باید ورود افراد خلاق به دانشگاه بیشتر شود
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان گفت: در بحث نوآوری و فناوری مسئله ما فقط تولید یک محصول نیست بلکه باید این واژه به ارائه خدمات و نوآوری در بازار نیز بسط پیدا کند.
دکتر محمدحسن مرادی چهارشنبه 19 آذرماه در نشست جایگاه پژوهش و فناوری در اقتصاد مقاومتی و جهش تولید که به مناسبت هفته پژوهش توسط دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: تعارضی بین پژوهشگران و بازاریان بر سر اهمیت ایده و محصول یا برندسازی و بازاریابی وجود دارد و هر کدام کار خود را مهمتر می دانند اما پژوهشگران و اساتید باید قبول کنند که حق با بازار است و تجاری سازی اهمیت بسیار بالایی دارد.
مرادی تصریح کرد: نوآوری، خلاقیت و جسارت می خواهد بنابراین ما به افرادی نیاز داریم که ریسک پذیر باشند و باید تحولی در دانشگاهها ایجاد کنیم که ورود افراد خلاق به دانشگاه بیشتر شود.
وی با بیان اینکه اقتصاد دنیا بیشتر بر پایه ارائه خدمات است و نه تولید محصول، مطرح کرد: وقتی درباره فناوری و نوآوری صحبت می کنیم مسئله پژوهش تمام شده و نوبت بازار و تجاری سازی است که 70 درصد راه نیز همین مسئله است.
عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا خاطرنشان کرد: پارک های علم و فناوری وظیفه تسهیلگری را در پروسه تبدیل علم و دانش به تولید محصول و ارائه خدمات دارند و رکن اساسی ایجاد اشتغال و سرمایه نیستند بلکه بین ارکان مختلف مثل دانشگاه و بنگاههای اقتصادی ارتباط برقرار می کنند.
وی با تأکید بر اینکه ارکان ما باید تقویت شود، گفت: با دانشگاه علمساز نمی شود بازار را به دست گرفت بلکه باید ارکان این کار تقویت شود؛ به عنوان مثال سوبسیدها باید برای شرکتهای دانش بنیان جهت دهی شود و به سراغ ارکان مالی، شرکتها و بازارها برویم.
مرادی با اشاره به اینکه برای اینکه بتوانیم خدمات و محصول خود را ارائه دهیم به بازار نیاز داریم و این بازار هم فقط با ارتباطات به دست می آید، ادامه داد: برای این امر لازم است از نیاز بازارهای هدف درک درستی داشته باشیم و بدانیم آنها به چه محصول یا خدمتی احتیاج دارند.
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان با یادآوری این نکته که نوآوری فقط تولید محصول نیست، اظهار کرد: ارائه نوآوری در ارائه خدمت و نوآوری در بازار هم یکی از ارکان مهم است که همه این موارد منجر به درآمد و جهش تولید خواهد شد.
انتهای پیام