بازخوانی برکات سفر تاریخی رهبری به کردستان / «22 گولان» در تاریخ کردستان جاودانه شد
22 اردیبهشت که در تقویم کُردی «22 گولان» است، سفر تاریخی رهبر معظم انقلاب در سال 88 به کردستان را در اذهان تداعی میکند. اکنون نیز برکات این سفر در این استان مرزی جاری و ساری است.
به گزارش مشرق، روز 22 اردیبهشت که در تقویم کردی «22 گولان» است، ناخودگاه سفر تاریخی رهبر معظم انقلاب به کردستان در چنین روزی در سال 88 را در اذهان تداعی میکند، چرا که این سفر، نگاههای منفی و امنیتی به کردستان را به فرهنگی تغییر داد، بسیاری از شاخصهای توسعه ارتقا یافت و اکنون نیز برکات این سفر در این استان مرزی جاری و ساری است.
رهبر معظم انقلاب در اولین روز سفر هشت روزهشان به کردستان، در میدان آزادی سنندج و در جمع هزاران نفر از مردم این شهر خاطرنشان کردند، من کردستان را از نزدیک دیدهام و در روزهای محنت و سختی، عظمت ایستادگی این مردم را با چشم مشاهده کردهام. آنچه من از کردستان میگویم، بسیاری مربوط به دانستهها و اطلاعات شخصی خود من است که آن را از نزدیک مشاهده کردهام. البته آوازهی مقاومت مردم استان شما در دورانهای مختلف: چه در آغاز انقلاب، چه در دوران جنگ تحمیلی به گوش همهی ملت ایران رسیده است.
ایشان در این سخنرانی نشان افتخار فرهنگی به کردستان دادند و فرمودند؛ کردستان سرزمین فداکاریهای بزرگ است؛ سرزمین هنر و فرهنگ است؛ سرزمین صفا و وفاداری است؛ سرزمین مردمِ وفاداری است که در حساسترین سالهای عمر این نظام و این کشور با مردانگی خود و با رشادت خود، توطئههای بزرگی را خنثی کردند. سرزمین مردم با رشادت و با رشد عقلی و آگاهی است که توطئهی دشمن را در لحظات حساس تشخیص دادند و با فداکاری خود فتنهی بزرگی را خاموش کردند، پیش از آنکه آن فتنه بتواند به هدفهای شوم خود برسد. این از یاد ملت ایران نخواهد رفت. کردستان در تاریخ انقلاب اسلامی، نشان افتخاری را با خود حمل میکند که در کمتر استانی نظیر آن را میشود دید.
ایشان همچنین عنوان کردند: استان کردستان یک استان فرهنگی است. شما به طبیعت سرسبز و زیبای این استان نگاه کنید، به روحیهی مهربان و باصفای مردم این استان نگاه کنید، به تاریخ این استان - که علما و شعرا و اهل فرهنگ و اهل هنر در همین تاریخ نزدیکِ این استان فراوانند - نگاه کنید؛ همهی اینها نشان میدهد که این استان، یک استان فرهنگی است.
رهبر معظم انقلاب در بخش دیگری از سخنانش به نگاه جمهوری اسلامی ایران به کردستان اشارعه و بیان کردند: ما به منطقهی کُردی - استان کردستان - و مناطق اقوام دیگر، با نگاه اسلامی نگاه میکنیم؛ نگاه اسلامی، برادری و اتحاد و همدلی و صمیمیت است؛ هر کسی که با این نگاه مخالفت کند و شیوهی دیگری را انتخاب بکند، برخلاف سیاست نظام اسلامی رفتار کرده است.
