شنبه 29 اردیبهشت 1403

باید منتظر مخاطرات طبیعی در آینده باشیم

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
باید منتظر مخاطرات طبیعی در آینده باشیم

به گزارش خبرنگار گروه رفاه اجتماعی خبرگزاری فارس، تفاهم نامه همکاری سازمان مدیریت بحران کشور با معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه امروز با حضور محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و اصغر جهانگیری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به امضای طرفین رسید.

محمد حسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: پیشگیری از وقوع بحران‌ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به علت تغییرات در اقلیم جوی و دستکاری طبیعت شاهد مخاطرات بسیاری در آینده خواهیم بود، از این رو به خاطر حفظ جان مردم، اماکن و موسسات صنعتی و کشاورزی و... لازم است سازوکارهای پیشگیری را داشته باشیم تا بتوانیم قدم مثبتی در موضوعات اجتماعی زیست محیطی و کشاورزی برداریم.

وی افزود: اگر مسیر روخانه‌ها کوچک شده و یا دخالتی در مسیل رودخانه ها در شهرها صورت گرفته باید با دقت بیشتری بازنگری شود.

نامی ابراز کرد: یکی از موضوعات مهم در سکونتگاه‌ها، ایمنی در ساخت و سازها است به طوری که سازه‌ها باید بتوانند در برابر زلزله های 8 ریشتری مقاومت کنند.

وی یادآور شد: سند ملی بحران یکی از قواعدی است که در حوزه شهری و روستایی تاثیر خواهد شد. همچنین سند ملی کاهش خطر لازم است که پیگیری شود.

وی ادامه داد: توسعه فضای سبز برای پیشگیری از وقوع بحران ها اهمیت دارد همچنین حفظ خاک نیز باید به گونه ای موثر انجام شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: آبخیز داری به صورت پایلوت در چهارمحال و بختیاری انجام می‌شود.

اصغر جهانگیر معاون اجتماعی پیشگیری قوه قضاییه نیز در این نشست، اظهار کرد: بحث بحران یک بحث صفر و یک نیست بلکه ما در هر جامعه ای در مقاطع مختلف با درجاتی از بحران روبرو هستیم. امروز در حوزه های اقتصادی شاهد تورم، گرانی و سایر موضوعات هستیم که مشکلاتی را برای جامعه و دولت فراهم می کند و اگر برنامه‌ریزی درستی نباشد می تواند به معضل و در نهایت بحران تبدیل شود.

وی افزود: در موضوعات اجتماعی آسیب هایی وجود دارد که اگر به درستی رصد نشود و اقدامات پیشگیرانه انجام نشود، می‌تواند به بحران های اجتماعی منجر شود که از آن جمله می‌توان به بیکاری، گسترش حاشیه نشینی و... اشاره کرد.

وی تاکید کرد: در مقوله حاشیه نشینی علاوه بر اینکه مهاجرت های بی رویه را دامن زده و از نظر توسعه شهری و روستایی دچار اختلال کرده سهم بسیار بالایی در افزایش آسیب ها به دنبال داشته است.

وی خاطرنشان کرد: طبیعتاً اگر سیل و زلزله و.... در حاشیه‌ای رخ دهد می تواند خطرات سنگینی به دنبال داشته باشند و فاجعه آمیز باشد.

جهانگیر با اشاره به آسیب‌های پیش روی حوزه فرهنگی، ادامه داد: در حوزه فرهنگی خرده فرهنگ هایی را می بینیم که با هیچ کدام از فرهنگ های ایرانی و اسلامی سازگار نیست که بخشی از آن به خاطر فضای مجازی بوده و بخشی از آن به خاطر اهمال کاری بوده است.

وی یاد آور شد: در حوزه سیاسی بگویم از ابتدای انقلاب دشمنان به دنبال جداسازی مردم از انقلاب بوده اند به‌همین سبب یکی از روش‌های به کار برده برای دلسرد کردن مردم، نفوذ حوزه سیاسی است برای اینکه به مردم بگویند مردم نقشی در ایفای مملکت ندارند.

معاون اجتماعی پیشگیری قوه قضاییه خاطرنشان کرد: ما با دو بخش بحران های طبیعی و بحران های خودساخته روبرو هستیم که بخش دوم ناشی از سو مدیریت است؛ باید با همدیگر برای بحران های خودساخته تلاس کنیم.

وی ادامه داد: اگر مسیر یک رودی پوشیده شد و یا بنایی ایجاد شد که اثرات آن را در سیل های گذشته دیدیم یا اگر ساخت و ساز غیر مجازی دیده شده در نهایت در وقتل حادثه ضرر آن متوجه اشخاص می شود. ما باید تلاش کنیم با حسن نظارت بر اجرای دقیق قانون هن فعل ها را رصد کنیم و هم ترک فعل ها را در حوزه طهای دیگر انجام می شود را با رصد به نقوه و ک کمک به مدیریت بحران و وزارت کشور و دیگران دارند کنیم.

جهانگیر تاکید کرد: جا دارد از تلاش های وزارت کشور و مدیریت بحران با حضور به موقع به یاری مردم در سیلاب ها آمدند و سپاه و بسیج و.... با تلاس های شبانه روزی از آلام مردم کم کردند قدردانی می کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امروزه در جاهایی دیده می شود افراد برای تجاوز به منابع طبیعی اقدام به سوزاندن درختان و منابع طبیعی می کنند تا بتوانند به آن تجاوز کنند اینها باید رصد شوند.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید محمد حسن نامی رییس سازمان مدیریت بحران کشور مدیریت بحران این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است