بازار تاریخی دهدشت احیاء می شود + تصاویر
مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از اختصاص 2میلیارد تومان برای مرمت بازارچه تاریخی دهدشت خبر داد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس گردشگری و صنعت توریسم از مهمترین منابع درآمدی در دنیا محسوب شده که همین امر را می تواند به عنوان یکی از عوامل مهم در توسعه هر کشور، استان، شهر و روستایی دانست.
با شیوع کرونا در جهان یکی از بزرگ ترین قربانیان بحران این بیماری را می توان در صنعت گردشگری مشاهده کرد و به گفته کارشناسان در درونا پس از کرونا این صنعت رونق خواهد گرفت و مرذم خسته از این بیماری بیشتر به سمت گردشگری و دیدن اثار گذشتگان روی خواهند آورد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن طبیعتی بکر، بی نظیر و خدادادی و نیز وجود اثار به جای مانده از گذشته و وجود چهار اقلیم آب و هوایی موجب شده است که تمام فصول سال پذیرای گردشگرانی از تمام نقاط داخل و حتی خارج از کشور باشد.
شهرستان کهگیلویه با توجه به اقیلم گرم و معتدل از مواهبی خدادادی و همچنن اثار باستانی به جای مانده از دوره صفویه برخوردار بوده و می توان از این صنعت در جذب توریسم که اکنون یکی از مهمترین منابع درآمدی در دنیا محسوب می شود استفاده کرده که موجب توسعه منطقه شود.
رونق صنعت گردشگری و جذب توریست را می توان یکی از راهکارهای تحقق اهداف تولید و اشتغال دانست.
تنها راه نجات کهگیلویه از بیکاری و عدم توسعه یافتگی نگاه ویژه به بخش گردشگری با احیای بناهای تاریخی از جمله بلادشاپور در قلب شهر دهدشت است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه وبویراحمد در خصوص پیشرفته فیزیکی احیای بازارچه بافت تاریخی بلاد شاپور گفت: در فاز اول 12 حجره از بازار تاریخی بلاد شاپور مرمت و ساماندهی است.
صفایی افزود: با احیای این اثر تاریخی در بحث رونق صنایع دستی و حوزه گردشگری کمک زیادی به این شهرستان خواهد شد.
وی تصریح کرد: در فاز دوم نیز 30 حجره آماده و تاکنون شاهد روند خوبی در این بخش هستیم.
صفایی ادامه داد: سنگفرش محوطه این بافت تاریخی تا جاده سلامت برای رفت آمد شهروندان انجام خواهد شد.
وی عنوان کرد: این بازار تاریخی بعد از مرمت با هدف ایجاد اشتغالزایی و رونق صنعت گردشگری در شهرستان کهگیلویه به سرمایهگذار بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
این مسئول گفت: در حال حاضر 400 میلیون تومان اعتبار برای احیای این پروژه اختصاص یافته و نیز 2 میلیارد تومان دیگر جهت تعمیر و بازسازی این بازارچه هزینه در نظر گرفته شده است.
رئیس پایگاه پژوهشی شهر تاریخی دهدشت با اشاره به اینکه بازار بلاد شاپور در دوره صفویان بنا شده است، گفت: این بازار از جلوی حمام کهیار و کاروانسرا شروع و تا ارگ تاریخی ادامه دارد.اسفندیار اباب افزود: بازار تاریخی دهدشت به طول تقریبی یک کیلومتر با بیش از 900 حجره داشته که همه آنها سر پوشیده بودند.
وی تصریح کرد: این بافت شامل یک راستا بازار و چند تا چهار سوق بوده که محل داد و ستد، خرید و فروش مردم این منطقه و انتقال کالا از بنادر به این شهر و در نهایت به پایتخت صفویان، شهر اصفهان بوده است.
اباب ادامه داد: در این بازار انواع کالا، منسوجات، ادویه جات و کالاهای خشک از بنادر منتقل و جهت استفاده همه مردم ایران و نقاط کشور انتقال داده میشد.
رخ افروز مجری این طرح گفت: 14 نفر در قالب پنج تیم به فعالیت و احیای بافت مشغول هستند.
وی بیان کرد: تلاش می کنیم در سریعترین و مدت زمان کوتاهی کار احیا به پایان رسیده و شهروندان از این بافت تاریخی جهت رونق گردشگری استفاده کنند.
تصاویر تکمیلی:
انتهای پیام /