همه این حقیقت را دریافتهاند که نظام اسلامی، مردم این استان را مردم خود و وفاداران به انقلاب و سربازان انقلاب میداند. لذا در همان دورانی که در اینجا و جاهای دیگر، یک عده ایادی بیگانه به نام مردم کُرد حرفهایی میزدند - که مردم کُرد روحشان از آن حرفها خبر نداشت، آن روزی که در این استان و استانهای همجوار، دستهای شیطنتآمیز دشمنان به فکر فتنه و برادرکشی بودند، خود مردم این استان در صفوف مقدم قرار گرفتند؛ یاد مجموعهی رشید و پرافتخار پیشمرگان کُرد مسلمان هرگز از خاطرهی آن کسانی که مجاهدات آنها را دیدند، نخواهد رفت.
نگاههای منفی و امنیتی به کردستان تغییر کرد
شاید مهمترین و تاثیرگذارترین اتفاقات سفر مقام معظم رهبری به کردستان، پیادهروی بدون تشریفات معظمله در صبح روز جمعه 25 اردیبهشت ماه در دامنه کوه آبیدر سنندج بود تا به جهانیان ثابت کنند که کردستان با گذشته آن متفاوت است و از امنیت پایدار برخوردار است.
تغییر دیدگاهها و ذهنیتهای منفی و امنیتی نسبت به کردستان، پخش اذان اهل سنت از شبکه استانی رسانه ملی، افزایش قابل توجه مسافران و گردشگران ورودی به کردستان بعد از این سفر و هزاران مورد دیگر از برکات و دستاوردی سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان است که هنوز هم برکات آن در این استان استمرار دارد.
استاندار کردستان هم به مناسبت 22 گولان سالروز سفر تاریخی رهبر معظم انقلاب اسلامی به کردستان، در توئیتی نوشت؛ سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان در سال 88 برکات توسعهای فراوانی داشت اما نتایج معنوی این سفر، تاریخی و بیمثال بود و بسیاری از انگارههای نادرست در مورد کردستان را اصلاح کرد که از آن جمله میتوان به تغییر نگاه به این دیار پرظرفیت از امنیتی به فرهنگی اشاره کرد.
برکات سفر رهبری به کردستان همچنان جاری است
در جریان سفر مقام معظم رهبری به کردستان، 129 مصوبه با بیش از یک هزار و 200 طرح تصویب شد، در این سفر؛ طرحهایی اساسی و بنیادین و زیربنایی برای توسعه استان مانند راه اصلی سنندج - مریوان، تزریق اعتبار به ساخت بیمارستان 600 تختخوابی کوثر سنندج و احداث راههای شهری و روستایی مصوب شد که امروز مردم کردستان از مزایای آنها بهرهمند هستند.
همچنین در این سفر بیش از یک هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه و آبادانی استان اختصاص یافت که بیش از هفت برابر اعتبارات عمرانی همان سال کردستان بود.
بهرهمندی 400 روستای استان از گاز طبیعی، احداث چهار سالن ورزشی 1200 نفره، کانون زبان سنندج، دانشکده علوم قرآنی سنندج، دارالقرآن بینالمللی سنندج و احداث هتل پارسیان با مشارکت بنیاد مستضعفان و بخش خصوصی، طرحهای آبرسانی، احداث سدها، احداث 9 مرکز بهداشتی درمانی شهری و 11 مرکز بهداشتی درمانی روستایی، اجرای طرح هادی در بیش از 100 روستا بخشی از دستاوردهای سفر رهبر معظم انقلاب به استان کردستان است که جدای از تحقق این مصوبات در زمانهای مختلف، اکنون نیز برکات این سفر در این استان جاری و ساری است.
ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج دیروز در خطبههای نماز جمعه این شهر با گرامیداشت سالگرد سفر رهبری به کردستان، گفت: سفر مقام معظم رهبری به کردستان در اردیبهشت 88 سرشار از برکات بود که این برکات همچنان ادامه دارد.
وی تصریح کرد: مصوبات مختلف سفر رهبری به کردستان در حوزههای مختلف این استان را متحول کرد که باید این موارد تبیین و تشریح شود.
منبع: فارس