معنای واقعی در مسیر انقلاب خودروهای برقی به منظور بهبود وضعیت محیط زیست، کارگران و به طور کلی زندگی حرکت کرده است. نروژ قرار است تا 2025 به فروش خودروها با موتورهای درون سوز پایان دهد.
تجربه نروژ نشان میدهد وسایل نقلیه برقی مزایایی به همراه دارند. البته مشکلاتی هم در این تحول وجود دارد؛ عواملی مانند شارژرهای غیرقابلاعتماد و صفهای انتظار طولانی در زمانی که تقاضا بالاست، از جمله این مشکلات هستند. فروشندگان خودرو و خردهفروشان مجبور به تطبیق خود با این مشکلات شدهاند. این تحول، صنعت خودرو را تغییر داده و تسلا را به پرفروشترین برند تبدیل کرده است. خودروسازان معتبری مانند رنو و فیات اما به حاشیه رانده شدهاند.
با استفاده روزافزون از خودروهای برقی، هوای اسلو به میزان قابلتوجهی پاکیزه شده است. این شهر آرام است و آلودگی صوتی کمتری دارد؛ چراکه براساس طرح برقیسازی خودروها، خودروهای بنزینی و دیزلی پرسروصداتر از رده خارج شدهاند. انتشار گازهای گلخانهای اسلو از سال 2009 تاکنون 30درصد کاهش یافته است. این درحالی است که بیکاری گسترده هم در میان کارکنان پمپبنزینها وجود ندارد و شبکه برقرسانی هم فرو نریخته است. نروژ در دهه 1990 شروع به تبلیغ وسایل نقلیه برقی کرد تا از تینک، یک استارتآپ خودروی برقی بومی که فورد موتور برای چند سال مالکیت آن را بر عهده داشت، حمایت کند. خودروهای برقی از مالیات بر ارزشافزوده و مالیات واردات و عوارض بزرگراه معاف شدهاند.
دولت همچنین برای ساخت ایستگاههای شارژ خودروهای برقی، یارانه پرداخت میکند؛ آن هم در کشوری که تقریبا به بزرگی کالیفرنیاست و جمعیتی 5/ 5میلیون نفری دارد. اجرای این سیاستها، نروژ را بیش از یک دهه از ایالات متحده جلو میاندازد.
همچنین بخوانید