بانک جامع اطلاعات سالمندان شکل نگرفته است
به گزارش فارس، حمید صاحب با اشاره به اینکه برخی سازمان ها و دستگاه های متولی سالمندان خواهان تمدید زمان ارسال آثار به این جشنواره شده اند بیان داشت: با توجه به درخواست سازمان های متولی در حوزه سالمندی پایتخت و با هدف فراهم کردن حضور حداکثری سالمندان تهرانی در جشنواره گنجینه های شهر زمان ارسال آثار به جشنواره گنجینه های شهر تمدید شده است و این زمان بار دیگر تمدید نخواهد شد.
وی به برنامه ریزی انجام شده برای داوری آثار دریافتی اشاره کرد و افزود: برای نخستین بار با هدف استفاده از ظرفیت های محلی، آثاری که به جشنواره ارسال شده است از سوی هنرمندان محلی داوری و در نهایت بهترین آثار انتخاب و معرفی خواهند شد. مدیرکل سلامت شهرداری تهران با اشاره به اینکه روند ارسال آثار به جشنواره همچنان ادامه دارد بیان داشت: تاکنون 5 هزار اثر به دبیرخانه جشنواه ارسال شده است. انتظار می رود با تمدید زمان ارسال آثار شاهد افایش چشمگیر تعداد آثار ارسالی به جشنواره باشیم. ارزش های سالمندی در جامعه احیا شود وی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره در زمانی در حال انجام است که در آستانه ورود به بحران سالمندی هستیم و از این رو شهر باید برای حضور این گروه سنی در جامعه آماده شود، بیان داشت: نباید صرفا به شهر به شکل کالبدی نگریسته شود بلکه باید مسایل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و هنری مردم ساکن در شهر نیز به درستی شناسایی و نیازهای آنان در این بخش پاسخ داده شود تا شهری مناسب برای زندگی همه ساکنان داشته باشیم. صاحب با بیان اینکه برگزاری جشنواره گنجینه های شهر با هدف تحقق این خواسته ازسوی اداره کل سلامت شهرداری تهران در دستور کار قرار گرفته است، افزود: تکریم و قدردانی از سالمندان ومعرفی توانمندی ها، ظرفیت ها و هنر این قشر به دیگران یکی از راه های تکریم جایگاه سالمندی است که می تواند به ایجاد حال خوب در سالمند و در نتیجه پیشگیری از بروز بیماری دراین قشر منجر شود. وی ایجاد زیرساختی برای کشف توانمندی های سالمندان را از دیگر مزیت های اجرای این جشنواره برشمرد و گفت: باید توانایی های سالمندان به درستی شناسایی و از این توانمندی برای کمک به دیگر گروه های سالمندان استفاده کرد تا بتوان از برنامه هایی که برای این قشر طراحی و اجرا می شود نتایج بهتر و ملموس تری به دست آورد. مدیرکل سلامت شهرداری تهران با تاکید براینکه باید ارزش هایی مانند تکریم سالمند در جامعه بایدذ احیا و حفظ شود، خاطرنشان کرد: سیاست کلی ما اجتماع پذیرکردن سالمندان و جلوگیری از منزوی شدن آنان در جامعه است. اجرای طرح هایی مانند گنجینه های شهر از جمله اقداماتی است که در این راستا تدوین و در حال اجرا است. صاحب با تاکید بر اینکه سازمان های دولتی و غیر دولتی مرتبط با حوزه سالمندان نیز باید با هم افزایی به نگرش مشترکی با یکدیگر برای ایجاد حال خوب زندگی درسالمندان دست پیدا کنند، اظهار داشت: خدمات مورد نیاز سالمندان باید با مشارکت همه دستگاه های متولی در این حوزه و با همراهی شهرداری تامین شود. اداره کل سلامت شهرداری تهران این آمادگی را دارد که در این حوزه با متولیان حوزه سالمندی همراهی و هم افزایی لازم را داشته باشد. به گفته وی، اداره سلامت شهرداری برای ایجاد نشاط و شادابی میان سالمندان طرح دوشنبه های سالمندی و دورهمی هایی با عنوان «یاد ایام» را نیز در حال اجرا دارد که در آن سالمندان در قالب برنامه های ورزشی، فرهنگی، هنری به مدت 5 ساعت در بوستان ها در قالب دورهمی هایی اوقات خود را به شکل مفرح سپری می کنند اما، به دنبال استفاده ازهمه ظرفیت های موجود دستگاه ها برای غنی کردن فراغت سالمندان هستیم.
وی با اشاره به اینکه دستگاه هایی مانند سازمان بهزیستی، سازمان تامین اجتماعی، کانون های بازنشستگی ومجموعه های مرتبط با حوزه سالمندی هر یک به شکل جداگانه اطلاعاتی درباره تعداد سالمندان پایتخت در اختیار دارند که این اطلاعات با یکدیگر هم افزا نشده است بر ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی از وضعیت سالمندی تهران تاکید کرد و گفت: متاسفانه بانک جامعی از وضعیت سالمندان در پایتخت برای برنامه ریزی دقیق در این حوزه وجود ندارد و هر یک از دستگاه ها به شکل محدود اطلاعاتی در این زمینه در اختیار دارند. ضرورت دارد با ایجاد بانک مشترک از وضعیت سالمندان تهرانی به گونه ای تدبیر شود تا بتوان در برنامه ریزی های آینده در این حوزه تعداد بیشتری از سالمندان از برنامه های مرتبط با حوزه سالمندی بهره مند شوند. صاحب با بیان اینکه در آینده ای نه چندان دور متولیان حوزه سالمندی باید مطالبه گر این حوزه برای دریافت امکانات بیشتر برای پاسخ دادن به مطالبه سالمندان پرشمار باشند، تاکید کرد: رویکرد شهرداری تهران و شهردار پایتخت توجه به شهروند به عنوان رکن اساسی شهر است. این نگاه در گذشته وجود نداشت و شهروند در اولویت برنامه های مدیریت شهری قرار نداشت. از این رو، برای اصلاح رویه های گذشته محور فعالیت های شهرداری مبتنی بر تدوین هویت اجتماعی برای هر محله است تا بتواند فعالیت های کالبدی شهری را متناسب با این هویت طراحی و اجرا کند. وی با تاکید بر اینکه اداره سلامت شهرداری در تلاش است حال خوب زندگی را در شهر جریان دهد بر اهمیت جلوگیری از درگیری سالمندان با مشکلات و چالش های اجتماعی برای ارتقای سلامت روانی و اجتماعی آنان تاکید کرد و گفت: سالمندان باید کمترین درگیری را با مسایل اجتماعی در شهر داشته باشند. از این رو، تلاش می کنیم با ایجاد بسترهایی برای مشارکت فعالانه اجتماعی سالمندان زمینه را برای توانمند کردن آنان فراهم کنیم. جشنواره گنجینه های شهر در 9 محور فرهنگی و اجتماعی و در رشته های حفظ و قرائت قران کریم، عکاسی، نقاشی، کاریکاتور، صنایع دستی، موسیقی، ارایه های ادبی، طنز و حرکات ورزشی برگزار و علاقه مندان می توانند آثار خود را به شکل مکتوب یا فیزیکی به معاونت اجتماعی مناطق 22 گانه، سراهای محله، خانه های سلامت یا دبیرخانه جشنواره در شهرداری منطقه 8 ارسال کنند. از 39 برگزیده این جشنواره در مراسم اختتامیه قدردانی خواهد شد.
پایان پیام /