پنج‌شنبه 8 آذر 1403

بازگشایی فروشگاه‌ها در آلمان و نگرانی مرکل از شیوع مجدد کرونا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بازگشایی فروشگاه‌ها در آلمان و نگرانی مرکل از شیوع مجدد کرونا

تهران - ایرنا - فروشگاه‌های آلمان با گذشت یک ماه از قرنطینه امروز دوشنبه مجددا آغاز به کار کردند، با این وجود آنگلا مرکل صدراعظم این کشور از افزایش شیوع دوباره بیماری کووید 19 ابراز نگرانی کرده‌است.

به گزارش رویترز، براساس توافق با رهبران 16 ایالت آلمان، فروشگاه‌های بالای 800 متر مربع و همچنین فروشندگان خودرو، دوچرخه و کتابفروشی‌ها اجازه فعالیت مجدد را در این هفته کسب کردند. مدارس قرار است در دو هفته آینده بازشوند.

آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا، در سال‌های اخیر بیشتر به تقاضای داخلی متکی و قدرت موتور صادراتی آن تضعیف شده است.

مایک فریزیر یک شهروند آلمانی بدون استفاده از ماسک بهداشتی با حضور در فروشگاه اصلی فرانکفورت می‌گوید: ما دوباره به زندگی احتیاج داریم، زیرا در تمام دوران قرنطینه شهر مانند شهر ارواح شده بود.

به گفته فریزیر، ما در تمام این مدت به‌اندازه کافی پول پس‌انداز کرده‌ایم و هم اکنون زمان خرج کردن آن فرا رسیده است.

دولت‌های فدرال و ایالتی آلمان ضمن هشدار توصیه کرده‌اند که شهروندان این کشور هنگام خرید و استفاده از حمل و نقل عمومی از ماسک‌های بهداشتی استفاده کنند و برخی ایالت‌ها حتی این امر را اجباری کرده‌اند.

به جز آلمان در جمهوری چک که یکی از سخت‌ترین دوران قرنطینه را سپری کرده است، فروشگاه‌های کشاورزی، نمایشگاه‌های ماشین و سالن‌های آرایشی فعالیت خود را از سر گرفتند.

اتریش، همسایه جنوبی آلمان نیز اولین قدم در کاهش محدودیت‌های قرنطینه را برداشت و در هفته گذشته اجازه بازگشایی مراکز کشاورزی، فروشگاه‌های کوچک را صادر کرد و از اواسط ماه مه (اردیبهشت - خرداد) قصد دارد موزه‌ها و کتابخانه‌ها را بازگشایی کند.

در غرب آلمان، کشور لوگزامبورک نیز مجوز بازگشایی برخی از فروشگاه‌ها را صادر و اعلام کرده است که مدارس از چهارم ماه مه (15 اردیبهشت) دوباره شروع به کار می‌کنند.

براساس تصمیم دولت لوگزامبورک، در زمان بازگشایی مدارس کلاس‌ها به دو بخش تقسیم می‌شوند به این معنا که بخش‌ها یک هفته در مدرسه و یک هفته در خانه بسر می برند.

مرکل صدراعظم آلمان بعد از حضور مجدد مردم در پارک‌ها به مقامات حزب دموکرات مسیحی (CDU) گفت که خطر ابتلا (به ویروس کرونا) در آلمان همچنان زیاد است.

وی به خبرنگاران اظهار کرد: 14 روز طول می‌کشد تا ببینیم که آیا اقدمات کاهش محدودیت‌ها و در افزایش شیوع بیماری تاثیری دارد یا نه،

به گفته مرکل، ما باید هوشیار و منضبط باشیم. به دنبال شیوع همه گیری ویروس کرونا، بسیاری از دولت‌های اروپایی برای جلوگیری از گسترش این بیماری، تدابیر سخت‌گیرانه‌ای را در پیش گرفتند که در نتیجه، بسیاری از کسب‌وکارها و مشاغل با تعطیلی مواجه و بسیاری از مردم بیکار شده‌اند؛ به گونه‌ای که شرکت آمریکایی مشاوره مدیریت «مک‌کنزی» امروز (دوشنبه) هشدار داد، پیامدهای ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، حدود 60 میلیون شغل را در اتحادیه اروپا و انگلیس تهدید می‌کند.

مسئولان اقتصادی اتحادیه اروپا نیز برای سومین بار برآورد هزینه مبارزه با بحران کرونا در این قاره را افزایش داده و اکنون احتمال نیاز به 1. 5 تریلیون یورو کمک به کشورهای عضو را مطرح می‌کنند.

به همین سبب و با وجود این که آمار کلی مبتلایان در جهان تاکنون از 2 میلیون و 400 هزار نفر گذشته و شمار جان‌باختگان به افزون بر 165 هزار نفر رسیده است، شماری از کشورهای اروپایی با آغاز هفته، بازگشت تدریجی به وضعیت عادی را کلید زده‌اند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*