با شهر خرمالوی ایران آشنا شوید
پاییز، فصل برداشت یکی از خوش خوراکترین و خاصترین و جذابترین میوهها یعنی خرمالو است.
سیبی، قصردشتی و ژاپنی ارقام خرمالوهایی هستند که از باغهای استان فارس برداشت و علاوه بر بازارهای استانهای ایران، به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشوند.
به گزارش رکنا، چیدن میوه از درخت، از نظر باغداران سختترین بخش باغداری است بهخصوص این کار برای باغدارانی که میوه خرمالو را برداشت میکنند بهمراتب دشوارتر است چراکه درخت خرمالو بسیار شکننده و بلند است و به قول باغداران، به شاخههایش هیچ اعتباری نیست.
قطب تولید خرمالو در ایران در استان فارس است و 29 درصد خرمالوی ایران در فارس برداشت میشود. برداشت این میوه در ایران که از اواسط مهر آغاز شده است، تا بهمن ماه ادامه دارد.
سیبی، قصردشتی و ژاپنی ارقام خرمالوهایی هستند که از باغهای استان فارس برداشت و علاوه بر بازارهای استانهای ایران، به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشوند.
استانهای مازندران و گلستان پس از فارس در جایگاههای دوم و سوم تولید خرمالوی کشور قرار دارند.
مواد مغذی خرمالو
خرمالو اگرچه اندازه کوچکی دارد، اما سرشار از مقادیر قابلتوجهی از مواد مغذی است. در واقع، یک خرمالوی ژاپنی 168 گرمی، حاوی ویتامینها و مواد معدنی زیر است:
کالری: 118
کربوهیدرات: 31 گرم
پروتئین: 1 گرم
چربی: 0.3 گرم
فیبر: 6 گرم
ویتامین آ: 15 درصد از نیاز روزانه
ویتامین ث: 14 درصد از نیاز روزانه
ویتامین ای: 8 درصد از نیاز روزانه
ویتامین ک: 4 درصد از نیاز روزانه
ویتامین ب6 (پیریدوکسین): 10 درصد از نیاز روزانه
پتاسیم:6 درصد از نیاز روزانه
مس: 21 درصد از نیاز روزانه
منیزیم: 26 درصد از نیاز روزانه
خرمالو همچنین منبع خوبی از تیامین (B 1)، ریبوفلاوین (B 2)، فولات، منیزیم و فسفر است. این میوه خوشرنگ، کالری کمی دارد و سرشار از فیبر است و همین قضیه، آن را به یک غذای ایدهآل برای کاهش وزن تبدیل میکند.
به غیر از ویتامینها و مواد معدنی، خرمالو حاوی طیف گستردهای از ترکیبات گیاهی از جمله تاننها، فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها است که میتواند بر سلامت شما تأثیر مثبت بگذارد. همچنین برگهای میوه خرمالو سرشار از ویتامین سی، تانن و فیبر هستند و میتوان آنها را برای بهرهمندی از خواص مفیدشان، به صورت چای نوشید.
از میان اخبار